Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λιμενικό: Δύο συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης σε Καλλιθέα-Νέα Σμύρνη


Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 36 και 27 ετών, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (Π.Ο.ΔΙ.Ν./ΚΛΠ Πειραιά), σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών Ν. 4139/13, περί εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών Ν. 3386/05, σε συνδυασμό με τα άρθρα 187 και 45 του Π.Κ.

Ειδικότερα, κατόπιν συλλογής, ανάλυσης κι αξιοποίησης πληροφοριών, αναφορικά με κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση και πώληση ναρκωτικών ουσιών, συγκεκριμένα κοκαΐνης, συνελήφθησαν, καθώς από κοινού διακινούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης καθώς και σε άλλες περιοχές της Αττικής ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες και έκρυβαν στα σπίτια όπου διέμεναν.

Σε έρευνα στην κατοικία του 27χρονου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Gigolo, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

- 60 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες (δόσεις) συνολικού μεικτού βάρους 52,68 γραμμαρίων με ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη,

- πλαστική συσκευασία με άγνωστη λευκή ουσία μεικτού βάρους 90,20 γραμμαρίων,

- συσκευή κινητής τηλεφωνίας,

- ζυγαριά ακριβείας και

- 600 ευρώ.

Επιπλέον, σε έρευνα στην κατοικία του 36χρονου, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Brutus, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

- πλαστική συσκευασία με ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού βάρους 53,10 γραμμαρίων,

- πλαστική συσκευασία με ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων,

- πλαστική συσκευασία με ύποπτη ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη, μεικτού βάρους 0,5 γραμμαρίου,

- δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

- ζυγαριάς ακριβείας,

- 2.450 ευρώ,

- πλαστική σακούλα που περιείχε ένα κουτάλι με υπολείμματα ύποπτης ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης,

- τηλεκάρτα με υπολείμματα ύποπτης ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης,

- ψαλίδι με υπολείμματα ύποπτης ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης,

- πλήθος πλαστικών συσκευασιών,

- πλαστική συσκευασία που περιείχε κουζινικό σκεύος (μπρίκι) με υπολείμματα ύποπτης ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης,

- πλαστική συσκευασία με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας, πιθανόν κοκαΐνης, που δεν ήταν δυνατό να ζυγισθεί και να συλλεχθεί.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες εν συνεχεία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να διακριβωθεί το ακριβές βάρος και είδος τους, καθώς κι ένα δίκυκλο.

Τέλος, κατά την πληκτρολόγηση στο Εθνικό Σύστημα Πληροφοριών (Schengen), για τον 27χρονο αλλοδαπό διαπιστώθηκε πως υφίσταται καταχώρηση μέτρου για απαγόρευση εισόδου ή διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών σε έδαφος Schengen.


https://www.naftemporiki.gr.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια