Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενημέρωση για την εισαγγελική πρόταση στο εφετείο της 5ης δίκης του Ε.Α.


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Χθες 30 Ιουνίου ’21 στο τρομοδικείο των φυλακών Κορυδαλλού (Β΄ 5μελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας) ο εισαγγελέας έκανε την πρότασή του για τους δικαζόμενους στο εφετείο της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που επιχείρησε το μέλος της οργάνωσης Πόλα Ρούπα για την απελευθέρωση του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τη φυλακή. Στην ίδια υπόθεση εντάσσονται και 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών (Πειραιώς και Εθνική).

Ο εισαγγελέας με ύφος απαξιωτικό και προσβλητικό κατά τη διάρκεια της 4ωρης αγόρευσής του έκανε την πρότασή του για τις κατηγορίες. Πριν όμως από αυτό, έκανε αξιολογικές κρίσεις με σαφές αντιδραστικό πολιτικό περιεχόμενο σχετικά με τους ποινικούς κώδικες τόσο αυτόν που σήμερα ισχύει όσο και με τον προηγούμενο. Ειδικότερα εκθείαζε τους κώδικες για τα άρθρα εκείνα που έχουν αυστηροποιηθεί οι ποινές, αλλά κατακεραύνωσε το νομοθέτη για τα ελάχιστα σημεία που τροποποιήθηκαν προς το ευμενέστερο το 2019, καθώς σύμφωνα με την άποψή του είναι απαράδεκτα ενώ τροποποιήθηκαν σαφώς σε λάθος κατεύθυνση. Συνεχίζοντας την προσβλητική και απαράδεκτη αγόρευσή του, αποκαλούσε τον Επαναστατικό Αγώνα και τη δράση του (παρ’ όλο που δεν χρησιμοποίησε τον όρο τρομοκρατία όπως έκανε άλλη κατηγορούμενη στην υπόθεση αυτή σε προγενέστερο στάδιο κατά τη διάρκεια της απολογίας της), ότι ο ‘‘λεγόμενος και καλά, Επαναστατικός Αγώνας’’ και η Πόλα Ρούπα συγκεκριμένα, πίσω από τις βαθυστόχαστες αναλύσεις σκοπό και στόχο είχε και έχει την δικαιολόγηση και μόνο, των έκνομων πράξεών της σε μια οργανωμένη δημοκρατικά πολιτεία με κανόνες δικαίου που οφείλουν όλοι να σέβονται. Και ότι η ίδια και ο Επαναστατικός Αγώνας προέβαιναν διαρκώς σε παράνομες πράξεις και σε κάθε περίπτωση υπερέβαιναν τα όριά τους ενώ στρέφονταν ενάντια στη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Και μάλιστα, όλα αυτά τα χρόνια με μυθεύματα προσπαθούσε τόσο η ίδια όσο και ο ''λεγόμενος δήθεν Επαναστατικός Αγώνας'' να δημιουργήσουν άλλοθι για τις πράξεις τους. Μια στάση ακριβώς ίδια σαν αυτή που τηρούν οι βιαστές και οι κάθε λογής δολοφόνοι! Δηλαδή ποιά; Να δημιουργούν προσχηματικά άλλοθι, παρουσιάζοντας τις πράξεις τους ως αναγκαίες δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα, με το να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και τα δικαστήρια από τις πραγματικά απεχθείς και απαξιωτικές τους πράξεις! Η μόνη διαφορά εδώ για τη Πόλα Ρούπα είναι ότι τις δικές της έκνομες και εγκληματικές πράξεις, τις βαπτίζει ‘‘επαναστατικές’’ και πράξεις για τη συνέχιση τον αγώνα! Ενώ δεν παρέλυψε να αναλύσει λέξη προς λέξη το κείμενο με το οποίο ανέλαβε η Πόλα Ρούπα την πολιτική ευθύνη της απαλλοτρίωσης της τράπεζας Πειραιώς (στο νοσοκομείο Σωτηρία) και να παρουσιάσει την άποψή του, υποστηρίζοντας ότι μέσα από αυτό εξάγεται σαφέστατα, το συμπέρασμα ότι η ίδια απειλεί ευθέως τη κοινωνία με ένα όπλο στο χέρι και ότι την επόμενη φορά που κάποιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ληστεία και σταθεί εχθρικά απέναντι ''στον αγώνα τον δήθεν επαναστατικό'', είναι αυτή που θα σηκώσει το όπλο για να τον σκοτώσει!

Η ελεεινή του επιχειρηματολογία να συγκρίνει βιαστές και στυγνούς δολοφόνους με πολιτικούς κρατούμενους όπως η Πόλα Ρούπα ξεπέρασε κάθε όριο ακόμα και αυτό της δικαιοδοσίας του ενώ είναι πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά. Και παράλληλα, όλα αυτά συμβαίνουν για μια ακόμα φορά, σε μια άδεια από αλληλέγγυους δικαστική αίθουσα. Όπως είναι φυσικό, αναμενόμενη ήταν και η έντονη αντίδραση της Πόλας Ρούπα. Στην επόμενη συνεδρίαση στις 6/7 στις 9:00, θα τοποθετηθεί η συντρόφισσα όχι μόνο για την εισαγγελική πρόταση αλλά και για όσα απαξιωτικά και προσβλητικά είπε ο εισαγγελέας.

Στη συνέχεια, ο ίδιος επιτέθηκε με προσβλητικές αναφορές σε συνήγορο ότι δήθεν παίρνει και αυτή εντολές καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, από το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα! Μετά από 4 ώρες αγόρευσης για όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω, κατέληξε λίγο πριν τελειώσει η δίκη, στις προτάσεις του.

Ένοχη η Πόλα Ρούπα για την κύρια υπόθεση. Αυτή, της απόπειρας κατάληψης αεροσκάφους με χρήση βίας και για τη διατάραξη ασφάλειας αεροπλοΐας σύμφωνα με το άρθρο 291 του Π. Κ του 2019 (η απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πιλότου, έχει ήδη καταπέσει στο πρωτόδικο) και με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του 187Α. Στη πρότασή του υπήρξε διαφοροποίηση ως προς το σκέλος ότι η κατάληψη αεροσκάφους αφορούσε ιδιωτικό μισθωμένο μέσο μεταφοράς και όχι αεροπορικό μέσο με άλλους επιβάτες. Ένοχη για απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένων κατά συρροή. Ένοχη για ένταξη και συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης. Ένοχη κατά συναυτουργία και κατά συρροή για κατασκευή, χρήση και κατοχή εκρηκτικών, όπλων και λοιπού πολεμικού υλικού για τον εξοπλισμό ''τρομοκρατικής'' οργάνωσης με σκοπό την τέλεση ''τρομοκρατικών'' ενεργειών, σύμφωνα με τον ισχύοντα 187Α. Ένοχη για κλοπή 3 αυτοκινήτων. Ένοχη για εμπρησμό 1 οχήματος διαφυγής. Ένοχη -κατά συναυτουργία και κατά συρροή για κοινή ληστεία στην εθνική τράπεζα στη Μαλεσίνα και ένοχη για την ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο Σωτηρία. Η πρότασή του αφορά σε κοινές ληστείες και όχι με τον 187 Α. Γιατί κατά τον εισαγγελέα δεν ισχύει ο ισχυρισμός της Πόλας Ρούπα ότι οι «απαλλοτριώσεις ήταν στα πλαίσια προπαρασκευαστικών ενεργειών για την απόπειρα απόδρασης. Ένοχη για παράνομη και κατά συρροή πλαστογραφία δημοσίων εγγράφων (ταυτότητες και πινακίδες αυτοκινήτων). Ένοχη για την άρνηση υποβολής σήμανσης. Τέλος οι αξιολογικές του κρίσεις για την Πόλα Ρούπα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει δεδικασμένο και απαλλαγή από τη διεύθυνση ‘‘τρομοκρατικής’’ οργάνωσης, συνεχίστηκαν. Χωρίς ωστόσο να έχει καν το δικαίωμα να αναφερθεί επ’ αυτού. Παρ’ όλα αυτά ο εισαγγελέας ξεδίπλωσε την πολιτική του κρίση στην αίθουσα ισχυριζόμενος ότι από το 2014 που συνελήφθη ο Ν. Μαζιώτης η Π. Ρούπα ήταν αυτή που ‘‘ανέλαβε’’ τα ηνία. Για το επιχείρημά του αυτό, προχώρησε μάλιστα, κάνοντας ευρεία αναφορά και ανάλυση των κειμένων που υπέγραψε η ίδια.

Για το Νίκο Μαζιώτη η πρόταση δεν ήταν ξεκάθαρη ως προς το αν υπήρχε ηθική αυτουργία ή όχι. Έκανε 2 προτάσεις προς το δικαστήριο ώστε η έδρα να αποφασίσει ποιά από τις 2 θα επιλέξει. Δυνητικά όπως είπε, θα μπορούσε ο Ν. Μαζιώτης να ήταν ο ηθικός αυτουργός, μπορεί όμως και να μην ήταν! Μπορεί να μην ήταν αυτός που την παρότρυνε να λάβει την απόφαση αλλά μπορεί η απόφαση να ήταν ολοκληρωτικά, δική της. Αν το δικαστήριο κρίνει ότι η ισχύει η δεύτερη περίπτωση, τότε είναι απλός συνεργός. Όπως και να έχει όμως, υπήρξε προσυνεννόηση για τον χρόνο που θα επιχειρούσε με το ελικόπτερο την απελευθέρωσή του (διαλέξτε και πάρετε!)

Για Αθανασοπούλου και Χαραλαμπίδη: Ένοχοι για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (187Α) με τα στοιχεία και με τις αναλύσεις να αποδεικνύουν κατ’ αυτόν τη συμμετοχή τους. Ένοχοι κατά συναυτουργία σε κοινή ληστεία στη εθνική τράπεζα της Μαλεσίνας. Ένοχοι για χρήση όπλων και κατοχή εκρηκτικών. Απαλλαγή από την κλοπή και τον εμπρησμό αυτοκινήτου διαφυγής μετά την απαλλοτρίωση στη τράπεζα Πειραιώς στου Παπάγου. Ένοχοι για κλοπή 2 αυτοκινήτων. Απαλλαγή από την κατηγορία της πλαστογραφίας δημοσίων εγγράφων. Για την Αθανασοπούλου επίσης ένοχη για την άρνηση σήμανσης.

AΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΏΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Αλληλέγγυες/οι στον Επαναστατικό Αγώνα

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια