Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΥ.Μ.Α: Κρατήστε τις κόντρες και τις ίντριγκές σας - Εμείς θέλουμε έργα και λύσεις


Διαβάστε την ανακοίνωση της Συμμαχίας Μάχιμων Αστυνομικών:   

 Ομολογουμένως απίστευτα γρήγορα τα αντανακλαστικά του δευτεροβάθμιου οργάνου μας όταν είναι να ασκήσουν πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος μέλους του διοικητικού συμβουλίου τους, ακόμα και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική και ποινική διαδικασία.

           Ευχής έργον θα ήταν τα αντανακλαστικά τους να ήταν εξίσου γρήγορα και στα θέματα που απασχολούν πραγματικά τους απλούς αστυνομικούς (επικίνδυνο και ανθυγιεινό, επίδομα covid, μισθολόγιο, βαθμολόγιο κ.λ.π.) θέματα για τα οποία περιμένουμε μήνες ή χρόνια για να δούμε κάποια σημαντική πρωτοβουλία ή εξέλιξη. Σχεδόν όλη η νομοθεσία για την εργασία προσφάτως τροποποιήθηκε από τον Ν. 4808/2021 και από την ομοσπονδία δεν είδαμε κάποια πρόταση υπέρ των συναδέλφων μας κατά την δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου. Ήταν πραγματικά μία χρυσή ευκαιρία να διεκδικήσουμε πράγματα για τα μέλη μας που δυστυχώς χάθηκε.

          Από τη χθεσινή ανακοίνωση σχετικά με τις εργασίες του διοικητικού συμβουλίου διαπιστώσαμε ότι απασχόλησαν τρία θέματα:

         Πρώτον συζητήθηκε με ποιόν τρόπο θα τιμωρηθεί το  μέλος του Δ.Σ. που έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό. Γιατί τόση βιασύνη χωρίς να περιμένετε το πόρισμα της πειθαρχικής και ποινικής διαδικασίας; Αν προκύψει από εκεί το οτιδήποτε να κάνετε μετά αυτό που πρέπει θεσμικά και ας τιμωρηθεί οποιοσδήποτε έσφαλε. Ο ρόλος μας είναι να προλάβουμε ή να επηρεάσουμε τις διαδικασίες αυτές; Άραγε πόσα άλλα μέλη σας κάνουν καθημερινά αντίστοιχες άστοχες δηλώσεις επί παντός επιστητού που όλοι παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις μας; Πόσοι εξ αυτών κλήθηκαν σε απολογία; ΚΑΝΕΝΑΣ. Κατά τη διάρκεια της θητείας σας δύο φορές έχετε ασκήσει πειθαρχική διαδικασία σε μέλος σας , και οι δύο αφορούν το ίδιο πρόσωπο. Άρα όλοι οι υπόλοιποι είστε αλάνθαστοι και τέλειοι σε όλα σας και μπράβο σας. Η ανθρωποφαγία δυστυχώς δεν μας εκφράζει όλους μας. Ας έχουμε πίστη στις νόμιμες διαδικασίες τις οποίες οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε.

        Δεύτερον συζητήθηκε ΠΑΛΙ το πώς θα γίνουν εκλογές, κάτι που έχει καταντήσει μεγάλη γραφικότητα τον τελευταίο χρόνο.

        Τρίτον γίνονται πάλι αόριστες αναφορές σε δικαστικές διαμάχες που δεν ενδιαφέρουν και κανέναν συνάδελφο στο κάτω κάτω. Ή βγάλτε μία ανακοίνωση που να λέει αναλυτικά τους λόγους ακύρωσης των εκλογών του Μαρτίου 2020 και τις δικαστικές διαμάχες που ακλούθησαν με έγγραφα και αποδείξεις ή μην κουράζετε άλλο τους συναδέλφους με ανακύκλωση των ίδιων πληροφοριών.

        Το πιο ανησυχητικό όμως όλων είναι ότι στο Δ.Σ. για ακόμα μία δεν συζητήθηκε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ (σύμφωνα με την ανακοίνωση των ιδίων) σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην υπηρεσιακή τους καθημερινότητα (που είναι δεκάδες) και καθημερινά αναδεικνύουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, ούτε με ποιους τρόπους η Ομοσπονδία θα πιέσει για λύσεις των προβλημάτων αυτών.

 

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ.

 

           

 

 

                                   Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΥ.Μ.Α









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια