Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90 eurobank

Η επικήρυξη-στοχοποίηση 21 Αστυνομικών της ΓΑΔΘ συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Ένωσης Θεσσαλονίκης


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Όπως προαναγγέλθηκε, η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, παρουσία των Αντιπροσώπων της και αρκετών συναδέλφων, με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την επικήρυξη-στοχοποίηση 21 Αστυνομικών της ΓΑΔΘ σε ιστότοπο που πρόσκειται στον αντεξουσιαστικό χώρο.

 

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης κ. Σωτήρης Τερζούδης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση. Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Τερζούδης έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ενήργησε για την προστασία των εμπλεκόμενων συναδέλφων μας. Πρώτο άμεσο αποτέλεσμα ήταν η εισαγγελική εντολή για διενέργεια κατ’ επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εντοπιστούν οι συντάκτες της ανακοίνωσης και να διερευνηθούν τα αδικήματα που διαπράχθησαν.

 

Στο ίδιο κλίμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος και βάσει αυτού, αποφασίστηκε η προσφυγή της Ένωσης στην ελληνική δικαιοσύνη. Εφόσον δεν υπάρξει η αναμενόμενη ανταπόκριση και προστασία των συναδέλφων μας, η υπόθεση θα προωθηθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Επίσης, γνωστοποιήθηκε ότι η Ένωση θα καλύψει όλα τα προκύψαντα έξοδα ώστε οι συνάδελφοι που το επιθυμούν, να ασκήσουν ποινική δίωξη για τα κατ’ έγκληση αδικήματα που διεπράχθησαν εις βάρος τους.

 

Ωστόσο, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη η απάθεια του πολιτικού κόσμου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Τα πολιτικά πρόσωπα, στην πλειονότητά τους, όχι μόνο δεν καταδίκασαν το γεγονός αλλά ούτε μπήκαν στον κόπο να κάνουν μια δήλωση συμπαράστασης για την άδικη στοχοποίηση των συναδέλφων μας. Τους καθιστούμε σαφές ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσουμε, ούτε να λιγοψυχήσουμε.

 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η Ένωση θα αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας στα πολιτικά κόμματα, τους αρχηγούς αυτών και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης. Η ευθύνη για όσα βιώνουμε τους βαραίνει στο ακέραιο, καθώς οι χειρισμοί τους έχουν οδηγήσει στα σημερινά αποτελέσματα. Όσο κι αν θέλουν να αποποιηθούν αυτής, οι πράξεις και οι παραλείψεις τους είναι καταφανέστατες και ομολογούν ότι ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αφεθεί στην τύχη του. Αυτό όμως δε θα το επιτρέψουμε. Στην αδιαφορία θα απαντήσουμε με κλιμάκωση των ενεργειών μας γιατί το διακύβευμα είναι υψηλό και αφορά στην σωματική μας ακεραιότητα και στην ασφάλεια των οικογενειών μας.

 Θεσσαλονίκη, 22 Ιουλίου 2021

           

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

eaythes.gr


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν το σωματείο αστυνομικών Θεσ/νικης δεν μπορεί να προστατεύσει τους συνδικαλιστές του, πώς θα διασφαλίσει εμάς τους απλούς αστυνομικούς που είμαστε από παντού εκτεθειμένοι και αβοήθητοι......!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την αίθουσα στο πολυτελές ξενοδοχείο αλήθεια πόσο την πληρώσατε, από το ταμείο της Ενωσης, δηλ. από τα χρήματα των εισφορών μας;

Ο δικηγόρος πόσο κοστίζει;

Ενας παλιός συνδικαλιστής.