Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι προτάσεις της Ένωσης Θεσσαλονίκης στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη


Ανακοίνωση τής Ένωσης Θεσσαλονίκης: Μέλη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, παρουσία και του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριου ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, για να εκθέσουν προτάσεις για την επίλυση μιας σειράς εκκρεμών ζητημάτων που αφορούν το αστυνομικό προσωπικό της ΓΑΔΘ.

Αρχικά, ο Πρόεδρος της Ένωσης επέδωσε στον κ. Υφυπουργό μια εμπεριστατωμένη πρόταση για τη θέσπιση ενός αξιοκρατικού Κώδικα εσωτερικών μεταθέσεων, ο οποίος θα επιλύσει σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις. Επίσης, επισήμανε την ανάγκη περιορισμού των συνεχών αποσπάσεων εντός της ΓΑΔΘ και την άσκοπη πολλές φορές ανταλλαγή αστυνομικών δυνάμεων μεταξύ των Αστυνομικών Διευθύνσεων της επικράτειας.

Στο ίδιο πνεύμα, αναφέρθηκε η ανάγκη έκδοσης ΠΔ για την ίδρυση της Ομάδας Άμεσης Αντιμετώπισης Συμβάντων και της ΟΔΟΣ, και η δημιουργία οργανογράμματος για τη λειτουργία τους, καθώς η υπαγωγή τους σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις προκαλεί μια επίπλαστη πληρότητα των οργανικών θέσεων τους, με όσα αυτό συνεπάγεται. Επίσης, θίχτηκε το επίκαιρο ζήτημα του διπλασιασμού των οργανικών θέσεων της ΔΑΚΑΘ και η αλλαγή του οργανογράμματός της, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου, η υπηρεσιακή πίεση είναι μεγάλη και το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού αναδεικνύεται στις πραγματικές του διαστάσεις. Φυσικά, το Προεδρείο δεν παρέλειψε να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του στην απευθείας πρόσληψη και τοποθέτηση συνοριακών φυλάκων στα αεροδρόμια, ενέργεια που θα προκαλέσει πολυεπίπεδα και μη αναστρέψιμα υπηρεσιακά προβλήματα.

Εν συνεχεία, τέθηκαν δυο ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: α) η δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις του 424 ΓΣΝ, με πρότυπο τη δημιουργία του στο 401 ΓΣΝ, και β) η είσοδος των Αστυνομικών στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΚΑΑΥ. Ο κ. Υφυπουργός, με αφορμή τα ζητήματα που του θέσαμε, μάς δήλωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ώστε να τεθούν επί τάπητος τα αιτήματά μας και να βρεθούν κοινές λύσεις που θα αφορούν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Όσον αφορά τα κενά ασφαλείας στο σύστημα ενδοεπικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το Προεδρείο εξέφρασε την αδήριτη ανάγκη για θωράκιση του δικτύου μετάδοσης και τον εκσυγχρονισμό των υλικών του συστήματος. Μόνο έτσι θα σταματήσει επιτέλους η παρεμβολή τρίτων στις μεταδόσεις της ΕΛΑΣ και θα παρεμποδιστούν όσα παραβατικά στοιχεία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να ενημερώνονται άμεσα για τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων. Ο κ. Υφυπουργός ανέφερε ότι ήδη προωθείται ο εκσυγχρονισμός του συστήματος ενδοεπικοινωνίας, το οποίο θα έχει πανελλήνια εμβέλεια και μας διαβεβαίωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα προωθήσει αρμοδίως το σύνολο των αιτημάτων μας, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες υπηρεσιακές ενέργειες, στο μέτρο του δυνατού, για τη θετική έκβαση τους.

Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2021

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι στο ΔΣ της ΠΟΑΣΥ ή στην εκτελεστική γραμματεία της;
Εκτός αν του παραχώρησε ο πρόεδρος αρμοδιότητες ελέω Θεού