Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Πίστευε οι κεραίες του κάνουν κακό και τις κατέστρεφε

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα ο οποίος κατηγορείται ότι τον Μάρτιο προκάλεσε φθορές και διέπραξε κλοπές σε εγκαταστάσεις κινητής τηλεφωνίας σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς τηλεπικοινωνίας – Radar της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εταιριών τηλεφωνίας. Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, ήταν πως πίστευε ότι οι κεραίες του προκαλούσαν κακό


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Εξιχνιάστηκε σήμερα (8 Ιουνίου 2021) , έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση πρόκλησης διακεκριμένων φθορών και εμπρησμού σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνίας – Radar στη Ρόδο, οι οποίες διαπράχτηκαν το Μάρτιο του 2021.

 

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ενός ημεδαπού ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διακεκριμένη κλοπή και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία αεροσκαφών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πρόκλησης φθορών – εμπρησμού – κλοπής σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς τηλεπικοινωνίας – Radar της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και εταιριών τηλεφωνίας που τελέστηκαν το χρονικό διάστημα από 3 έως 12 Μαρτίου 2021 στη Ρόδο, ύστερα από πολύμηνη, ενδελεχή και συνδυαστική συλλογή, αξιολόγηση, ανάλυση και αξιοποίηση προανακριτικών δεδομένων προσδιορίστηκε το εύρος των φθορών και η αξία της ζημίας, η οποία υπερβαίνει 1.000.000 ευρώ ,

εξακριβώθηκε ο τρόπος – μέθοδος διάπραξης (modus operandi) και

σκιαγραφήθηκε το προφίλ του δράση.

Σε έρευνα που έγινε στην κατοικία του κατηγορούμενου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, ένα κινητό τηλέφωνο και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια