Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Θεσσαλονίκης με τον Διευθυντή Αλλοδαπών


Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης:


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε τον Διευθυντή Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Απόστολο ΧΑΒΔΟΥΛΑ, για να του μεταφέρει μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό των Τμημάτων Διαχείρισης Μεταναστευτικού.

 

Επειδή με τον ίδιο τρόπο που τονίζουμε τα κακώς κείμενα, οφείλουμε να αναδεικνύουμε και τα θετικά, αναγνωρίζουμε ότι ο κ. Διευθυντής με την εν γένει στάση του, προσπαθεί να επιλύει τα ανακύψαντα υπηρεσιακά προβλήματα χωρίς να τα μεταθέτει στο απώτερο μέλλον ή σε τρίτα πρόσωπα. Ανάλογη είναι η ανταπόκρισή του σε όποιο ζήτημα του έθεσε το Προεδρείο, εκπληρώνοντας την καλόπιστη συνεργασία μεταξύ της Ένωσης και της Ηγεσίας.

 

Όπως μας ανέφερε, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει προς όφελος των συναδέλφων και της Υπηρεσίας, κι ως εκ τούτου, θα ικανοποιήσει το αίτημά μας για εκπαίδευση περισσότερων συναδέλφων στη λήψη ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, καθώς ορισμένες αποσπάσεις και μετακινήσεις έχουν προκαλέσει δυσλειτουργία στη συγκεκριμένη θέση. Επίσης, αποδέχτηκε το αίτημα της Ένωσης για καταμερισμό των ευπαθών στόχων που φυλάσσονται από Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών βάσει της χιλιομετρικής απόστασης από τις έδρες αυτών. Στόχος μας είναι η διευκόλυνση των συναδέλφων για τη μετάβασή τους στο σημείο φύλαξης. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ορισμένοι κάνουν κυριολεκτικά ταξίδι για να αναλάβουν υπηρεσία.

 

Επιπλέον, επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης με νέα οχήματα λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας και των συνεχών μετακινήσεων του προσωπικού. Οι ενέργειες για την ανανέωση του στόλου πρέπει να γίνουν σε κεντρικό επίπεδο για να εφοδιαστούν οι Υπηρεσίες με νέα, σύγχρονα οχήματα που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες τους.

 

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε η μεγάλη συμμετοχή της Διεύθυνσης στο μεταναστευτικό ζήτημα, τόσο εντός Θεσσαλονίκης, όσο κι εκτός των ορίων της. Αν εξαιρέσουμε τα καθημερινά πολυάριθμα καθήκοντα, οι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης συμμετέχουν ενεργά σε κάθε έκτακτο γεγονός, όπως για παράδειγμα στην περσινή απόπειρα μαζικής παράνομης εισόδου μεταναστών από τον Έβρο, όπου πολλοί συνάδελφοι μετέβησαν άμεσα στα σύνορα και παρέμειναν αρκετές ημέρες στην πρώτη γραμμή. Ο κ. Διευθυντής εξήρε την προσφορά τους και δεσμεύτηκε ότι θα ενεργήσει προσωπικά ώστε να ενισχυθεί η Διεύθυνση με νέο προσωπικό μέσω των επερχόμενων μεταθέσεων, κάτι το οποίο αποτελεί επείγουσα ανάγκη.

 

Τέλος, ο κ. Διευθυντής απένειμε στο Προεδρείο τιμητική πλακέτα, αναγνωρίζοντας την αγαστή συνεργασία και τις γόνιμες προσπάθειες της Ένωσης για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών.

 


Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2021

          

Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

eaythes.gr







Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως φαίνεται ότι μερικοί δεν έχετε ιδέα τι γίνεται εκεί έξω....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαιντανοι , ανικακοι και πουθεναδες. Τοσοι προεδροι τοσοι συνδικαλιστες για το τιποτα . Στολη και σε τμημα να δουλεψετε να μας βοηθησετε. Αλλα ξεχασα απο τοτε που βαλατε τελευταια φορα στολη εχετε πρηστει και δεν θα σας χωραει.