Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

3200 αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν σε θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης αστυνομικών ελέγχων


Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 3.200 αστυνομικών, σε θέματα επικοινωνιακής διαχείρισης αστυνομικών ελέγχων, ενίσχυσης επαφής με τον πολίτη και βασικών στοιχείων κοινοτικής αστυνόμευσης.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από 17 Μαΐου έως και 27 Ιουνίου από το Τμήμα Εκπαίδευσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε έξι εκπαιδευτικά κέντρα και σε εκπαιδευτικές σειρές διάρκειας δύο ή τριών ημερών.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν αστυνομικοί από τις Διευθύνσεις, Άμεσης Δράσης Αττικής, Ασφάλειας Αττικής, Αστυνομίας Αθηνών και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής και κατά τη διάρκεια αυτής αναπτύχθηκαν οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Κοινοτική Αστυνόμευση,

Περιπολίες και

Επικοινωνία.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής σειράς πραγματοποιήθηκε πρακτική εφαρμογή των διδαχθέντων σε εικονικά σενάρια, κατά τα οποία οι εκπαιδευόμενοι κλήθηκαν να διαχειριστούν περιστατικά, εφαρμόζοντας εργαλεία αποκλιμάκωσης της έντασης για την κατανόηση και επίλυση του ζητήματος.

Σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης αναλύθηκαν περιστατικά καθημερινής αστυνομικής ανταπόκρισης, καθώς και ο τρόπος και οι δυνατότητες διαχείρισής τους με βέλτιστες πρακτικές.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, δόθηκε η δυνατότητα πρακτικής άσκησης - εφαρμογής των διδαχθέντων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, από Μικτές Ομάδες Κινητής Αστυνόμευσης.

Ακολούθησε διήμερη εκπαίδευση των επικεφαλής Αξιωματικών, οι οποίοι θα κληθούν να καθοδηγήσουν στην υλοποίηση των διδαχθέντων πρακτικών, προς εφαρμογή της Λευκής Βίβλου, για την υιοθέτηση του μοντέλου κοινοτικής αστυνόμευσης.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αποτίμησης της εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των Διευθυντών και των επικεφαλής των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, καθώς και του συνόλου των εκπαιδευτών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, με σκοπό την άντληση και την αξιοποίηση διδαγμάτων και γνώσεων στη διοργάνωση μελλοντικών εκπαιδεύσεων.

 









Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για ακόμη μια φορά γίνεται διαφήμιση της υψηλής κατάρτισης του Αστυνομικού προσωπικού για τη περιφέρεια Αττικής, ενώ την ίδια στιγμή είναι ανύπαρκτη για τα στελέχη της ΕΛΑΣ στις επαρχιακές οργανωτικές δομές, χρόνια και χρόνια έχουν να εκπαιδευτούν καρεκλοκενταυροι επιτελείων και γραμματείς ΑΤ και ΤΑ,η στολή εστι διακοσμητική.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ποιος νομίζεις εκπαιδεύεται στην Αττική? Κανείς....ξέρεις πως είναι η εκπαίδευσης? Καφές τσιγάρο μια προφορική ενημέρωση και έτοιμος, τώρα κόψανε και τα εκτός έδρας και δε θέλει να πάει κανείς, οποίων αναγκάζουν,αυτόν που δε θέλει ο διοικητής στο τμήμα στην υπηρεσία του τον στέλνει για εκπαίδευση, οπότε καταλαβαίνεις τη εκπαιδεύεται.