Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο "Εσκομπάρ" της Ζακύνθου που έβγαλε πιστόλι για το… τρακτέρ - Τα "άλλοθι" και η… πτώση


O… Εσκομπάρ της Ζακύνθου που έβγαλε πιστόλι για το… τρακτέρ, ο εφοπλιστής και το σκάφος του, η γυναίκα με το μαύρο SMART, που παρακολουθούσε τα θύματα και ήταν σε… ανοικτή ακρόαση με τους δολοφόνους, οι αποτυχημένες προσπάθειες για "άλλοθι" με επικοινωνίες από… αναποδογυρισμένα κινητά τηλέφωνα, δήθεν… καταθέσεις χρημάτων, ο οδηγός που "χάθηκε", οι απίστευτοι υβριστικοί διάλογοι για το "λάθος" θύμα της εκτέλεσης είναι μερικές από τις λεπτομέρειες της ογκωδέστατης δικογραφίας για την υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Ο βασικός μάρτυρας και "βαθύ λαρύγγι" της υπόθεσης προσήλθε στα γραφεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στις 2 Ιουνίου 2021 και περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα είδε και άκουσε κατά τη διάρκεια της διαδρομής, της μεταφοράς του φουσκωτού σκάφους αλλά και τις επικοινωνίες που είχε κάνει με τους δράστες.

 

Ο… Εσκομπάρ βγάζει πιστόλι και δεν… χαρίζει

Ο 49χρονος βασικός μάρτυρας αναφέρει στην κατάθεσή του ότι στις 8 Ιουνίου 2020, μία ημέρα πριν την δολοφονία, συναντήθηκε με τους δύο δράστες και του είπαν ότι θα πήγαιναν όλοι μαζί στον Πύργο για μία μέρα. Έφυγαν με ένα αυτοκίνητο, μάρκας BMW X1, νοικιασμένο στα στοιχεία της συζύγου του 38χρονου συνοδού ασφαλείας και πήγαν στο σπίτι του εφοπλιστή στο Ψυχικό, όπου συναντήθηκαν μαζί του. Όταν έφθασαν στον Πύργο προμηθεύτηκαν δύο κάρτες ανανέωσης χρόνου ομιλίας και στη συνέχεια πήγαν σε μία αποθήκη-ξυλουργείο κοντά στο Κορακοχώρι Ηλείας, όπου συναντήθηκαν με τον 63χρονο πρώην αστυνομικό και τον 60χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης.

Μέσα στην αποθήκη, όπως περιγράφει ο βασικός μάρτυρας υπήρχε ένα άσπρο φουσκωτό σκάφος, το οποίο κατάλαβε ότι ήταν του εφοπλιστή. Τότε ο 39χρονος ζητούσε επίμονα από τον 63χρονο ένα τρακτέρ για να μεταφέρουν το σκάφος στη θάλασσα, ωστόσο ο πρώην αστυνομικός του απάντησε ότι δεν είχε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, με τον 39χρονο να τον απειλεί με ένα πιστόλι, επιμένοντας ότι πρέπει να βρουν τρακτέρ.

Ο 49χρονος μάρτυρας για το συγκεκριμένο περιστατικό καταθέτει χαρακτηριστικά:

"Ο Πάνος (39χρονος) συνέχισε να λέει στον Βασίλη (πρώην αστυνομικός) ότι πρέπει να βρει τρακτέρ για να ρίξουνε το σκάφος. Ο Βασίλης του είπε πάλι ότι δεν του είπε κανένας για τρακτέρ και ότι και την προηγούμενη φορά, πριν 3-4 μέρες που ήρθαν πάλι εκεί, τους περίμενε μέχρι αργά το βράδυ και τον είχαν στήσει. Ο Αντώνης (συνοδός εφοπλιστή) του απάντησε ότι του είχαν πει πως είχαν μείνει εκείνη τη μέρα και πετάχτηκε και ο Πάνος και του είπε το ίδιο και ότι δεν ήξερε αν τον είχε πάρει τηλέφωνο ο Αντώνης να τον ενημερώσει ότι είχαν μείνει. Ο Βασίλης του είπε ότι δεν μπορεί να βρει κανένα τρακτέρ μέσα στο βράδυ και ότι θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι το πρωί για να βρεθεί τρακτέρ. Ο Αντώνης του είπε ότι είδε στο σπίτι του Βασίλη ένα μικρό τρακτέρ και ότι πρέπει να φέρει εκείνο. Ο Βασίλης όμως του απάντησε ότι αυτό ήταν χαλασμένο.

Τότε, ο Πάνος νευρίασε πάρα πολύ και άρχισε να φωνάζει. Είπε στον Βασίλη ‘εγώ θέλω να ρίξουμε το σκάφος τώρα μέσα και θα το ρίξουμε τώρα’. Αμέσως μετά ο Πάνος έβγαλε ένα όπλο, ένα πιστόλι, που είχε πάνω του και απείλησε με αυτό τον Βασίλη και του είπε "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο ΕΣΚΟΜΠΑΡ της Ζακύνθου. Όλα τα λεφτά που έρχονται στα χέρια σου, από μένα είναι’. Όταν το είδε αυτό ο ξυλουργός, που δεν ξέρω καθόλου πως τον λένε τον άνθρωπο, είπε ότι θα προσπαθήσει εκείνος να βρει κάποιον. Είπε ότι θα πάρει τον γαμπρό του ή κουνιάδο του, δεν θυμάμαι τι από τα δύο είπε. Μετά από κανένα μισάωρο περίπου ήρθε ο γαμπρός ή κουνιάδος του ξυλουργού, μαζί με την γυναίκα του, με ένα φορτηγό με ανοιχτή καρότσα. Αυτόν που το οδηγούσε δεν τον είδα καθόλου καλά, ίσα ίσα λίγο τον είδα όταν κατέβηκε από το φορτηγό να κοτσάρει το σκάφος. Πάντως σε ηλικία ήταν κοντά στην ηλικία του Βασίλη και του ξυλουργού, ίσως λίγο πιο νέος, αλλά μου φάνηκε πάνω από πενήντα χρονών. Αφού λοιπόν κότσαραν το σκάφος στο φορτηγό, ο Πάνος με τον Αντώνη έβαλαν πάνω στο σκάφος ένα μαύρο σακβουαγιάζ και μια υφασμάτινη θήκη με δύο κράνη μέσα".

Μετά από δύο ημέρες ο δεύτερος δράστης, ο 38χρονος συνοδός ασφαλείας του εφοπλιστή, συναντήθηκε με τον βασικό μάρτυρα και του είπε να μην αναφέρει τίποτα για όσα έγιναν, γιατί ο 39χρονος συνεργός του θα τον σκότωνε και ότι "δεν χαρίζει", όπως του είπε χαρακτηριστικά.

Τα "άλλοθι" και η… πτώση

Κάποια στιγμή ο 38χρονος συνοδός ασφαλείας του 44χρονου εφοπλιστή που αναζητείται, ζήτησε από τον βασικό μάρτυρα να πει στην κοπέλα του να κάνει μια κλήση από το κινητό του τηλέφωνο (του 38χρονου), το οποίο είχε αφήσει στο σπίτι και να τοποθετήσει το δικό της κινητό τηλέφωνο κοντά σε αυτό για να φαίνεται ότι καλεί από… Αθήνα. Ο 38χρονος άρχισε να μιλά ώστε να ακούγεται η φωνή του από το κινητό του τηλέφωνο (μέσω του κινητού της φίλης του μάρτυρα) και φαινόταν σαν να καλεί ο ίδιος από την Αθήνα. Μάλιστα έλεγε πως είναι στην Αθήνα και ότι σε καμιά ώρα θα πήγαινε στο Λουτράκι προκειμένου να "θολώσει" τα νερά στην περίπτωση που παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του.

Κατά τη διάρκεια της επιστροφής, όταν έφθασαν στην Αθήνα, ο 39χρονος είπε στον βασικό μάρτυρα να τον αφήσει Λ. Αθηνών, και από εκεί με ταξί θα πήγαινε στο κέντρο της Αθήνας για να καταθέσει 50 ευρώ στη φίλη του, ώστε να φανεί ότι εκείνη τη μέρα βρισκόταν στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως στις 11:18 της 9ης Ιουνίου 2020, από κάμερες ασφαλείας επιχειρήσεων που βρίσκονται σε ανώνυμη οδό κάθετη στην οδό Ζακύνθου-Αεροδρομίου, έχει καταγραφεί η μοτοσυκλέτα, μάρκας YAMAHA TDM, στην οποία επιβαίνουν δύο άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και λευκά κράνη. Λόγω κάποιων εργασιών καθαριότητας, ο οδηγός στην προσπάθειά του να φρενάρει, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με τον συνοδηγό στο οδόστρωμα. Σηκώθηκαν αμέσως και αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα κινούμενοι μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με κατεύθυνση προς την πόλη της Ζακύνθου. Οι περιγραφές ταίριαζαν με τους μετέπειτα δράστες.

Το φουσκωτό του εφοπλιστή

Πάνω στο φουσκωτό ιδιοκτησίας του 44χρονου εφοπλιστή, που βρέθηκε δύο μέρες μετά την δολοφονία της 37χρονης, εντοπίστηκαν DNA και αποτυπώματα ενός 35χρονος τον οποίο είχαν δει αυτόπτες μάρτυρες να καθαρίζει.

Το βράδυ της 10ης Ιουνίου 2020, άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου και ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν διαφύγει από το λιμάνι Πόρτο Ρόμα που βρίσκεται στο Βασιλικό Ζακύνθου, με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 35χρονος, και εντοπίστηκε την επόμενη μέρα.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε, αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην δολοφονική επίθεση, ενώ ισχυρίστηκε ότι στις 7 Ιουνίου είχε πάρει το σκάφος από τον 44χρονο επιχειρηματία με σκοπό την αγορά του καθώς είχε δει την αγγελία πώλησης τον Δεκέμβριο του 2019 σε ιστοσελίδα πωλήσεων. Είχαν συμφωνήσει με τον επιχειρηματία να του το φέρει ο ίδιος στη Ζάκυνθο για να το δοκιμάσει κάτι που έκανε στις 7 Ιουνίου και ότι είχαν πάει και βόλτα μαζί και άφησε τον 44χρονο στην Κυλλήνη για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν τον 44χρονο εφοπλιστή, ο οποίος επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του 35χρονου σχετικά με την αγοραπωλησία του σκάφους, υποστήριξε ότι είχε πάει πράγματι στη Ζάκυνθο την συγκεκριμένη ημερομηνία και διαφοροποιήθηκε στο θέμα της αγγελίας πώλησης. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, δεν είχε αναρτήσει ποτέ κάποια αγγελία για την πώληση του σκάφους, αλλά έψαχνε αγοραστή μέσω γνωστών του, καθώς και του ιδιοκτήτη του χώρου στάθμευσης, στον Ταύρο Αττικής, όπου φυλασσόταν το σκάφος. Σχετικά με τον 38χρονο συνοδό ασφαλείας του ανέφερε ότι είχε μιλήσει μαζί του τηλεφωνικά στις 7 Ιουνίου και τον είδε ξανά στις 10 Ιουνίου 2020 στα γραφεία του στην Αθήνα. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του χώρου στάθμευσης σκαφών στο Μοσχάτο δεν είχε δει ποτέ τον εφοπλιστή στις 7 Ιουνίου, αλλά το απόγευμα της 4ης Ιουνίου είχε παραδώσει το σκάφος στον 38χρονο συνοδό ασφαλείας του εφοπλιστή.

Επίσης δεν είχε καταγραφεί καμία διέλευση του αυτοκινήτου του εφοπλιστή στις 7 Ιουνίου 2020 προς Κυλλήνη ή αντίστροφα, όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του. Παράλληλα από τα δεδομένα των εταιρειών τηλεφωνίας, προκύπτει ότι ο 44χρονος επιχειρηματίας έχει μιλήσει με τον 35χρονο αγοραστή για… 110 δευτερόλεπτα μία μέρα μετά την δολοφονία και όχι στις 9 Ιουνίου όπως επικαλέστηκαν, ενώ στις 7 Ιουνίου, ημερομηνία που ο επιχειρηματίας επικαλέστηκε πως βρέθηκε στη Ζάκυνθο, το κινητό του εξέπεμψε μόνο από κεραίες σε Ψυχικό, Χαλάνδρι, Πικέρμι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Παλλήνη.

Μάρτυρας αναφέρει επίσης ότι είχε δει τον 35χρονο υποψήφιο "αγοραστή" του φουσκωτού σκάφους, ο οποίος του είχε πει ότι πήγαινε στο σκάφος που θα αγόραζε, αλλά θεώρησε ότι αστειευόταν διότι υπολόγισε ότι η αξία του ήταν πάνω από 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο ήξερε ότι δεν είχε ο 35χρονος για να κάνει μια τόσο ακριβή αγορά.

Η γυναίκα με το μαύρο Smart

Η 27χρονη φίλη ενός εκ των φυσικών αυτουργών που αναζητείται, βρισκόταν στη Ζάκυνθο την ημέρα της δολοφονίας και αποχώρησε την επόμενη. Την ημέρα της δολοφονίας από τις 10:48 έως και 13:54, από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Ζακύνθου, έχει καταγραφεί ένα αυτοκίνητο μάρκας SMART μαύρου χρώματος, το οποίο φέρει φιμέ τζάμια και φιμέ κάλυμμα στις πινακίδες κυκλοφορίας και οδηγό γυναίκα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, το συγκεκριμένο όχημα έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με αυτοκίνητο ιδιοκτησία της 27χρονης. Στις 14:38 η μοτοσυκλέτα των δραστών εντοπίζεται σε κάμερες ασφαλείας βενζινάδικου στο Λαγανά και μετά από… 28 δευτερόλεπτα αργότερα ξανά αλλά με αντίθετη κατεύθυνση προς τον τόπο της δολοφονίας, ενώ διασταυρώθηκε με το μαύρο SMART.

Στις 15:02 η μοτοσυκλέτα των δραστών εντοπίζεται σε κάμερες επιχείρησης στο Βασιλικό Ζακύνθου, και διακρίνεται εξωτερικά του μπουφάν του οδηγού καλώδιο ακουστικών κινητού τηλεφώνου, με τους αστυνομικούς να συμπεραίνουν ότι οι δράστες ήταν σε ανοικτή επικοινωνία με συνεργούς που τους ενημέρωναν για τις κινήσεις των θυμάτων.

Είχε χαθεί ο οδηγός

Σε συνομιλία που καταγράφεται στις 16:06 στις 9 Ιουνίου 2020, σχεδόν μία ώρα μετά την δολοφονική επίθεση ανάμεσα στον 63χρονο πρώην αστυνομικό και έναν 36χρονο που είχε αναλάβει αρχικά την μεταφορά του φουσκωτού σκάφος, φαίνεται πως ο οδηγός των δύο φυσικών αυτουργών και βασικός μάρτυρας είχε… χαθεί και δεν μπορούσε να τους παραλάβει.

Είναι ενδεικτικός ο παρακάτω διάλογος:

36χρονος: Μπορείς να πεταχτείς εκεί στο Κορακοχώρι; Γιατί έχει χαθεί ο άλλος που είναι εκεί.

63χρονος : Δεν ξέρω. Είμαι μακριά τώρα εγώ.

36χρονος: Δεν έχεις κάποιον;

63χρονος: Όχι

36χρονος: Εντάξει

Αξίζει να αναφερθεί πως περίπου 1,5 λεπτό νωρίτερα ο 49χρονος βασικός μάρτυρας είχε καλέσει τον 36χρονο για να του πει ότι χάθηκε…

"Μόνο την π…….. σκότωσες"

"Μόνο την π…….. σκότωσες" είπε βρίζοντας ο ένας φερόμενος δράστης στον άλλο μετά την δολοφονία της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο. Το "βαθύ λαρύγγι" στην υπόθεση της δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη, ήταν ο οδηγός των δύο κατηγορούμενων φυσικών αυτουργών, από την Αθήνα στην Ηλεία πριν την δολοφονία αλλά και μετά από αυτή προς Αθήνα. Οι διάλογοι που άκουσε ανάμεσα στους δύο φερόμενους δράστες είναι ανατριχιαστικοί και συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Ο 39χρονος, που φέρεται να ήταν οδηγός της μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης, πήρε το κινητό τηλέφωνο του βασικού μάρτυρα και άκουγε… ειδήσεις για την δολοφονία. Ξαφνικά άρχισε να φωνάζει και να βρίζει απευθυνόμενος στον 38χρονο που κατηγορείται πως ήταν εκείνος που πυροβόλησε εναντίον του ζευγαριού, με τον βασικό μάρτυρα να περιγράφει τον παρακάτω διάλογο:

39χρονος: Μόνο την π…….. σκότωσες

38χρονος: Ναι μ……., ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει

39χρονος: Πάμε στο νοσοκομείο να το τελειώσουμε (εννοεί εκεί που διακομίστηκε ο Κορφιάτης για να τον σκοτώσουν αν ήταν ζωντανός)

38χρονος: Σίγουρα θα πεθάνει, τον έχω πετύχει

39χρονος: Στον π……. τον μπάτσο τον Α……. να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με την κατάθεση του μάρτυρα, σταμάτησαν και οι δύο δράστες πέταξαν τα ρούχα τους και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους, ενώ ο 39χρονος ανέφερε ότι την μοτοσυκλέτα τη έκαναν κομμάτια ενώ το σκάφος θα το έπαιρνε ένα άτομο, ονόματι "Τζέλος", ο οποίος θα το επέστρεφε πάλι στη Ζάκυνθο. Ο 39χρονος συνεχίζει να παρακολουθεί ειδήσεις και επικοινωνεί παράλληλα με την κοπέλα του (27χρονη που αναζητείται), μέσω της εφαρμογής SIGNAL και την ρωτούσε τί είχε μάθει για τον Ντίμη και τη γυναίκα του, αν είχαν πεθάνει και οι δύο.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια