Ticker

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΠΟΕΣ προς ΥΕΘΑ: Στερήσατε 25.000 ευρώ μηνιαίως από άνεργους συμπολίτες μας


Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), με έγγραφό της προς τον Υπουργό Ενικής Άμυνας και με αφορμή απάντησή του επί ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ, για τη συνεχιζόμενη διάθεση στρατιωτικών στον e-ΕΦΚΑ, του τονίζει αφ΄ ενός ότι στέρησε 25.000 ευρώ από άνεργους πολίτες, αφού το κόστος διάθεσης των είκοσι (20) στελεχών στον e-ΕΦΚΑ κοστολογήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε 25.000 ευρώ μηνίαιως και αφ΄ ετέρου ότι μείωσε με δική του απόφαση το κόστος διάθεσης από 1.232,32 ευρώ που ήταν επί υπουργίας Πάνου καμμένου σε 1.084,00 επί υπουργίας του, ενώ ζήτησε να διευκρινήσει γιατί η κοστολόγηση των στελεχών δεν γίνεται με βάση τον βαθμό που φέρουν, αλλά στη βάση της αμοιβής του Μόνιμου Δεκανέα. Επιπλέον με το ίδιο έγγραφό της η Π.Ο.Ε.Σ. ζητά από τον μεν Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που έθτε η ερώτηση του ΚΚΕ από τις δε Ενώσεις Αποστράτων (Ε.Α.Α.Σ., Ε.Α.Α.Ν. και Ε.Α.Α.Α.) να της γνωρίσουν ποια απάντηση έδωσαν στο αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για εθελοντική διάθεση αποστράτων στον e-ΕΦΚΑ.

Διαβάστε όλο το έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ.:


ΘΕΜΑ : Διάθεση Προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ

α. Υπ΄ αριθμ. Φ.411/1/294483/Σ.797/2018 (ΦΕΚ Β΄ 468, «Καθορισμός Συμβουλίων Μεταθέσεων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, Εξειδίκευση των κριτηρίων και λοιπών θεμάτων που αφορούν στις τοποθετήσεις, τις μεταθέσεις και τις αποσπάσεις των αξιωματικών, ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων»)

β. Υπ΄ αριθμ. Φ.800/373010/Σ.439/2018 (ΦΕΚ Β΄ 535, «Κοστολόγηση/τιμολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών και οικονομική τακτοποίηση των δοσοληψιών των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων»

γ. Υπ΄ αριθμ. Φ.800/273660/Σ.1873/2020 (ΦΕΚ Β΄ 1376, «Κοστολόγηση/τιμολόγηση παρεχομένων υπηρεσιών και οικονομική τακτοποίηση των

δ. Ερώτηση 6921/28.5.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΚΕ)

ε. Απάντηση Φ.900α/3139/17847/07.7.2021 ΥΕΘΑ

Αξιότιμε κε Υπουργέ.

Κάθε μέρα που περνάει μας εκπλήσσετε δυσάρεστα. Η σχετική (ε) απάντησή σας επί της (δ) όμοιας ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΚΚΕ, πέραν του ότι αναφέρει σε κάποιο σημείο της ανακρίβεια, που πιθανότατα οφείλεται στη βιασύνη του συντάκτη της, δεν απαντάει σε κανένα από τα ερωτήματα, αλλά γενικώς και αορίστως, επαφίεται στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Η (δ) σχετική ερώτηση έθετε επτά (7) συγκεκριμένα ερωτήματα, από τα οποία εσείς απαντήσατε μόνο στα τρία (3) και συγκεκριμένα, γνωρίσατε ότι, τα είκοσι (20) διατιθέμενα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στον e-ΕΦΚΑ θα παραμείνουν στον e-ΕΦΚΑ έως το τέλος Οκτωβρίου 2021, η δε κοστολόγησή τους ανέρχεται στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ, ανά μήνα διάθεσης, ενώ η συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων επαφέθηκε στην εθελοντική προσφορά τους.

Η πρώτη και τρίτη απαντήσεις σας δυστυχώς επιβεβαιώνουν αυτά που η Ομοσπονδία μας τόνισε από την αρχή της διάθεσης των συναδέλφων μας στρατιωτικών στον e-ΕΦΚΑ. Ότι δηλαδή, με τη δωρεάν παροχή εργασίας και τη χρησιμοποίηση στρατιωτικών μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο, σε έργο πέραν και έξω των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ενισχύεται η ανεργία στη Χώρα μας, αφού είκοσι (20) κενές θέσεις αντί να καλυφθούν με πρόσληψη προσωπικού καλύπτονται από δωρεάν δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2021 και βλέπουμε, ενώ η συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων, η οποία θα έπρεπε από μεριάς τους να είναι επιβεβλημένη και να ζητηθεί, αφέθηκε στην εθελοντική προσφορά τους και εάν και εφόσον το θελήσουν οι διοικήσεις τους. Αλήθεια, τι αποφάσισαν οι διοικήσεις τους. Εσείς το ζητήσατε. Οι Ενώσεις τι αποφάσισαν;

Η δεύτερη απάντησή σας, ωστόσο, αποκαλύπτει μια τεράστια αλήθεια και επιβεβαιώνει έτι περαιτέρω τους ανωτέρω φόβους μας. Με την (ε) σχετική γνωρίζετε ότι, η κοστολόγηση των ως άνω είκοσι (20) συναδέλφων μας στο e-ΕΦΚΑ ανέρχεται στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ. Δηλαδή, στερήσατε από είκοσι (20) άνεργες οικογένειες το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ μηνιαίως. Δε γνωρίζουμε πώς προκύπτει το ως άνω ποσό, αλλά από τα ισχύοντα θεσμικά κείμενα αυτό που προκύπτει είναι το εξής: τόσο στη (β) σχετική όσο και στη (γ) όμοια η κοστολόγηση αποδοχών του προσωπικού (σε αποδοχές Μόνιμου Δεκανέα) το 2018 (επί υπουργίας κ. Καμμένου) ανερχόταν στο ποσό των χιλίων διακοσίων τριάντα τριών ευρώ και τριάντα δύο λεπτών (1.233,32 €), ενώ το 2020 (επί υπουργίας σας) το ποσό μειώθηκε στα χίλια ογδόντα τέσσερα ευρώ (1.084,00 €), δηλαδή 20 Χ 1084,00€ Χ 15% = 24.932,00€.

Είναι πασιφανές κε Υπουργέ ότι η απάντησή σας εμπεριέχει αντιφατικά μεταξύ τους σημεία. Δηλαδή, ενώ στην τρίτη παράγραφο γνωρίζετε ότι «…η δε διάθεσή του… ενεργήθηκε … ως δωρεάν παροχή υπηρεσιών για κοινωφελείς σκοπούς σε τρίτους», ενώ στην αμέσως επόμενη παράγραφο γνωρίζετε ότι «… ενεργήθηκε κοστολόγηση … η οποία ανέρχεται στο ποσό των 25.000€, ανά μήνα διάθεσης». Τελικά τι ισχύει; Εάν πράγματι κοστολογήθηκε η εργασία των είκοσι (20) μονίμων στελεχών στον e-ΕΦΚΑ στο ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ ανά μήνα, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην αμοιβή του Μόνιμου Δεκανέα ή στην αμοιβή των βαθμών των στρατιωτικών που στην πραγματικότητα διατέθηκε; Το ποσό αυτό εισπράχτηκε; Θα εισπραχτεί και πού θα αποδοθεί;

Περαιτέρω κε Υπουργέ, επιτρέψτε μας να σας γνωρίσουμε ότι, προφανώς από αβλεψία του συντάκτη της απάντησή σας και πιθανότατα από τον δαίμονα του πληκτρολογίου, η διάθεση του προσωπικού προβλέπεται από το άρθρο 7 της σχετικής (α) υπουργικής απόφασης και όχι από το άρθρο 7 της 17/ης/1999 απόφαση τους ΣΑΓΕ (ΦΕΚ Β΄ 353/2000) που επικαλείται. Και βέβαια δεν μπορούμε να αντιληφθούμε ποια η διαφορά της διάθεσης ανάμεσα σε Μονάδες/Υπηρεσίες του Στρατεύματος, έναντι της διάθεσης του προσωπικού σε άλλους φορείς και μάλιστα για εργασίας έξω και πέραν της αποστολής τους. Η διάθεση του προσωπικού, όπως αναφέρεται στις (β) και (γ) σχετικές υπουργικές αποφάσεις, αφορούν στους χειριστές των μέσων και μηχανημάτων που θα διατεθούν και όχι σε γενικόλογη διάθεση οπουδήποτε διατεθούν.

Παραμένοντας στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, θα θέλαμε ειλικρινά να απαντήσετε στα ερωτήματα που τέθηκαν με τη (δ) σχετική ερώτηση.

Οι Ενώσεις Αποστράτων, προς τις οποίες κοινοποιείται, ωσαύτως, το παρόν έγγραφό μας, παρακαλούνται όπως μας γνωρίσουν ποιες ήταν οι απαντήσεις τους στο αίτημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή του e-ΕΦΚΑ για εθελοντική συμμετοχή αποστράτων στον e-ΕΦΚΑ.Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών
Νόμιμα αναγνωρισμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου

Πρόεδρος: Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) Ανέστης Τσουκαράκης,

Γεν. Γραμματέας: Επισμηναγός (ΥΑΔ) Ιωάννης Κατσανεβάκης
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια