Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στα τρία αδέλφια για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου


Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε καθένα από τα τρία κατηγορούμενα αδέλφια για τη δολοφονία του 45χρονου ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, πέρσι τον Φεβρουάριο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. 

Το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα ένοχους για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μετά την εκφώνηση της απόφασης επέστρεψαν στις φυλακές για την έκτιση της ποινής τους. Την ενοχή τους είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας που παροιμίασε τη δράση τους με «κοπάδι από ύαινες που περικύκλωσαν, επιτέθηκαν και κατασπάραξαν το θύμα τους». 

Εκτός από τους τρεις παραπάνω (21, 33 και 38 ετών) για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και αδελφός τους, ηλικίας 19 ετών σήμερα, που παραπέμφθηκε να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων. 

Ο άτυχος 45χρονος, πατέρας δύο παιδιών, δέχθηκε 13 μαχαιριές, από τις οποίες επήλθε ο θάνατός του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 22χρονος ήταν αυτός που τον μαχαίρωσε, πράξη την οποία ομολόγησε, ενώ οι υπόλοιποι τρεις τον χτυπούσαν με τα χέρια σε όλο το σώμα. 

Αιτία της φονικής επίθεσης, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ήταν η απόλυση του 33χρονου υπαλλήλου του ψητοπωλείου, επειδή απουσίαζε από τη δουλειά του. Είχαν προηγηθεί εκατέρωθεν μηνύματα με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο, μέσω κινητής τηλεφωνίας, που πυροδότησαν ένα κλίμα έντασης, το οποίο κορυφώθηκε όταν οι κατηγορούμενοι «επισκέφθηκαν» τον 45χρονο στο μαγαζί του για να του ζητήσουν το λόγο, όπως είπαν στις απολογίες τους. 

amna.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια