Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Τροχαία έκοβε 655 κλήσεις καθημερινά στην Αττική


Ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα των τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφηκαν τον Ιούνιο στην Αττική αλλά και οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν τον έκτο μήνα του έτους.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής τον Ιούνιο σημειώθηκαν 538 τροχαία ατυχήματα με 617 παθόντες εκ των οποίων 12 νεκροί, 21 σοβαρά τραυματίες και 506 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 19.652 παραβάσεις, από τις οποίες 869 σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα οι 214 παραβάσεις αφορούσαν σε οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 37 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, οι 2.294 σε όριο ταχύτητας, οι 225 σε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οι 477 παραβάσεις σε χρήση κινητού τηλεφώνου, οι 859 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 1.041 σε μη χρήση προστατευτικού κράνους και οι 41 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Η Τροχαία υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

 

Γιώργος Κ. Ανδρής

https://www.newsauto.gr







Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγα το νουμερο Εδώ σε επαρχιακό τμήμα τροχαίας που τώρα έκλεισε ένας συγκεκριμένος τροχονομος έκοβε 60 το 8ωρο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λείπει η ποιοτική τροχονομοκη αστυνόμευση
Όχι μόνο τα σταθερά μπλόκα που βγάζει η διεύθυνση τροχαίας με τον λεπτά που βαράει επί δικαίων και αδίκων..
Τα Τμήματα Τροχαίας που έχουν μείνει με ένα περιπολικό ανά βάρδια και όλοι οι τροχονόμοι μέτρα να φυλάνε μέχρι πάρκα που είναι;