Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χίος: Αστυνομικός έπεσε στη θάλασσα και έσωσε 19χρονη που πνιγόταν


Έπεσε στη θάλασσα και έσωσε 19χρονη που πνιγόταν σήμερα Παρασκευή το πρωί στο λιμάνι της Χίου ο υπαρχιφύλακας Αντώνης Ευαγγελινέλης που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Χίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ο υπαρχιφύλακας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι η 19χρονη καλούσε σε βοήθεια ευρισκόμενη μέσα στο λιμάνι της Χίου, βούτηξε στη θάλασσα και την ανέσυρε με ασφάλεια σε προβλήτα στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Είχε προηγηθεί πτώση Ι.Χ. επιβατικού οχήματος στη θάλασσα στο οποίο επέβαιναν η 19χρονη και ένας ακόμη 19χρονος. Στα εμπλεκόμενα στο περιστατικό άτομα, που είναι καλά στην υγεία τους, παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Με ανακοίνωση του ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, εκφράζει τις ευχαριστίες του και τα θερμά του συγχαρητήρια στον υπαρχιφύλακα για την εξαίρετη πράξη του κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

amna.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος ένας άνθρωπος σώθηκε! Από Έλληνα Αστυνομικό!Λωλλη ακούς;;;;
Ο χρήστης PanR είπε…
Αν βούταγε ένας φούρναρης θα έγγραφαν: "...Έλληνας φούρναρης βούτηξε..";

Αν βούταγε ένας ντελιβεράς θα εγγραφαν: "..Έλληνας ντελιβεράς βούτηξε..";

Αν βούταγε ένας προγραμματιστής;
Ένας ελαιοχρωματιστής;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να κάνεις αυτήν την ενέργεια χρειάζεται αυτοθυσία και φιλότιμο.
Φυσικά και είναι αξιέπαινη ενεργεια για οποιοδήποτε ανθρωπο. Γράφεται όμως γιατί κάποιοι άνθρωποι κάνοντας τη δουλειά τους και τιμώντας τον όρκο τους ξεπερνάνε τον εαυτό τους.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα μηπως και καταλάβεις τη διαφορα αν και δε νομίζω.
Εμάς γιατρος αναλαμβάνει να χειρουργησει ένα παιδάκι με όγκο στον εγκέφαλο με ποσοστό επιτυχίας 5 τοις εκατό.Κανενας άλλος γιατρός δεν το αναλαμβάνει.Μετα απο πολύωρο χειρουργείο και ενώ έχει προηγηθεί ανακοπή καρδιάς η οποία αντιμετωπίζεται το χειρουργείο τελειώνει με απόλυτη επιτυχία.
Θα πούμε απλά ο γιατρός έκανε την δουλειά του και κακώς γράφηκε η τιμωντας αυτόν ό ίδιος θα νοιώσει ηθική ικανοποίηση και θα γίνει το φωτεινό παράδειγμα για τους υπόλοιπους?
Ενώ για τον ντιλιβερι ( σέβομαι το επάγγελμα τους και έχω δουλέψει μαλιστα)Όταν γίνει γνωστό την επόμενη μέρα θα μοιράζουν πιο γρήγορα τις παραγγελίες.
Άντε διαταραγμένε ανίκανε που σε κάθε δύσκολη παράτολμη επέμβαση αστυνομικού βαζοντας ακομη και την ζωή του σε κίνδυνο θα λες την δουλειά του έκανε.
Θα μπορούσε να κάνει την δουλειά του περιοριζομένος να καλέσει το λιμενικό.