Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την Αθήνα - Τί είναι οι ΜΟΚΑ


Ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την αποτροπή της εγκληματικότητας σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας αποφασίστηκε από τους επιτελείς αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και άμεσα αναμένεται να εφαρμοστεί με τη δημιουργία των ΜΟΚΑ, των Μονάδων Κινητής Αστυνόμευσης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, το σχέδιο περιλαμβάνει αστυνόμευση σε τρεις ομόκεντρους κύκλους. Στον 1ο κύκλο, θα υπάρχουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και αστυνομικού σκύλου. Στον 2ο, λίγο πιο μακριά, θα περιπολούν Ομάδες ΔΙ.ΑΣ και οχήματα με στελέχη της Ασφάλειας, ενώ στον 3ο και πιο μακρινό θα υπάρχουν ΟΠΚΕ και ομάδες ΔΡΑΣΗ, για την ενίσχυσή τους και την αντιμετώπιση πιο σοβαρών περιστατικών.
Σε πρώτο χρόνο, το νέο σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί στον Άγιο Παντελεήμονα, την Ομόνοια, την Κυψέλη, τα Πατήσια και την Ακρόπολη, αλλά οι δυνάμεις θα μετακινούνται όπου υπάρχει ανάγκη.




Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
Ο χρήστης Νίκος είπε…
Δηλαδή τι θα κάνουν; Θα μαζέψουν όλους τους λάθρο και θα τους κλείσουν σε καταυλισμούς; Δεν το νομίζω, τα ηλίθια ονόματα τους μάραναν. Αν θέλεις να βάλεις μια τάξη και να επιβάλεις τον νόμο το κάνεις, ούτε περίεργες ομάδες χρειάζεται ούτε πολύπλοκα σχέδια, επίσης δεν είδα καμία παρέμβαση από το υπουργείο ΠΡΟΠΟ για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με τις αποφυλακίσεις με τους ευνοϊκούς όρους, είδαν οι κύριοι δικαστές να έχει συνετιστεί κανένας; Τα ίδια κάνουν όταν αποφυλακιστούν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλο ιδέες είναι αυτοί οι μάχιμοι στα επιτελεία του Αρχηγείου..Αν δεν στελεχώσει τα Α.Τ και Τ.Α προκοπή δεν θα δεις ποτέ κύριε υπουργέ..Μην τους ακούς!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για κάθε 3 Αστυνομικούς που βγαίνουν επιπλέον έξω θα πρέπει να μπαίνει επιπλέον 1 Αστυνομικός μέσα στο Τμημα για το χειρισμό τους.

Από τις συλλήψεις αυτές θα προκύψουν ανάγκες για κατοικον έρευνες , για έρευνες σε καταστηματα, για εξέταση του παρελθόντος τους , για κατασχέσεις , για νοσοκομεία , για μεταγωγές κτλ. Ούτε αυτή τη φορά ελήφθη μέριμνα για αυτό.

Για αυτό και μόνο για αυτό το λόγο, η αποτελεσματικότητα τους δεν θα είναι αυτή που πρέπει.

Τι νόημα έχει να διπλασιασει την πελατεία του ένα κατάστημα, όταν δεν υπαρχουν οι επιπλέον υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες :)


Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παλεύουμε ένα μήνα τώρα να καθαρίσουμε την παραλία από το ΠΙΚΠΑ της Βούλας ως τα Αστέρια Γλυφάδας, την οποία έχουν καταλάβει γυμνιστές και δεν μπορούμε να πάμε με τα παιδιά μας. Αυτοί αυνανίζονται γυμνοί αγκαλιάζονται και φιλιούνται. Η νεα αυτή πολιτική θα μπορέσει να επιβάλλει την τάξη τι να περιμείνουμεΤο ΑΤ Βουλιαγμέμ
νης και τα ΤΑ Γλυφάδας και Βουλιαγμένης μέχρι σήμερα δεν το κατόρθωσαν παρόλες τις οχλήσεις μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως ακριβώς το είπαν όλοι οι υπόλοιποι παραπάνω. Εάν δεν γεμίσουν πρώτα όλα τα Α.Τ. και Τ.Α., όσες ομάδες και όσα σχέδια και εάν φτιάχνουν θα είναι μια τρύπα στο νερό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
"Για κάθε 3 Αστυνομικούς που βγαίνουν επιπλέον έξω θα πρέπει να μπαίνει επιπλέον 1 Αστυνομικός μέσα στο Τμημα για το χειρισμό τους"...

Τα είπες όλα. Συνεπώς τους ενδιαφέρει μονο το κομματι της προσαγωγής. Το τι θα γινει μετα (τι πρεπει να γίνει) ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
Αντιμετωπίζουν τον φουκαρα τον ανακριτικό υπάλληλο ΑΞΥΠ ως ενα γραφειοκράτη αιτησιογράφο...
Που θα φυλαχθούν, που θα παραμείνουν ποιος θα κανει την λοιπή προανακριση (άγνωστη λέξη και διαδικασία για τους επιτελικούς)... Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα είναι ναρκομανείς και θα πιάνονται μερα παρα μερα οι ίδιοι, αλλοδαπόι άνευ εγγράφων που αντι να οδηγουνται απ ευθείας στο αλλοδαπων (που είναι και το αντικείμενο τους) θα τους κουβαλάνε όλους στα ΤΑ γιατι φερουν νυχοκόπτη (περί όπλων)...

Το γεγονός οτι δεν θα μπορεσει να εξυπηρετηθεί ο πολίτης που ερχεται στο ΤΑ γιατί θα έχει αυτόφωρα και προσαγωγές δεν λαμβάνεται υπόψη...

Υπάρχουν λύσεις: ενισχύστε τα ΤΑ με βαθμοφόρους ανακριτικούς και αξιωματικούς για ΑΞΥΠ και όμαδες ασφαλείας και ξέρουν πολύ καλα τι πρεπει να κάνουν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είχαμε τις ΚΑΜ κινητές αστυνομικές μονάδες. Τώρα τις λέμε ΜΌΚΑ μονάδες κινητής αστυνόμευσης. Πάτε καλά;;; Θα σταματήσετε επιτέλους τα βαπτίσια, την ονοματολογία και τα επικοινωνιακα τερτίπια;;; Επανασυστηστε τα Α. Τ. και Τ. Α.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα μας σώσουν οι Βηταδες τώρα που θα γίνουν Ανθυπες!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με τα λόγια χτίζεις Ανώγεια και Κατώγια...
Είσαστε ειδικοί στο να δημιουργείτε νέες Ομάδες.
Στελεχωστε πρώτα τα Α.Τ. Και Τ.Α., τι δεν καταλαβαίνετε;;;
Που θα τους πηγαίνετε όλους που θα προσαγονται;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε ΜΟΚΑ ούτε ΚΑΠΟΥΤΣΊΝΟ μας σώζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δημιουργία ΜΟΚΑ ήταν ότι χρειαζόμασταν. Πολύ σωστή κίνηση. Με ΜΟΚΑ η εγκληματικότητα θα μειωθεί. Πολυ έξυπνη η δημιουργία ΜΟΚΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μοκα🤣🤣🤣, οχι δεν ειναι για γελια αλλα για κλαματα η κατασταση. Τι αλλο θα ακουσουμε , ποσες ομαδες και οτι τους κατεβει στο κεφαλι θα φτιαξουν τα σαινια που δεν εχουν βγει καθολου απ το γραφειο; Αυτες ολες οι ομαδες , φορτωνουν τη δουλεια στο τμημα , το τμημα ταξης η ασφαλειας δεν μπορει να ανταποκριθει γιατι δεν εχει ατομα , αποτελεσμα γινονται μισες δουλειες , ο πολιτης που απευθυνεται στο τμημα δεν βρισκει ανταποκριση στα καθημερινα προβληματα γιατι υπαρχουν στις γειτονιες προβληματα φαινομενικα μικρα και οχι βαριας εγκληματικοτητας που εξελισονται ομως λογω της απουσιας μας απο πταισματα σε κακουργηματα και που απαιτουν αλλη προσεγγιση και οχι πασαλλειματα απο την αμεση δραση που τρεχει πανικοβλητη να εξυπηρετησει το ενα σημα μετα το αλλο. Τα τμηματα ιδιαιτερα αυτα που τωρα το καλοκαιρι ειναι σε περιοχες που συγκεντρωνεται πολυς κοσμος , θελουν ανα βαρδια 2 ανακριτικους , 1 σκοπο , οργανωμενο γραφειο αστυνομευσης , γραφειο προανακρισεων για τις δικογραφιες , εποχουμενη περιπολια που να κινειται στην περιοχη δικαιοδοσιας του τμηματος και μονο και οχι οπως τωρα να εξυπηρετει ολοκληρη διευθυνση για εγκλεισμους , σταθερη φυλαξη οπου κατσει , μεταφορα κρατουμενου σε νοσοκομειο κτλ.
Οσες ομαδες και αν φτιαχτουν , ειναι καταδικασμενες να αποτυχουν , δεν υπαρχει σχεδιο δεν υπαρχει ψυχραιμια μονο πανικος υπαρχει για να αλλαξει η αρνητικη δημοσιοτητα και γινονται κινησεις σπασμωδικες οπως η παρουσιαση των ανευρεθεντων πινακων που γιναμε διεθνως ρεζιλι.
Ερωτηση προς τους καθε τρεις και λιγο δημιουργους των ομαδων με τα ωραια ονοματα: σε μια περιοχη αρμοδιοτητας α.τ. κ τ.α. , με εναν αξιωματικο υπηρεσιας μονο στο τμημα να τρεχει πανικοβλητος να κανει τα παντα ολα και ταυτοχρονα πολλα και διαφορα ειναι λογικο λοιπον στο τμημα να ειναι ενα ατομο μονο και εξω να υπαρχουν δι.ας , α.δ. , οπκε , μοκα κτλ και ολη τη δραστηριοτητα αυτων των δυναμεων να την διαχειριζεται ο εκαστοτε αξυπ ειτε τ.α. η α.τ. ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενα μεγαλο ποσοστο αυτων που λες απο τοτε που βγηκα απ τη σχολη και τους θυμαμαι (ετος 2007) θεωρουσαν εαυτους παλιους και κουρασμενους και ας ειχαν 10 με 12 χρονια υπηρεσιας , σταθηκαν τυχεροι γιατι εκεινα τα χρονια εως το 2010 εβγαιναν πολλοι νεοι στο δρομο ειτε απο αστυφυλακων ειτε οι πολυαριθμες πρωτες σειρες ε.φ. . Αυτοι λοιπον που ξερω (οχι ολοι μην τσουβαλιαζουμε) απο το 2007 παλιοι κουρασμενοι και βολεμενοι εχουμε τωρα 2021 αρα 14+ χρονια τωρα περνανε ζωη και κοτα σε βαρος των υπολοιπων και εχουν ακομα χρονια μπροστα τους να ειναι παλιοι και να μην βαζουν πλατη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξιδακι εσυ μπομπο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκείνος ο ΠΕΡΣΕΑΣ του Άρη τι έγινε;Ο καθένας για να δείξει ότι κάτι κάνει, δίνει και ένα νέο όνομα. Από ουσία ΜΗΔΕΝ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι βιταδες γη γιαυτον που το ανέφερε!!!!
Για να το πω καλύτερα ευτυχως που υπάρχουν και αυτοι οι βιταδες (σφ & εφ) που ειναι εξω και εχουν ορεξη για δουλειά και δε κάθονται εδω να κραζουν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συμφωνώ αλλά έγινε η μισή δουλειά. Και αυτοσαμποταρει μια καλή προσπάθεια.

Παράδειγμα :

1) Η μόκα πιάνει έναν που στο fb έχει φωτογραφίες με όπλα και κοκες. Ποιος θα κάνει την έρευνα ; Ποιος θα φέρει εισαγγελεα ; Ποιος θα παει στην έρευνα ; Ποιος θα κάνει τη δικογραφία ;

2) Η μόκα πιάνει έναν με 10 σακουλάκια χασίς. Ξέρει και το σπίτι. Ομοίως με τα παραπάνω.

3) Η μόκα πιάνει έναν για πλαστά λεφτά. Αυτός ζητάει νοσοκομείο γιατι κάνει αιμοκάθαρση, έχει πυρετό , συμπτώματα Covid. Ποιος θα τον παει νοσοκομείο ; Ποιος θα τον φυλάξει στο νοσοκομείο ;

4) Η μόκα πιάνει έναν για κλοπή. Ποιος θα ψάξει τι άλλο έκλεψε, ποτέ το έκλεψε , πως το έκλεψε , με ποιον τον έκλεψε.

5) Η μόκα φέρνει ένα ασυνόδευτο ανήλικο. Ποιος θα κανονίσει δομή. Που θα μείνει αυτό το παιδί ;

Και άλλα 100 τέτοια σκηνικά.

Ομόνοια ,Ακρόπολη , Άγιος , Κολωνός , Πατήσια , Κυψέλη έχουν ήδη από 10 αυτόφωρα τη μέρα και το 80% των συλλήψεων της Αθήνας.

Πως θα βοηθήσουν αυτές τις ομάδες ;

Απάντηση : Δεν θα τις βοηθήσουν, γιατί αν το μουλάρι μπορεί να σηκώσει 80 κιλά , ήδη ολη τη χρονιά του έχουν φόρτωμενα 110.

Αν του βάλουν 200 κιλά, λογικά το μουλάρι καπουτ