Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προβλήματα στη λειτουργία του 401 Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας - Eρώτηση βουλευτών του ΚΚΕ


Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Νίκος Παπαναστάστης και Θανάσης Παφίλης

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνας (401 ΓΣΝΑ), υπάρχουν προβλήματα που επηρεάζουν καταλυτικά την παροχή υπηρεσιών υγείας στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται στη στελέχωση του νοσοκομείου, αφού ήδη έχουν αποσπαστεί εκατόν τριάντα (130) άτομα από το προσωπικό του, για την κάλυψη των αναγκών εμβολιαστικών κέντρων, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει επιστρέψει ή να έχει αντικατασταθεί κανείς απ’ αυτούς. Επίσης, την 1η Ιούλη, υπήρξε και άλλη μετακίνηση προσωπικού, αφού χορηγήθηκε Φύλλο Πορείας (ΦΠ) σε επιπλέον είκοσι πέντε (25) άτομα, τα οποία μετακινήθηκαν επίσης σε εμβολιαστικά κέντρα, με σκοπό την ενίσχυση του εκεί προσωπικού, αλλά και για την παροχή δυνατότητας χορήγησης αδειών σ’ αυτούς που ήδη τα στελεχώνουν.

Πρόσφατα επίσης εγκαινιάστηκε στο 401 ΓΣΝΑ η Πτέρυγα 6Β Αξιωματικών, που  είχε κλείσει για ανακαίνιση, πλην όμως, αμέσως μετά τα εγκαίνια η πτέρυγα αυτή έκλεισε.

Το ίδιο συνέβη και με την Πτέρυγα 5Α, που για περισσότερο από ένα χρόνο ανακαινίζονταν και η οποία  αμέσως μετά τα εγκαίνια έκλεισε λόγω Covid-19.

Στα σχετικά δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι ήδη έχει κλείσει και η κλινική πλαστική γνάθου, όπως και άλλες κλινικές έχουν ενσωματωθεί στην Ωτορινολαρυγγολογική και Ουρολογική κλινική. Η Ορθοπεδική κλινική πλέον δεν υφίσταται, αλλά συστεγάζεται με άλλες κλινικές, διαθέτοντας πλέον ελάχιστα κρεβάτια.

Τέλος, η Πτέρυγα 5Β όπου νοσηλεύονταν απόστρατοι και μέλη των οικογενειών τους, έχει πλέον μετατραπεί σε πτέρυγα αξιωματικών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη νοσηλεία των αποστράτων και των οικογενειών τους.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

•             Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση κλινικών του 401 ΓΣΝΑ;

•             Την άμεση επαναλειτουργία των κλινικών που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια