Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το ανεξέλεγκτο «μπες – βγες» σκληρών κακοποιών πριν πέσουν ξανά στα χέρια της ΕΛΑΣ


Μόνο αν κάποιος διαθέτει πολύ υπομονή, αλλά ίσως και μια δόση πικρού χιούμορ, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα όσα κρύβονται πίσω από τις περιπτώσεις κακοποιών που ο νόμος δεν κατάφερε να τους κρατήσει πίσω από τα κάγκελα και μπαινόβγαιναν στις φυλακές ενώ άρχιζαν και πάλι την εγκληματική τους δράση την επόμενη κιόλας από την αποφυλάκιση τους, τις περισσότερες φορές μετατρέποντας την ποινή σε περιοριστικούς όρους.

Άλλωστε ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αποκάλυψε στη Βουλή ότι 117 σκληροί κακοποιοί αποφυλακίστηκαν με διατάξεις του νόμου και τώρα κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η περίπτωση ενός Γεωργιανού μαφιόζου μέλος σκληρής συμμορίας που όταν συνελήφθη είχε στο ενεργητικό της σπείρας του πάνω από 50 κλοπές και διαρρήξεις, κυρίως σε σπίτια.

Μάλιστα, για την σύλληψη του είχε έρθει στην Ελλάδα κλιμάκιο της Ιντερπόλ καθώς η συμμορία του ήταν από τις λεγόμενες VOR δηλαδή από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις.

Επειδή όμως δεν ήταν ο αρχηγός της συμμορίας, μπορούσε να μείνει προφυλακισμένος 12 μήνες. Στο διάστημα αυτό δεν προσδιορίστηκε η δίκη του και αφέθηκε ελεύθερος. Επέστρεψε την επόμενη κιόλας μέρα στη παρανομία δημιουργώντας πια τη δική του ομάδα και έκανε 15 ληστείες και κλοπές, πριν πέσει και πάλι στα χέρια της αστυνομίας.

Ο κατάλογος με τέτοιες περιπτώσεις είναι μακρύς. Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι ενός κακοποιού ο οποίος είχε κατηγορηθεί για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ είχε κάνει 50 κλοπές αυτοκινήτων. Τον Ιανουάριο του 2019 αποφυλακίστηκε και αμέσως την επόμενη άρχισε και πάλι τις κλοπές και τις ληστείες για να συλληφθεί ξανά ένα χρόνο μετά και να οδηγηθεί και πάλι στις φυλακές. Όχι όμως για πολύ. Έκανε μετατροπή της ποινής του και αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές με περιοριστικούς όρους.

 

Μίνα Καραμήτρου




Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάλεσε 2 Αρχιφύλακες βηταδεςμε 38 χρόνια υπηρεσίας να σου πουν για την εγκληματικότητα τις λύσεις.........και την''Δικαιοσυνη''αυτο τον χαβαλέ.....των ανοιχτών φυλακών. Όπως λέμε ανοιχτά σύνορα.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χά Χά ψέματα αυτά δεν γίνονται. Άκου μπαινοβγαίνουν Χά Χά Χά καλά ντροπή δεν υπάρχει ; Τωρα το μάθατε όλοι. Τωρα ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χα χα χα χα...Να ευχαριστείτε τους συριζομούρηδες και τον Παρασκευόπουλο για αυτά τα εκτρώματα....Α ρε τουγάνια, μανέλα που θέλετε....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έλεος δεν υπάρχει "σωφρονιστικό" σύστημα που να λειτουργεί στην χώρα μας!!!!! Ας το πάρουμε χαμπάρι όλοι!!! Δεν μπορεί η πολιτεία να προστατεύσει πλέον κανένα ίσως!!!!! Κάντε φυλακές ασφαλείας - τιμωρίας ,σήμερα!!!!!!!