Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι ζητούν οι αστυνομικοί για να χτυπήσουν το Οργανωμένο Έγκλημα


«Να μην είναι ακόμα ένα σχέδιο, το οποίο θα μείνει στα χαρτιά, αλλά να εφαρμοστεί, ώστε να διευκολυνθεί η δουλειά μας και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Αυτή ήταν η απάντηση χαμηλόβαθμου αξιωματικού της Ασφάλειας, ο οποίος εδώ και χρόνια ερευνά υποθέσεις του Οργανωμένου Εγκλήματος σε ερώτηση της Huffpost για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ηγεσίας.

Οι  αστυνομικοί, που λιώνουν τις σόλες τους στο πεζοδρόμιο, που νιώθουν τα μάτια τους να καίνε μετά τις πολλές ώρες απέναντι στην οθόνη ενός υπολογιστή και επάνω από τα έγγραφα, ζητούν την ενίσχυσή τους με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Θεωρούν όχι μόνο ότι χρειάζονται περισσότεροι αστυνομικοί, αλλά και ότι πρέπει αυτοί που ήδη υπάρχουν να μην απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα, όπως για παράδειγμα μέτρα ασφαλείας σε πορείες, επισκέψεις ξένων επισήμων, ή ακόμα και παρελάσεις. Ζητούν να μην «ζητιανεύουν» οχήματα από άλλες υπηρεσίες, επειδή τα δικά τους χρήζουν επισκευής, προκειμένου να κάνουν μία παρακολούθηση, ή μία μεταγωγή.

Τα αιτήματά τους, όμως, ξεπερνούν τα όρια της ηγεσίας του Σώματος. Ζητούν από την κοινωνία και την πολιτεία τις αλλαγές εκείνες στον τομέα της Δικαιοσύνης, που δεν θα επιτρέπουν στους κακοποιούς να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους μέσα από τις φυλακές ή ακόμα και να κυκλοφορούν ελεύθεροι, εκμεταλλευόμενοι τα κενά των νόμων. Να γνωρίζουν οι κακοποιοί πως, εάν πέσουν στα χέρια των αστυνομικών, θα κληθούν να πληρώσουν τίμημα ανάλογα με την πράξη τους και να μην είναι σε θέση στο εξής να αδιαφορούν για τη σύλληψή τους.

 

Μανώλης Ασαριώτης




Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι αστυνομικοί ας ψαχτούν πρώτα στις υπηρεσίες που δήθεν "ασχολούνται" με το οργανωμένο έγκλημα (στην πραγματικότητα το ρυθμίζουν και τα τσεπώνουν) και ας αφήσουν δικαιοσύνη, νόμους (που παραείναι σκληροί και διευκολύνουν τις οικονομικές δοσοληψίες) κλπ. Το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να το αγγίξεις δίχως την παραδειγματική απόλυση και τιμώρηση τουλάχιστον 5.000 αστυνομικών. Στην Ελλάδα όποιος θέλει να ασκεί παράνομη δραστηριότητα πάνω από ένα μήνα πληρώνει συγκεκριμένα άτομα (πλην ελαχίστων περιπτώσεων ή τυχερών). Με το που αρχίσει κάποιος να "ακούγεται" με τη μια δέχεται το τηλεφώνημα από άτομα που υπηρετούν στην αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας "να πάνε για έναν καφε να τα πουν". Ετησίως γίνονται εκατοντάδες "φορτωτικές" (δηλαδή εσκεμμένη ποινική δίωξη εις βάρος αθώων ή αναβάθμιση της θέσης τους, για να γλιτώσουν άλλοι), χιλιάδες κεράσματα (όπου οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν προσωπικά και δεν δηλώνουν πουθενά τα μετρητά που έχουν πάνω τους έμποροι ναρκωτικών κλπ, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ως χρήστες), δεκάδες σκανδαλώδεις μη αναφορές σε δικογραφίες. Οι δε συλλήψεις εγκληματικών οργανώσεων συνήθως γίνονται είτε επειδή δεν πλήρωσαν είτε επειδή ασκούν ανταγωνιστική δραστηριότητα με αυτούς που πληρώνουν. ΥΓ: τελευταία σοβαρό πεδίο εκβίασης αποτέλεσαν και τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε συγκεκριμένες περιοχές, αν δεν πληρωνες, ως δια μαγείας εμφανίζονταν 20 αστυνομικοί και σου έκοβαν καταχρηστικά και παράνομα πρόστιμο €10.000 λέγοντάς σου "πήγαινε στα δικαστήρια τώρα".
Ο χρήστης john είπε…
Δεν σηκώνει το ποπολο τόση αλήθεια. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσω ότι πίσω από την νόμιμη μαφία βρίσκονται ''υψηλά'' προσωπα είτε της πΩλΗτικης σκηνής είτε χοντρά άτομα με ''βαρος' του επιχΟΙρηματικου κοσμου. Οι μπάτσοι συνήθως είναι μέσης ιεραρχίας, που λόγω θέσης και εξουσιας μπορούν να παίζουν πιο εύκολα το παιχνίδι...Μην ξεχνάμε και ολα τα πληρωμένα καλόπαιδα, δημοσιοκαφρους,δικαστικους, νομικούς και άλλα φρούτα...
Ο χρήστης Unknown είπε…
Τι παίρνεις φίλε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατι δεν τα καταθετεις κιολας αυτα που γραφεις; εσυ φαινεται πως ξερεις προσωπα και πραγματα. Κατεθεσε λοιπον , γιατι αλλιως δεν εχει νοημα το : καποιος καποτε μου ειπε , και ακουσα και λεγεται και ακουγεται και λενε και τα λοιπα και τα λοιπα