Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η συγκλονιστική κατάθεση της κοπέλας που έσωσε την 19χρονη – «Την πήρα αγκαλιά για να ηρεμήσει»


Ένας φύλακας άγγελος. Μία 25χρονη κοπέλα που βρήκε το θάρρος και τη ψυχραιμία να διαχειριστεί μία κρίσιμη κατάσταση, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με την 19χρονη, η οποία ήταν χτυπημένη και τρομοκρατημένη. Η νεαρή υπάλληλος της καφετέριας την πήρε αγκαλιά, την ηρέμησε και στη συνέχεια τη φυγάδευσε. Το πρόσωπο της 19χρονης ήταν πρησμένο. Τα λόγια δεν έβγαιναν από το στόμα και έκλαιγε με λυγμούς. Την ώρα εκείνη ο 39χρονος αστυνομικός φέρεται να την έψαχνε στην περιοχή με τη μοτοσικλέτα του. Οι στιγμές ήταν κρίσιμες, με την 19χρονη να κρύβεται αρχικά στην τουαλέτα και στη συνέχεια σε μία αποθήκη.

Η 25χρονη υπάλληλος της καφετέριας διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο. Έκρυψε την 19χρονη και ταυτόχρονα ενημέρωσε την Αστυνομία. Χάρη σε εκείνη μπήκε ένα τέλος στην ομηρία της.

Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει ολόκληρη την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία

«Εργάζομαι στο κατάστημα… Μία εκ των πελατών του καταστήματος είναι η 19χρονη, η οποία έρχεται κάθε μέρα και αγοράζει καφέ. Με την 19χρονη καμιά φορά όταν ερχόταν στο μαγαζί μιλούσαμε και είχαμε γνωριστεί λίγο, δεν λέγαμε κάτι συγκεκριμένο αλλά τα τυπικά, μιας και ήταν τακτική πελάτισσα. Επίσης μου είχε πει ότι έμενε εκεί δίπλα στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, σε σημείο που είναι δίπλα από το μαγαζί που δουλεύω και ότι ήταν 19 χρονών.

Στο διάστημα αυτό που δούλευα στο μαγαζί την είχα δει ορισμένες φορές να βγαίνει με έναν άντρα από το σπίτι όπου έμενε και ανέβαιναν στο μηχανάκι και έφευγαν. Κάποια στιγμή την είχα ρωτήσει εάν έμενε μόνη της και μου είχε πει ότι έμενε με το σύντροφό της.

Την Παρασκευή στις 9 Ιουλίου εργαζόμουν στο μαγαζί και περίπου κατά τις 15.00 είδα την 19χρονη, μαζί με το σύντροφό της να βγαίνουν από την ισόγεια κατοικία, όπου διέμεναν, να ανεβαίνουν στη μηχανή και να φεύγουν. Εκείνη την ημέρα παρατήρησα ότι το πρόσωπό της ήταν πρησμένο, σαν να την είχαν χτυπήσει.

Την επόμενη ημέρα εργαζόμουν κατά το ίδιο ωράριο και ενώ πήγαινα προ τη δουλειά μου, ενώ περνούσα μπροστά από το σπίτι της 19χρονης είδα να έρχεται με καφέδες στο χέρι και σταμάτησα για να της μιλήσω.

Εκείνη με το που με είδε βούρκωσε και μου έκανε νοήματα ότι δεν θέλει να μιλήσει. Εγώ τότε τη ρώτησα εάν προχθές ο σύντροφός της την είχε χτυπήσει και εκείνη μου έκανε πάλι νόημα βουρκωμένη ότι δε μπορεί να μιλήσει και της είπα έλα μετά από το μαγαζί να τα πούμε.

Μετά πήγα κανονικά στη δουλειά μου και περί την 12.30 ήρθε η 19χρονη από το μαγαζί και μου ζήτησε να βγω έξω να πάμε κάπου να μιλήσουμε.

Εγώ αμέσως βγήκα από το μαγαζί και την πήρα και πήγαμε λίγο παρακάτω να μιλήσουμε και άρχισε να κλαίει και να μου λέει ότι ο σύντροφός της την χτυπάει και ότι τη βάζει να κάνει πράγματα που δεν θέλει και ότι την εκδίδει παρά τη θέλησή της.

Τότε προσπάθησα να την ηρεμήσω γιατί ήταν πολύ φορτισμένη, την αγκάλιασα και την πήρα και πήγαμε στο μαγαζί, όπου της έδωσα νερό και καθίσαμε να μιλήσουμε.

Εκεί τότε μου είπε ότι ο άντρας αυτός που μένει μαζί του την κρατάει χωρίς αυτή να το θέλει και ότι εκείνη τη στιγμή ο άντρας αυτός είχε πάει να μιλήσει στο τηλέφωνο και αυτή βρήκε ευκαιρία, πήρε το κλειδί του σπιτιού από κάπου και το έσκασε.

Μετά τη ρώτησα για τον άντρα αυτόν τι δουλειά έκανε και της ζήτησα να μάθω πληροφορίες και μου είπε ότι ήταν αστυνομικός αλλά αυτό τον καιρό ήταν για κάποιο λόγο εκτός δουλειάς για κάτι που είχε κάνει. Μου είπε ότι είχε δικό του γραφείο που εκδίδει γυναίκες και τότε τη ρώτησα εάν είχε και άλλες που εξέδιδε και μου είπε όχι, ακόμη μου έλεγε κάποια άλλα πράγματα για το γραφείο αλλά δεν τα καταλάβαινα.

Τότε κάποια στιγμή ενώ μιλούσαμε είδαμε τον αστυνομικό να είναι πάνω στη μηχανή του και να κάνει βόλτες στη γύρω περιοχή, τότε κατάλαβα ότι αυτός την έψαχνε και της είπα να πάει στο μπάνιο να κρυφτεί, όπως και έκανε. Μετά από αυτό ο άντρας αυτός πέρασε άλλες δύο φορές και η 19χρονη συνέχισε να είναι στην τουαλέτα. Τότε ο… που ήταν εκεί στο μαγαζί μου είπε να πάμε σε μία αποθήκη που είχε δίπλα από το μαγαζί μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Τότε αφού πήγαμε στην αποθήκη πήρα τηλέφωνο τον…, ο οποίος είναι σε μία ομάδα που δραστηριοποιείται με περιστατικά κακοποίησης γυναικών και μου είπε να πάρω στην γραμμή 15900 που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες, πράγμα που έκανα.

Στο τηλέφωνο που πήρα τους εξήγησα το περιστατικό και αυτοί μου είπαν να πάρω αμέσως τηλέφωνο την Αστυνομία.

Αφού έκλεισα από τη γραμμή κάλεσα την Άμεση Δράση και τους εξήγησα το περιστατικό και μετά από λίγη ώρα ήρθε μία ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μου είπαν να πάμε μαζί τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και εγώ τους είπα ότι θα πάω εκεί με το αμάξι μου και την 19χρονη και αυτοί θα πήγαιναν να βρούνε τον αστυνομικό και να τον φέρουν και αυτόν στο Τμήμα, όπως και έγινε. Τέλος στο Τμήμα της Ηλιούπολης ήρθα αστυνομικοί του Εσωτερικών υποθέσεων και μας ενημέρωσαν ότι θα μεταβούμε όλοι μαζί στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για τη συνέχεια».

 

Αλέξανδρος Καλαφάτης




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χιλια μπραβο στο κοριτσι...ευγε να μπει στο Σωμα.Ψυχραιμη,δραστηρια και μεθοδικη