Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

19 αγωγές εις βάρος γυναικών που τον καταμήνυσαν άσκησε ο γυναικολόγος – μαιευτήρας


17 αγωγές ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου κι ακόμη δύο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει ασκήσει εις βάρος γυναικών που τον καταμήνυσαν για σεξουαλικά εγκλήματα ο κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, 65χρονος γυναικολόγος μαιευτήρας.
Ο 65χρονος, που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες, έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ έως την 30.6.2021 και της απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος.
Χθες συγκεκριμένα υπέβαλε ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου ακόμη δύο αγωγές εις βάρος ισάριθμων γυναικών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες θα ασκήσει ακόμη 3 (σε μια μηνύτρια έχει ασκήσει δύο αγωγές).
Η πρώτη αγωγή που ασκήθηκε χθες, με την οποία διεκδικείται αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ, στρέφεται εις βάρος μιας 41χρονης που υποστήριξε πως είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον μηνυόμενο τον Φεβρουάριο του 2017.
Στην πρώτη της εξέταση και ενώ βρισκόταν ξαπλωμένη, όπως ισχυρίστηκε, ο γιατρός ξεκίνησε την εξέταση αγγίζοντάς την σε πολύ ευαίσθητα σημεία που κανένας άλλος γυναικολόγος στο παρελθόν δεν είχε επαφή και που δεν είχαν σχέση με την εξέταση και την ίδια ώρα την ρωτούσε σχετικά με την προσωπική και σεξουαλική της ζωή πράγμα το οποίο θεώρησε ότι θα είχε ίσως σχέση με το γυναικολογικό της πρόβλημα.
Διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο της εξέτασης της έλαβε, όπως λέει, την απάντηση από τον ιατρό ότι προσπαθεί να την χαλαρώσει.
Ισχυρίστηκε ότι κατά την διάρκεια της εξέτασης είχε αρχίσει να αυτοϊκανοποιείται.
Ο ιατρός χαρακτηρίζει παντελώς ψευδείς τους ισχυρισμούς της.
Η δεύτερη αγωγή που ασκήθηκε με την οποία ζητείται αποζημίωση ίδιου ύψους στρέφεται εις βάρος μιας 28χρονης που εξέθεσε ότι την άνοιξη του έτους 2016, αναζήτησε έναν γυναικολόγο για να κάνει ένα τεστ ΠΑΠ.
Ένα συγγενικό της πρόσωπο της σύστησε τον μηνυόμενο και αφού έκλεισε ραντεβού, επισκέφθηκε τον μηνυόμενο συνοδευόμενη από τους γονείς της.
Μπήκε όπως είπε στο ιατρείο για την εξέταση. Ξάπλωσε και καθώς την πλησίασε ο μηνυόμενος για την εξέταση διέκρινε ότι δεν φορούσε γάντια.
Ο μηνυόμενος, όπως ισχυρίζεται, διείσδυσε με ορμή τα γυμνά του δάχτυλα στον κόλπο της και για αρκετή ώρα έκανε αισθησιακές και απότομες κινήσεις με αυτά, οι οποίες δεν παρέπεμπαν σε γυναικολογική εξέταση αλλά ήταν σαν να προσπαθούσε να την φέρει σε οργασμό.
Υποστηρίζει ότι αυτό που έζησε της άφησε μεγάλο ψυχικό τραύμα και ακόμα δεν το έχει ξεπεράσει ολοκληρωτικά.
Στο μεταξύ εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου η εξέταση του αιτήματος του γυναικολόγου για την εξαφάνιση άλλως μεταρρύθμιση της διάταξης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου με την οποία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει εισηγηθεί την απόρριψή της.

Δαμιανός Αθανασίου




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια