Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οκτώ ερωτήσεις των Αξιωματικών Αττικής προς όσους εμφανίζονται στα ΜΜΕ για τα Γλυκά Νερά - "Σταματήστε τον καθημερινό διασυρμό της ΕΛΑΣ"


Ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής: Το τελευταίο χρονικό διάστημα, στις καθημερινές  τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές, εμφανίζονται ως καλεσμένοι  απόστρατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής  Αστυνομίας και εν ενεργεία συνδικαλιστές αστυνομικοί.

         Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής τους καλούμε να αναθεωρήσουν τις εμφανίσεις τους και να μας απαντήσουν ειλικρινώς:

          Ποιο  είναι το όφελος για την Ελληνική Αστυνομία με την τηλεοπτική παρουσία τους;

          Θεωρούν ότι η Ελληνική Αστυνομία αδυνατεί να εκπροσωπηθεί δια των εκπροσώπων τύπου που διαθέτει,   όταν είναι απαραίτητο,  για να ενημερώσει τη κοινή γνώμη για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της;

           Δεν είναι οξύμωρο να ομιλούν αστυνομικοί μη ανακριτικοί υπάλληλοι για προανακριτικές πράξεις που διενεργούν μόνο ανακριτικοί υπάλληλοι σύμφωνα με  τον ισχύοντα Κώδικα Ποινικής Δικονομίας;

           Δεν γνωρίζουν ότι η προανάκριση διενεργείται με βάση την αρχή της μυστικότητας;

           Δεν γνωρίζουν ότι στα πλαίσια της αντικειμενικής πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού, κατοχυρωμένου δικαιώματος από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις, αυτό γίνεται μόνο από την Κρατική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση και   εκδίδει συνοπτικά δελτία τύπου για να δημοσιευτούν   και να πληροφορηθεί  το κοινό για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων;

           Γιατί  επισημαίνουν τα λάθη που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι αξιόποινων πράξεων που είχε ως   συνέπεια τη σύλληψη τους;

            Γιατί επεξηγούν με ποιο τρόπο αξιοποίησε   η  Ελληνική Αστυνομία τα αποτελέσματα εξέτασης των ψηφιακών πειστηρίων και  μπόρεσε  να εξιχνιάσει διάφορες ποινικές υποθέσεις ;   

          Μήπως θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τις τυχόν γνώσεις τους σε μελλοντικούς επίδοξους εγκληματίες για να γίνουν έτσι   πιο προσεκτικοί και περισσότερο επικίνδυνοι;

          Με σεβασμό σε κάθε συνάδελφο που πασχίζει καθημερινά για να προσφέρει στους πολίτες το πολύτιμο αγαθό της ασφάλειας, φρονούμε ότι αυτή η νοσηρή κατάσταση πρέπει να σταματήσει γιατί είναι εις βάρος του κύρους και της προσπάθειας της Ελληνικής Αστυνομίας και των μαχόμενων αστυνομικών.  

            Ελπίζουμε  έστω και τώρα να  αντιληφθούν το μεγάλο λάθος τους.

         

          

      

                              Για το Δ.Σ

 

Ο Πρόεδρος

Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ο Γ.Γραμματέας

Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ

       

        

   

       

 

  

       

        

         

           

          

         









Δημοσίευση σχολίου

17 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νατα μας είδατε τι ωραία τα λένε οι αξιωματικοί ; Προσεκτικοί επιστημονικά υπηρεσιακά Μπράβο τωρα με τη μείωση των αξιωματικών τι λένε να γίνει η όχι ; Η μήπως έχουμε περισσότερους αξιωματικούς απο τον αμερικανικό στρατό ; Για να σας ακούσω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πω αυτός αντί να φωνάξει για τα αστυνομικά τμήματα που άδειασαν φωνάζει για το τι λένε όσοι βγαίνουν στα κανάλια επειδή αυτός δεν βγαίνει .βρε που πάμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάντε συνδικαλισμό και αφήστε τι κάνουν οι άλλοι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολυ σωστα τα λετε . Διαφωνω λιγο στο σημειο με το ανακριτικος υπαλληλος που το θεωρω λιγο δεικτικο ...
κατα τα αλλα ποσες και ποσες φορες δεν εχουμε δει υπηρεσιες και υπηρεσιες ( ακομα και μεσο του γραφειου τυπου ) να δημοσιοποιουν τι τεχνικα μεσα χρησιμοποιησαν και τι τροπους μηχανευτηκαν , λες και ανακαλυψαν τον τροχο και οι υπολοιποι που τα χρησιμοποιουμε πανω απο 10 χρονια και εχουμε φροντίσει να μην καιμε τα οπλα μας , ερχεται η καθε υπηρεσιουλα ( σε νοοτροπια) ειτε κεντρικη των Αθηνων ειτε περιφερειακη , να τα γκρεμισει ετσι απλα ειτε απο χαζομαρα ειτε απο βλαχοεφε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σοβαροτητα υπαρχει μονο στην Διευθυνση Εγκληματολογικων Ερευνων.Αυτο δεν ειναι τυχαιο φυσικα διοτι απαρτιζεται απο προσωπικο που εργαζεται μεθοδικα και φαινεται δια των αποτελεσματων του η επιστημοσυνη τους.Δυστυχως η εικονα της Διευθυνσης Ασφαλειας Αττικης στην παρουσιαση της εξιχνιασης ηταν θλιβερη.Στην προσπαθεια τους να εμφανιστουν ως ντετεκτιβ Πουαρο ανεφεραν λεπτομερειες επιστημονικες των εγληματολογικων εργαστηριων μη ανακοινωσιμες που θα μπορουσαν καλλιστα να αποτελεσουν και αντικειμενο Εισαγγελικης προκαταρκτικης ερευνας.Αληθεια ο λαλιστατος Υπουργος τι λεει για ολα αυτα?Κυριοι της Ασφαλειας δυστυχως ταυτιστηκατε δυστυχως με τους τηλεμαιντανους του συνδικαλισμου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιοι ζήλεψαν την δόξα του Μπαλάσκα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά τα όσα λέτε. Απλά κάντε κάτι να γυρίσουν οι αστυνομικοί στα τμήματα και να μειωθούν οι θέσεις αξιωματικών γιατί από αστυφύλακες έχουν ανάγκη οι γειτονιές.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Σε καθε περιπτωση παντως ειναι τραγικη η εικονα να βρισκονται σε τηλεοπτικα πανελ συνδικαλιστες και να μιλουν για στοιχεια που ετσι κι αλλιως σε καμμια περιπτωση δεν εχουν προσβαση... υπαρχει εκπροσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ σωστά.....δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ .....σχόλια....κρίσεις...συμπεράσματα...εικασίες....μόνο κακό κάνουν στην έρευνα και καλό στους ίδιους που τα κάνουν στον βωμό των κρίσεων...προαγωγών κλπ...κλπ.!είπαμε η αξιοκρατία έχει συγκεκριμένα κριτήρια!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επίσης να μας πούνε πόσους συνταξιούχους στρατηγούς,αντιστράτηγους υποστράτηγους και ταξιαρχους αστυνομικούς έχουμε και ποσό κοστίζουν στο ελληνικό δημόσιο.Ευκολακι να πάρουν στατιστικα στοιχεία.
Ο χρήστης spap είπε…
Δυστυχώς αυτό δεν οδηγεί πουθενά, ο Ελληνας Αστυνοκικος είναι στο πεζοδρόμιο κάνει παρα πολύ καλά την δουλειά του, έχουμε μια απο τις καλύτερες αστυνομιες στον κόσμο γι αυτό πρέπει να σταματήσει όλο αυτό το με τις Παρουσιάσεις στα κανάλια κλπ.κλπ,να εμφανίζεται μόνο οι αρμόδιοι . Το έγκλημα στα Γλυκά Νερα εξιχνιαστηκε και όλα δείχνουν ότι το αρμόδιο τμήμα δούλεψε μεθοδικά με απόλυτη μυστικοτητα σε συνεργασία με κάποιες υπηρεσίες και ναι να τους συγχαρούμε αυτούς τους ανθρώπους είτε είναι ανώτεροι ειτε κατώτεροι Αξκοι είτε χαμηλοβαθμοι ολοι τους εργάστηκαν επαγγελματικά και σε καμία περίπτωση δεν τους ξεγέλασε ο δράστης, Σε μια υπόθεση κάνεις ποτέ δεν θα μάθει τι ενέργειες γίνονται απο πίσω πάρα μόνο οι απολυτως εμπλεκόμενοι.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΎΜΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άρα οι ανακριτικοι υπάλληλοι όπως ο αστυνόμος της Νότιας μπορούν να ομιλούν.
Για να σοβαρευτούμε δεν μαζεύετε τους πρώην σας που βγαίνουν ως επίτιμοι
Επιπλέον μιλήστε για οικονομικά και κλείσιμο τμημάτων
Βαθμολόγιο που εξαιτίας σας κολλάει
Για το μπούκωμα της επετηρίδας των αξιωματικών και τους διευθυντές που κατάντησαν υπαστυνόμου και κάνουν τους επόπτες ενω πάνε μέτρα με δύο αστυφύλακες που παλιά θα πήγαινε αρχιφύλακας ή ανθυπαστυνόμος
Κοιτάξτε δε μην σας αποστρατευσουν όντας εκλεγμένοι ακόμη
Πρόσφατο το παράδειγμα και αφήστε τις σοφίες αξιωματικοί προ πανελληνίων
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παντως για βα λεμε του στραβου το δικιο βρε παιδια ,δεν ψηφισαμε τον μπαλασκα ουτε τον καλιακμανη για να γυρνανε ολη μερα απο καναλι σε καναλι εχοντας αποψη επι παντος επιστιτου.τους ψηφισαμε για να ασχοληθουν με τα κυρια προβληματα των συναδελφων.εαν δεν μπορουν να το κανουν ας παραιτηθουν απο το αξιωμα τους για αυτο που τους εκλεξαμε .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιλούν για διασυρμό αυτοί που στέκονται προσοχη σε εφοπλιστές...θυμάστε την φωτο...
Ο χρήστης Kostis είπε…
Τα ΜΜΕ έχουν σκυλιασει γιατί τους δούλεψαν ψιλό γαζί 40 μέρες ...μέχρι σχεδιαγράμματα και ειδικούς καναπεδομαχους επιστράτευσαν...μαζί με αυτούς και τους τηλεμαιντανους δηθεν αστυνομικούς τους οποίους με τεχνητές διαρροές χρησιμοποίησαν προς την ίδια κατεύθυνση χωρίς οι ίδιοι να το καταλαβαινουν..μιλάμε για επίπεδο Γκέμπελς και πάνω...τα υπόλοιπα ξιδακι...το πρωί γνωστός δημοσιογράφος ρωτούσε γιατί τους άφηναν στο σκοτάδι τόσες μέρες..ναι ρε μακακα εσενα θα τα πουν!
Ο χρήστης ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ είπε…
Σωστά και έγκαιρα η Ένωση Αξιωματικών Αττικής τελευταία επεμβαίνει με τις επισημάνσεις της, όπως και εν προκειμένω. Αδυνατώ να κατανοήσω την πληθώρα ανώνυμων σχολίων ορισμένων που και αυτοί με τα μύχια τους ουσιαστικά συμπορεύονται με τις όποιες άλλες αστοχίες. Η κρυψίνοιά ορισμένων δεν αποτελεί ικανότητα. Μπορεί να διαβάζονται κατά κόρον τα σχόλια τους αλλά δεν λαμβάνονται αφενός υπόψιν και αφετέρου λογίζονται από την ηγεσία ως αδυναμίες του σώματος και εκ του αποτελέσματος αυτοί οι ίδιοι φρενάρουν κάθε εξέλιξη. Η ηγεσία πάντα είχε την ικανότητα να πληροφορείται τις αντιδράσεις, πόσο μάλιστα όταν απλόχερα προσφέρονται αφειδώς από την ιστοσελίδα του bloko. Δεν σας προβληματίζει ότι επιτρέπει αυτή την αισχρολογία. Η νομίζετε ότι δεν σας γνωρίζουν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα μας στείλεις τώρα κάνα βιβλιαράκι σου δώρο να βγάλουμε και εμείς φωτό δήθεν οτι το αγοράσαμε και να μας πεις μετα ευχαριστώ η μονο λόγια και εσυ?