Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα επίθεση Σπίρτζη για τους χειρισμούς στην υπόθεση της 19χρονης


Στην υπόθεση της 18χρονης στην Ηλιούπολη η οποία έπεσε θύμα εν ενεργεία αστυνομικού αναφέρθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και τους δημοσιογράφους Ντίνα Μόσχου και Βασίλη Σκουρή, ο τομεάρχης Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

 

Είπε αναλυτικά για:

 

–  τα ερωτήματα που προκύπτουν από τη διαχείριση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ:

 

Ο κύριος Χρυσοχοΐδης δεν γίνεται να ζητάει και τα ρέστα, πρέπει να απολογηθεί για όσα συμβαίνουν στην ελληνική αστυνομία. Ενώ η νεαρή γυναίκα προσέφυγε στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης, ανέλαβε η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και η κοπέλα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει ούτε με τον δικηγόρο της. Μιλάμε για πολίτη που δεν έχει συλληφθεί αλλά καταγγέλλει. Αυτό είναι ζήτημα που ακουμπάει τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά γίνονται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες και δεν είναι η πρώτη φορά. Και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που είχαν συλλάβει κάποια παιδιά, δεν υπήρχε πρόσβαση στα παιδιά αυτά ούτε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Είναι μία πάγια τακτική των δύο τελευταίων ετών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για το θύμα, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Από τη στιγμή που συνελήφθη ο αστυνομικός που είχε κατ’ ουσίαν απαγάγει την κοπέλα, την είχε έγκλειστη, την χτυπούσε και την εξέδιδε, δεν έχει δοθεί το όνομα του και η φωτογραφία του για να μπορέσουν οι πολίτες να αναγνωρίσουν αν έχει κάνει αντίστοιχες πράξεις. Είναι κάτι που προβλέπει ο νόμος σε παρόμοιες περιπτώσεις τέλεσης ειδεχθών αδικημάτων.

 

– τις καταγγελίες της συνηγόρου του θύματος:

 

Η δικηγόρος έχει κάνει την καταγγελία ότι η αστυνομία επιχείρησε να την πείσει να αλλάξει δικηγόρο. Όλα αυτά τα γεγονότα γεννούν πολλά ερωτηματικά και καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να δώσουν άμεσα απαντήσεις.

Το θέμα είναι ιδιαίτερως σοβαρό ειδικά αν ευσταθούν οι καταγγελίες της δικηγόρου του θύματος ότι υπάρχει κύκλωμα trafficking πίσω από αυτήν την ιστορία.

 

– την έλλειψη δομών υποστήριξης θυμάτων και έλλειψη δομών στην ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων:

 

Εδώ μιλάμε για μια κακοποιημένη γυναίκα. Ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή που βρίσκεται; Είναι σε κάποια δομή, τη στηρίζει κάποιος ψυχολόγος, κάποιος κοινωνικός λειτουργός; Οι πληροφορίες οι δικές μας αναφέρουν πως όχι, είναι απλώς στο σπίτι της…

 

Η έλλειψη τέτοιων κρατικών δομών, η έλλειψη αντίστοιχων δομών στην ΕΛΑΣ για να αντιμετωπιστούν τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα (trafficking παιδιών, γυναικών, ενδοοικογενειακή βία, γυναικοκτονίες) αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα. Βρίσκεται σε άλλη χώρα.

 

–  την επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ και στον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νάσο Ηλιόπουλο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

 

Κανένα κόμμα δεν πρέπει να ανέχεται τη λειτουργία μιας κυβέρνησης η οποία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία δεν ελέγχει τα σώματα ασφαλείας όπως πρέπει. Πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι στελέχη της Πυροσβεστικής μιλάνε με πακιστανικά τηλέφωνα. Πρέπει να εκφράζονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ πιο σεμνά και ταπεινά όταν έχουν να απολογηθούν, λοιπόν, για τον τρόπο που λειτουργεί η αστυνομία, η πυροσβεστική και πολλές άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Ακούστε τη συνέντευξη:












Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δε γίνεσαι κ. Σπιρτζη ότι και να κάνεις , ότι και να λες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατσε να κλ... Με λιγο να βγει να κανει ανακοίνωση την επομενη μερα!!! Χχαχαχα συνεχίστε ετσι κ αμα δείτε υπουργεια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ, δεν επιθυμεί με την παρούσα Κυβέρνηση, να γίνει Υπουργός.
Όταν έρθει η ώρα του, θα αποφασίσουν άλλοι, για ποιο Υπουργείο θα αναλάβει!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τον Ποινικό Κώδικα που είχατε φέρει,είχατε υποβιβάσει το αδίκημα της αιμομιξίας από Κακούργημα σε Πλημμέλημα και έχετε το θράσος και μιλατε;Προκειμένου να ικανοποιήσετε αιτήματα ψηφοφόρων σας συγκεκριμένης φυλετικής ομάδας,αφήσατε τους δράστες της αιμομιξίας σχεδόν ελεύθερους.Αυτο λέγεται νομικός πολιτισμος;Εγώ το λέω εμπορική συναλλαγή.Αισχος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανελαβες την εκπροσώπηση του εσύ φίλε;ξέρεις και τι επιθυμεί ο ελάχιστος;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τις επόμενες μέρες άκουσα για 40αρια πάλι, εάν δεν πεθάνουμε από Κορωνοιο θα πεθάνουμε από την ζέστη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη γιατί αυτός διόρισε τους προϊσταμενους των αδιάφορων οπότε ας δει πρώτα τις δικές του ευθύνες και μετά η κυβέρνηση της δικές της που συνεχίζει να τους κρατάει στις θέσεις τους τόσα χρόνια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κε Σπιρτζη τα παραπονα σας στον συντροφο σας Στρατηγο του Εσωτερικων Υποθεσεων,η ξεχασατε οτι ηταν δικη σας επιλογη!!!