Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πού κατανέμονται τα νέα 28 οχήματα της ΕΛΑΣ


Παρελήφθησαν 28 νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, από τα οποία τα 20 είναι επιβατικά οχήματα, 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες και 6 φορτηγά αγροτικού τύπου.

Τα οχήματα αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης 2014-2020 και μέσω παραχώρησης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιο αναλυτικά αποκτήθηκαν:

•             10 επιβατικά οχήματα, ελεύθερου χρωματισμού,

•             10 επιβατικά οχήματα, ελεύθερου χρωματισμού, για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων,

•             2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, υπηρεσιακού χρωματισμού και

•             6 φορτηγά αγροτικού τύπου, συμβατικού χρωματισμού.

Από αυτά 19 προορίζονται για την κάλυψη αναγκών φύλαξης και λειτουργίας προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης, ένα για τις ανάγκες του Τμήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων Κράτησης και Επιστροφών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης ενώ οι 2 μοτοσυκλέτες προορίζονται για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά. Τα υπόλοιπα θα δοθούν για κάλυψη αναγκών του Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή (1.453) νέων οχημάτων (σχετικό το από 13-12-2020 Δελτίο Τύπου ), ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον (326) οχήματα.

Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια