Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γλύτωσε τα χειρότερα ο Marc Marquez στο Assen


Μπορεί στις οθόνες η τούμπα να έμοιαζε πολύ επώδυνη, ευτυχώς όμως δεν είχε τις επιπτώσεις που αρχικά φαινόταν και ο Marc Marquez έφυγε περπατώντας προς τα πιτς.

Ο οδηγός της Honda «πέταξε» κυριολεκτικά πάνω από το Honda RC213V του στη στροφή 10 του FP2, με ταχύτητα μεγαλύτερη από 120km / h.

Marc Marquez: «Νιώθω τυχερός που βγήκα χωρίς τραυματισμό από μια πτώση σαν αυτή. Είναι εύκολο να βλάψεις τον εαυτό σου όταν “πετάς” στον αέρα. Νιώθω καλά όλη την ημέρα. Το πρωί πήγα πολύ ήρεμα, το απόγευμα έκανα ένα μικρό βήμα και πήγαινα αρκετά καλά, και γρήγορα. Ξαφνικά, σε αυτό το σημείο, δεν περίμενα να πέσω γιατί είναι μια από τις στροφές όπου τα ηλεκτρονικά βοηθούν όλους του αναβάτες του MotoGP από αυτό το είδος πτώσεων. Ο τροχός απλώς άρχισε να γλιστρά και τίποτα δεν με σταμάτησε, τα ηλεκτρονικά δεν με σταμάτησαν.»

 «Είναι ένα θέμα για το οποίο πιέζω πολύ τους μηχανικούς να το βελτιώσουν για το μέλλον. Μόνο οι αναβάτες της Honda έχουν πρόβλημα με highside. Εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε να το αποφύγουμε με κάθε κόστος, είναι εκεί όπου μπορεί να τραυματιστεί ένας αναβάτης. Είναι μια πτώση πολύ παρόμοια με εκείνη της Jerez το 2020 . Προσπαθώ να δουλέψω, να καταλάβω, να δώσω όλα τα σχόλιά μου ώστε να τα βελτιώσουν για το μέλλον. Θα είναι ένα σημαντικό σημείο εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε ».

«Ήταν μια πολύ αργή πτώση. Ο πίσω τροχός άρχισε να φεύγει και προσπάθησα να μην κόψω καθόλου το γκάζι γιατί, αν το κάνεις, τρως highside. Προσπάθησα να δω αν ο έλεγχος πρόσφυσης λειτούργησε για να ανακτήσει την ολίσθηση και όχι δεν δούλεψε. Όταν βρέθηκα στον αέρα, σκεφτόμουν το έδαφος, το χαλίκι. Αύριο θα έχω μώλωπες. Τυχερός που βγαίνω χωρίς τραυματισμό, δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα για το Σαββατοκύριακο.»


Γιάννης Καστιμπάρος

https://www.newsauto.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια