Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Εξαφάνισαν» 17 πρόσφυγες, ξέχασαν τους τέσσερις στη Χίο


Απτόητο συνεχίζει την παράνομη τακτική των επαναπροωθήσεων προσφύγων στη Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα. Αυτή τη φορά θύματα αυτής της πρακτικής έπεσαν 17 πρόσφυγες, άνδρες και γυναίκες -ανάμεσα του και ένα βρέφος λίγων ημερών- που αποβιβάστηκαν το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου σε ακτή των Νενήτων στη Χίο, κοντά στη παραλία της Βοκαριάς στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Σύμφωνα και με τις μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων η βάρκα που όπως αποδείχθηκε μετέφερε τελικά 21 άτομα, προσέγγισε τις ακτές του νησιού, λίγο μετά τις εννιά το πρωί και ενώ στη θαλάσσια περιοχή είχαν κάνει την εμφάνιση τους περιπολικά του λιμενικού καθώς και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Στη συνέχεια οι κάτοικοι του χωριού είδαν μια κλούβα της αστυνομίας να μεταφέρει τους πρόσφυγες, μέσα από τους δρόμους του χωριού, αλλά στη συνέχεια τα ίχνη τους χάθηκαν για ακόμη μια φορά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τόσο το λιμενικό όσο και η αστυνομία αρνήθηκαν και αυτό το περιστατικό, αλλά η συνέχεια για ακόμη μια φορά τους διαψεύδει.
Οι αρμόδιοι που χαράσσουν αυτή την πέραν των όποιων νομικών και ηθικών ορίων πολιτική δεν είχαν υπολογίσει ότι πίσω τους είχαν αφήσει τέσσερις νεαρές γυναίκες που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα δίχτυα του Λιμενικού Σώματος και οι οποίες έμειναν κρυμμένες για ώρες στα χωράφια της περιοχής.

Τελικά οι τρεις από τις τέσσερις  εντοπίστηκαν από την «Εφ.Συν.» να κυκλοφορούν ξυπόλητες, πεινασμένες και διψασμένες στους δρόμους του χωριού, αναζητώντας το δρόμο για το ΚΥΤ όπου σκόπευαν να καταφύγουν.

«Στη βάρκα ήμασταν περίπου 20 συμπεριλαμβανομένης μίας μητέρας με παιδί. (Δεκαπέντε στην αρχή, μετά προσέθεσαν άλλους 6). Ταξιδεύουμε από το Τσεσμέ για Ελλάδα. Δέκα λεπτά χρειαζόμασταν για να φτάσουμε στις ελληνικές ακτές όταν ήρθε ένα πλοίο του λιμενικού με ταχύτητα δημιουργώντας απόνερα για να μας απωθήσει. Φτάσαμε μέχρι κάποια βράχια προς την ακτή (το πλοίο δεν μπορούσε να φτάσει εκεί). Καλούν την αστυνομία και έρχεται. Είπαν όλοι "σταματήστε". Εγώ ήμουν τελευταία στη βάρκα. Τους πήραν όλους, εγώ είχα κρυφτεί. Του έπιασαν όλους. Εγώ κρύφτηκα σε κάτι θάμνους και οι αστυνομικοί παίρνουν τους υπόλοιπους μεταξύ των οποίων τη μητέρα με το παιδί και τους έκαναν pushback. Φύγαμε 3 το πρωί από την Τουρκία χθες» ανέφερε σε δηλώσεις της. 

Ωστόσο όλα αυτά για την αστυνομία και το λιμενικό δεν συνέβησαν ποτέ. Προφανώς τόσο οι πρόσφυγες, όσο και οι ντόπιοι έστησαν ολόκληρη συνομωσία για να εκθέσουν ακόμα μια φορά την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και αυτό της Μετανάστευσης και Ασύλου... 

 

Γιώργος Παγούδης




Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Νίκος είπε…
Πάρτε τους στην ΕΦΣΥΝ να τους ταΐζετε αν είστε τόσο ευαίσθητοι, βαρεθήκαμε τόσα χρόνια τον φασισμό και την προπαγάνδα σας. Κανένας από αυτούς δεν είναι πρόσφυγας, δεν πιάνει πια αυτό το παραμύθι, φτώχια και υπερπληθυσμό έχουν όπως προστάζει η θρησκεία τους, οπότε ας πάνε στις πλούσιες χώρες του Κόλπου να μείνουν που είναι και ομόθρησκοί τους να μην καταπιέζονται εδώ πέρα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα ασχοληθεί κάποιος εισαγγελέας με τα στοχευμένα άρθρα εναντίον του Ελληνικού κράτους από τους γενίτσαρους αριστερούς που πρώτοι οιΤουρκοι της Μ.Ι.Τ αναδεικνυουν..
Ο χρήστης petros είπε…
Ασφαλής δημοκρατική και ομόθρησκη η Τουρκία μπορούν να μείνουν εκεί, σε διαφορετική περίπτωση εάν θέλουν να ζήσουν το Ευρωπαϊκο τους όνειρο απο νομιμα σημεια διέλευσης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σα δε ντρέπεστε λέω εκεί στην εφημερίδα των συντακτών, φτάνει επιτέλους με όλους αυτούς, έχει πάρα πολλά προβλήματα ο ελληνικός λαός στην καθημερινότητα του, ασχοληθείτε με αυτά και αφήστε όλους αυτούς τους λαθρομετανάστες να πάνε από εκεί που ήρθαν, έχουμε αρκετούς δεν θέλουμε άλλους. Οι πόλεμοι έχουν τελειώσει δεν έχουν λόγο να έρχονται τα καραβάνια.