Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

19 Ιουλίου 2010: Η εκτέλεση τού Σωκράτη Γκιόλια


Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας δολοφονήθηκε στις 19 Ιουλίου 2010, έξω από το σπίτι του, στην Ηλιούπολη. Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 13 φορές από μικρή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Σέχτα Επαναστατών ενώ έως σήμερα οι δράστες της επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο Γκιόλιας πυροβολήθηκε 13 φορές από μικρή απόσταση, έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Οι δράστες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτύπησαν το κουδούνι νωρίς το πρωί και με κάποια πρόφαση του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου και τον περίμεναν για να τον πυροβολήσουν. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το θύμα δέχτηκε και τις 13 σφαίρες στο σώμα. Οι περισσότερες είχαν πύλη εισόδου από πίσω ενώ δέχτηκε και τρεις σφαίρες στο κεφάλι.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι τα δύο όπλα των δραστών χρησιμοποιήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών.

Η Σέχτα Επαναστατών ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με προκήρυξή της που στάλθηκε στην εφημερίδα Τα Νέα, στις 27 Ιουλίου. Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι μέχρι σήμερα.

https://el.wikipedia.org


 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Μπλε αρκούδα, είπε…
Είχα ακούσει, δεν ξέρω αν αληθεύει, ότι του είπαν απ`το θυροτηλέφωνο αξημέρωτα ακόμη: Κατεβείτε κάτω. Είμαστε αστυνομικοί. Πήγαν να σας κλέψουν το αμάξι. Και εκείνος το πίστεψε-όπως πιθανόν και οι περισσότεροι ειδικά μες στον ύπνο τους- και κατέβηκε αλαφιασμένος με τις πιτζάμες.
Ποτέ δεν μάθαμε τί γνώριζε ο αποθανών και φυσικά ποιοι τον σκότωσαν και κυρίως ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός. Ευελπιστώ ότι μετά από 11 χρόνια να μην βγει ένα αντίστοιχο άρθρο για τον Γιώργο Καραιβαζ και εγώ από κάτω να σχολιάζω ανάλογα, οτι πρέπει να βρεθούν οι δράστες. Πρέπει σε κάθε δολοφονία να βρίσκουμε τους ενόχους και ειδικά δημοσιογράφων. Το μελάνι της πένας τους φανερώνει τα κερδοφόρα μυστικά τους και προσπαθούν να το στεγνώσουν με τέτοιες ΑΝΑΝΔΡΕΣ ενέργειες -όταν ο ένας κρατάει πιστόλι και ο άλλος στυλό-.