Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διώξεις και καταχρηστικές πειθαρχικές διαδικασίες σε συνδικαλιστές της καταγγέλει η Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π


Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών:

Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε συνδικαλιστικές διώξεις που έλαβαν χώρα σε καιρούς πανδημίας με αφορμή νόμιμη συνδικαλιστική δράση.

Τι κι αν ο νόμος είναι σαφής.

Τι και αν δόθηκαν σε ανύποπτο χρόνο εξηγήσεις προς άρση κάθε παρανόησης.

Τι κι αν προσφύγαμε στη δικαιοσύνη.

Τι κι αν το δικαίωμα της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης των εκπροσώπων εργαζομένων το προστατεύει ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας μας, το ίδιο μας το Σύνταγμα.

Η πολιτική και φυσική ηγεσία εμμένει σε μια γραμμή πειθαρχικοποίησης που θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης προ 40 και πλέον ετών.

            Υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα:

-  ότι η δημόσια, προφορική ή έγγραφη άσκηση κριτικής των  πράξεων της  προϊσταμένης  Υπηρεσίας  και με τρόπο που   αποδεικνύει το σεβασμό  προς την Προϊσταμένη Αρχή ΔΕΝ απαγορεύεται ούτε από το νόμο ούτε από το Σύνταγμα.

- ότι η έντιμη, ευθεία, ειλικρινής και εντός των ορίων της υπηρεσιακής εντιμότητας και επιβαλλόμενης αγωγής κριτική, ΔΕΝ απαγορεύεται, ούτε από το νόμο, ούτε από το Σύνταγμα.

- ότι σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά ή αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή η άσκηση συνδικαλιστικής δράσης.

- ότι σε καμία περίπτωση ΔΕΝ διενεργούνται πειθαρχικές διαδικασίες με διάφορα έντεχνα προσχήματα για ζητήματα που εμπίπτουν καθαρά στο πλαίσιο συνδικαλιστικών αρμοδιοτήτων.

           Η εσκεμμένη υποβάθμιση του συνδικαλιστικού μας αγώνα με την αναγωγή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας σε πειθαρχικά παραπτώματα αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό μας από καίρια εργασιακά ζητήματα μείζονος σημασίας.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση του θεσμικού μας ρόλου καθιστούμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι:

- οι συνδικαλιστικές διώξεις, για την νομιμοποίηση των οποίων γίνεται προσχηματική επίκληση του ΚΕΥΠΣ,  ΔΕΝ μας τρομάζουν, ούτε μας πτοούν.

 - ΔΕΝ οπισθοχωρούμε ούτε παραιτούμαστε από την μαχητική υπεράσπιση με κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο των δικαίων των συναδέλφων και των εργασιακών κεκτημένων μας.

Αντιθέτως συνεχίζουμε τη συνδικαλιστική μας δράση με το ίδιο πάθος, ήθος, αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη και αυταπάρνηση που μας χαρακτηρίζουν εδώ και 17 έτη από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μέχρι σήμερα, η οποία  στην μακρόχρονη πορεία της μόνο επιτυχίες έχει γράψει στις σελίδες της.

 

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 

Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                       Πέπλης Λ. Στυλιανός









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια