Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΛ: Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που θίγονται από το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) με ανακοίνωσή της «χτυπάει την καμπάνα του κινδύνου» για το εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας. Εκφράζει την ανησυχία της για όσα προβλέπονται εις βάρος των εργαζομένων. Θυμίζει ότι η ιστορία έχει διδάξει πως κάθε αρνητική αλλαγή στα εργασιακά επηρεάζει, τελικά, όλους τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Η ΠΟΛ καταλήγει τονίζοντας ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων που θίγονται από το νέο νομοσχέδιο. Η ΠΟΛ παραμένει προσηλωμένη στις θεμελιώδης αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος που εδραιώθηκε μέσα από αγώνες, διεκδικήσεις και συγκρούσεις.

 

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της ΠΟΛ:

 

ΠΟΛ: Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το νέο εργασιακό νόμο

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και παρά το γεγονός ότι στο  εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας δεν θίγονται διατάξεις που άμεσα μας αφορούν, εκφράζει την ανησυχία της για όσα προβλέπονται εις βάρος των εργαζομένων κυρίως στον ιδιωτικό τομέα όπως η ελαστικοποίηση του οκταώρου κ.α καθώς η ιστορία έχει διδάξει πως κάθε αρνητική αλλαγή στα εργασιακά επηρεάζει όλους τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

 

Θα θυμίσουμε πώς:

 

ο ασφαλιστικός νόμος 3863/2010 πέραν όλων των άλλων θέσπισε και την αύξηση των ετών εργασίας στους υπηρετούντες στα Σ.Α τουλάχιστον κατά 15 έτη.

η επιβολή τον μνημονίων με αποκορύφωμα την από 1-9-2012 μείωση των μισθών μας, είχε ως αποτέλεσμα τις μεγαλειώδης διαμαρτυρίες χιλιάδων ένστολων αλλά και την προσφυγή μας στο ΣτΕ με τη δικαίωσή μας και τις γνωστές αποφάσεις ορόσημο της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

η εφαρμογή του νέου μισθολογίου από 1-1-2017 δημιούργησε μία νέα τάξη στα μισθολογικά μας δεδομένα καθηλώνοντας για αρκετά χρόνια τις αμοιβές μας σε επίπεδα μηδενικών αυξήσεων ή και μειώσεων.

Επειδή η τακτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια παραμένει ίδια και αποβλέπει στη μείωση των μισθών, στην αύξηση του χρόνου εργασίας και στον περιορισμό των παροχών στους Ένστολους, ως Π.Ο.Λ. θα χτυπήσουμε την καμπάνα του κινδύνου, καθώς τα όσα προσπαθεί να επιβάλει ο νέος εργασιακός νόμος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν «δυσίατα» δεδομένα που θα τα βρούμε μπροστά μας.

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων που θίγονται από το νέο νομοσχέδιο παραμένοντας προσηλωμένοι στις θεμελιώδης αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος που εδραιώθηκε μέσα από αγώνες, διεκδικήσεις και συγκρούσεις. 


alt.gr 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια