Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ώρες αγωνίας για την 29χρονη Βιολέτ - Στις έρευνες και η ΕΚΑΜ με drones


Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 29χρονης Βιολέτ Γκιγκανό, της μικροκαμωμένης νοσοκόμας από τη Ναντ τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 24 Ιουνίου από το Ελαφονήσι. Η νεαρή Γαλλίδα έκανε τις διακοπές της στην Κρήτη και μάλιστα μια ημέρα μετά την εξαφάνισή της επρόκειτο να μεταβεί στην Παλαιόχωρα των Χανίων όπου και είχε κλείσει κατάλυμα. 

Οι έρευνες για την 29χρονη νοσοκόμα συνεχίζονται για 8η ημέρα με αμείωτη ένταση, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα για πρώτη φορά, σε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχει και η ΕΚΑΜ με τα drones της, καθώς οι έρευνες διεξάγονται και σε δύσβατα σημεία. Την Τετάρτη το 'Χαμόγελο του παιδιού" εξέδωσε missing alert αναφέροντας:

"Ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο. Η Βιολέτ Γκιγκανό έχει ύψος 1.48 μ., έχει μαύρα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Έχει μια κηλίδα στην πλάτη, ανάμεσα στους ώμους. Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το “Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο, στην “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000”, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση".

Την ψάχνουν παντού 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό της 29χρονης Βιολέτ. Στην επιχείρηση συμμετέχουν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Χανίων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ομάδων εθελοντών. Για τον εντοπισμό της χρησιμοποιούνται και drones ενώ οι αναζητήσεις πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόχωρας και του Ελαφονησίου μέσω του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Σύμφωνα με το Τμήμα Κισάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έγινε και σάρωση των ακτών σε συνεργασία με Ναυαγοσωστικό Σκάφος και τους Ναυαγοσώστες που επιχειρούν στην παραλία του Ελαφονησίου.

Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητό της

Το αυτοκίνητο της Βιολέτ υπενθυμίζεται ότι εντοπίστηκε στην περιοχή του Κριγιού, κοντά στο Ελαφονήσι. Στο πορτ μπαγκάζ υπήρχε μια αποσκευή και στο εσωτερικό του οχήματος μια συσκευή GPS, τα δεδομένα του οποίου εξετάζονται από τις αρχές. Εξάλλου, στο Κεδρόδασος, σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Παλαιόχωρας Λευτέρη Βαρδουλάκη εντοπίστηκε και ένα smart watch που δεν αποκλείεται να ανήκει στην αγνοούμενη. 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη έφτασε μόνη της στα Χανιά στις 21 Ιουνίου για διακοπές. Η ίδια είχε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της και ένα δωμάτιο στην Πλαιόχωρα για τη διαμονή της. Με το αυτοκίνητό της έκανε βόλτες στην ευρύτερη περιοχή και ήταν ενεργή στα social media ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της.

Η επικοινωνία της με την οικογένειά της ήταν συχνή, ωστόσο κάθε δραστηριότητα της Βιολέτ σταματά ξαφνικά στις 24 Ιουνίου. Με βάση τον προγραμματισμό των διακοπών η νεαρή νοσοκόμα θα έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα της την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει για να παραλάβει τα προσωπικά της αντικείμενα. 

 





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Που κολλαει η ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ,σε αναζητησεις αγνοουμενων ,φυλαξεις κρατουμενων , μεταγωγες στα δικαστηρια , μεταγωγες γενικοτερα κτλ κτλ κτλ ;