Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

134000 ευρώ λεία από 11 τηλεφωνικές απάτες


Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 8-7-2021 στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, 62χρονη αλλοδαπή μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες μέσω τηλεφώνου. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται -2- επιπλέον μέλη της οργάνωσης.

Ειδικότερα  αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν την 62χρονη σε καθορισμένο ραντεβού που είχε συμφωνήσει για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των -30.000- ευρώ.

Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ μετά από έρευνα στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα, κάρτα sim και το χρηματικό ποσό των -1.090- ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, για τη διάπραξη απατών μέσω τηλεφωνικής προσέγγισης των θυμάτων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους και συστήνονταν ως γιατροί και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους έχει τραυματισθεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, τους ζητούσαν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά -11- περιπτώσεις απάτης, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις -134.000- ευρώ

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια