Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δολοφονία 26χρονου με ηρωίνη επιμένει ότι ενεπλάκη αδίκως


Να γίνει τυπικά και να απορριφθεί κατ’ ουσία η από 6 Ιουλίου 2021 προσφυγή 32χρονου Ροδίτη, κατοίκου Καλύμνου, κατηγορούμενου στην δολοφονία με διάθεση νοθευμένης (δηλητηριασμένης) ηρωίνης του Σ. Σ. του Ν., 26 ετών για την κήρυξη ως άκυρης απορριπτικής διάταξης του κ. Ανακριτή της Κω, ως προς το αίτημα διεξαγωγής φωνητικής ανάλυσης συνομιλιών από τον κοριό της ΕΛΑΣ εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Κω.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα της Κω, ο ανωτέρω κι ακόμη δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 23 και 39 ετών, κάτοικοι Καλύμνου, εχουν οδηγηθεί στις φυλακές για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Στους τρεις κατηγορούμενους αποδίδονται κατά περίπτωση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και κατά συναυτουργία και της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων. Στόχος των δύο πρώτων, που φέρονται να στρατολόγησαν τον τρίτο, ήταν σύμφωνα με την κατηγορία, να σκοτώσουν τον 26χρονο, που ήταν αδελφός συγκατηγορούμενου του 32χρονου σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών και επρόκειτο να καταθέσει ως μάρτυρας στην ποινική δίκη. Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», το ΑΤ Καλυμνίων διενεργούσε έρευνα με παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και μεταξύ των τηλεφώνων που καταγράφοντο ήταν και αυτό του 23χρονου.

Από την ανάλυση των απαντήσεων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας καθώς και τις νόμιμα καταγεγραμμένες συνομιλίες φέρεται να προέκυψε ότι ο 32χρονος που χρησιμοποιούσε δύο τηλεφωνικές συνδέσεις, εντός των Δικαστικών Φυλακών Κω, στις οποίες εκρατείτο εκείνο το χρονικό διάστημα και στις οποίες αναφέρεται το μικρό του όνομα, το ψευδώνυμο του “Μπίλμπο” και το ΑΜΚΑ του και ο 23χρονος, ο οποίος χρησιμοποιεί κινητό φαίνεται να σχεδίαζαν τον τρόπο τέλεσης ανθρωποκτονίας σε βάρος του 26χρονου και συγκεκριμένα την άμεση συνδρομή σε άτομο, το οποίο επρόκειτο να προμηθεύσει με ουσία αυτόν, η οποία θα τον οδηγήσει στον θάνατο, αναφέροντας στις μεταξύ τους επικοινωνίες χαρακτηριστικές φράσεις όπως “Θα τους φάμε εμείς”, “Αυτό, μη μη λες τίποτα από τα τηλέφωνα”, “θα δώσω 50 γραμμάρια κάπου, θα μας, θα γίνει η δουλειά από μόνη της”, “όχι, όχι ρε δεν θα το κάνουμε εμείς αυτό μη τα λες από το τηλέφωνο, θα το κάνουν άλλοι”, ενώ παράλληλα αναφέρονται απειλές προς τον θανόντα και την οικογένειά του, προκειμένου να αλλάξει την κατάθεσή του, καθώς και η πρόθεση του 23χρονου να σκοτώσει τον 26χρονο με όπλο. Ο 32χρονος επισημαίνει ωστόσο στην προσφυγή του ότι κατά την απολογία του υπέβαλε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Μανώλη Βλάχου, γραπτώς μεταξύ άλλων, αίτημα για τον διορισμό πραγματογνώμονα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Γ.Α.Δ.Α. ώστε να γίνει φωνητική ανάλυση του προσώπου που ομιλεί από τις φυλακές Κω και καταλογίζεται σε εκείνον και να αποδειχθεί η μη ταυτοποίηση του με το πρόσωπο αυτό.

Ουσιαστικά ο κατηγορούμενος αρνείται ότι η φωνή στις συνομιλίες που κατεγράφησαν και κυρίως αποσπάσματα συνομιλιών που τον ενέπλεξαν στον φόνο, είναι δική του.

Αρνείται μεταξύ άλλων κατηγορηματικά ότι η ακόλουθη συνομιλία έγινε από τον…

Ισχυρίζεται ότι ο κ Ανακριτής ενώ έκανε δεκτά τα αιτήματά του για άρση τηλεφωνικού απορρήτου του 39χρονου συγκατηγορούμενού του, λήψης από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ βεβαίωσης παρακολούθησής του και να εξεταστεί, ως μάρτυρας, ο αδελφός του εκλιπόντος και αυτόπτης μάρτυρας, απέρριψε το αίτημά του για φωνητική ανάλυση.

Ο 32χρονος προσβάλλει ως απολύτως άκυρη την προδικασία ενώ τονίζει ότι οι κατηγορίες, της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και της επιβαρυντικής περίστασης της διακίνησης ναρκωτικών, που του έχουν απαγγελθεί επισύρουν έκαστη ισόβια κάθειρξη και βασίζονται στα αποσπάσματα των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Ο Εισαγγελέας έκρινε ωστόσο ότι ορθώς ο Ανακριτής απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να γίνει φωνητική ανάλυση του προσώπου που ομιλεί από το κατάστημα κράτησης της Κω.

Ο ίδιος με υπόμνημα που υπέβαλε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω επιμένει στο αίτημά του και ισχυρίζεται ότι τυχόν απόρριψή του θα αποτελέσει ένα «σφάλμα ολκής» εμμένοντας ότι δεν είναι εκείνος που κατεγράφη στις συνομιλίες!

 ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 dimokratiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια