Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ακόμα και πλαστά πιστοποιητικά COVID έδιναν σε αλλοδαπούς που ήθελαν να φύγουν για Ευρώπη


Στα χέρια των στελεχών της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών έπεσαν δύο άνδρες, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι είχαν στήσει κύκλωμα διευκόλυνσης αλλοδαπών, που ήθελαν να φύγουν από τη χώρα μας προς κάποιο ευρωπαϊκό κράτος.

Τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν προκαταβολή 4.000 από κάθε ενδιαφερόμενο, στον οποίο έδιναν είτε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο είτε διαβατήριο, όταν ο ενδιαφερόμενος έμοιαζε με τον πραγματικό κάτοχό του, ή διαβατήριο με παραποιημένη τη φωτογραφία.

Συνόδευαν τον ενδιαφερόμενο «ταξιδιώτη» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, πάντοτε με το ίδιο αυτοκίνητο, του παρέδιδαν τα έγγραφα, ακόμα και πλαστό πιστοποιητικό για PCR TEST για τον κορωνοϊό, και έφθαναν μαζί του σχεδόν μέχρι την πύλη εξόδου. Ο αλλοδαπός, όταν έφθανε στο προορισμό του, έπρεπε να καταβάλει ακόμα χίλια ευρώ.

Τα χρήματα, μάλιστα, δεν τα έστελνε μέσω τραπεζικού συστήματος στο κύκλωμα, αλλά τα μέλη του πραγματοποιούσαν μονοήμερα ταξίδια στην Ευρώπη, απ’όπου συγκέντρωναν τις αμοιβές του. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ένας από τους κατηγορούμενους επέστρεψε με εκατό χιλιάδες ευρώ στις αποσκευές του, σε χαρτονομίσματα των διακοσίων ευρώ.

Το βράδυ της Πέμπτης επιχείρησαν να διευκολύνουν μία γυναίκα να φύγει παράνομα προς το Μπάντεν Μπάντεν της Γερμανίας, αλλά τα στελέχη της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών, που τους παρακολουθούσαν, τους σταμάτησαν λίγο πριν την αναχώρησή της και τους πέρασαν χειροπέδες.

Κατά τις έρευνές τους εντόπισαν μεγάλο αριθμό διαβατηρίων, εκ των οποίων κάποια ήταν πλαστά, και άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και χρηματικό ποσό.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια