Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μπαράζ ελέγχων και συλλήψεων από τους αστυνομικούς στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου


Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, το χρονικό διάστημα από 9 έως 12 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε τριήμερη στοχευμένη δράση για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας.

Η δράση αυτή περιελάμβανε εξορμήσεις που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν διαδοχικά ανά μια ημέρα από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου και είχαν στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων ήταν έλεγχοι για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας.

Για τις εξορμήσεις αυτές συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια ελέγχων στα οποία συμμετείχαν συνολικά (69) αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Υπηρεσίες Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας, με ανάλογο αριθμό μέσων και εξοπλισμού.

Ελέχθησαν :

(67) επιχειρήσεις-καταστήματα
(227) οχήματα
(453) άτομα
Προσήχθησαν : (75) άτομα από τα οποία (45) αλλοδαποί (30) ημεδαποί και

Συνελήφθησαν: (29) άτομα από τα οποία (28) μη νόμιμοι αλλοδαποί και (1) ημεδαπός για διευκόλυνση διαμονής παράτυπων αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν συνολικά (48) παραβάσεις (Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού).

Τα άτομα που συνελήφθησαν, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια