Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Πόλεμος” αστυνομικών – δικαστών; Η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων “στέλνει” τον Στ. Μπαλάσκα στον Άρειο Πάγο – Έρευνα και από την ΕΛΑΣ


Μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δικαστών και αστυνομικών προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του συνδικαλιστή , αστυνομικού Στ. Μπαλάσκα, με τις οποίες ουσιαστικά επανέλαβε το στερεότυπο “πως η αστυνομία συλλαμβάνει και η δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες”, μιλώντας ακόμα για “παραδικαστικά κυκλώματα”.

Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, δηλώνει πως στέλνει αυτές τις δηλώσεις στον Άρειο Πάγο προς ποινική έρευνα και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για πειθαρχική καθώς “η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους”. 

Αναφέρει:

“Σχετικά με τις δηλώσεις εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ.

“Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους. Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας. Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση”.

ΕΔΕ από ΕΛΑΣ

Στο μεταξύ, ΕΔΕ διέταξε η ΕΛΑΣ για τις δηλώσεις Μπαλάσκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

“Ανακοινώνεται ότι, αναφορικά με δηλώσεις συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, το Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας”.

Οι δηλώσεις

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπαλάσκας σε δηλώσεις του είπε πως ουσιαστικά το πρόβλημα για την εγκληματικότητα είναι στη Δικαιοσύνη, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

«Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει… Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια. Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε», τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. 

Και συνέχισε: «Χθες ένας δημοσιογράφος σε συνέντευξη μου είπε ότι υπάρχουν διεφθαρμένοι αστυνομικοί ή αστυνομικοί που απειλούνται και φοβούνται. Βεβαίως υπάρχουν αστυνομικοί που είναι διεφθαρμένοι ή φοβούνται. Αλλού δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στην Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Στο νοσοκομείο που πήγα το παιδί μου για εγχείρηση και μου ζήτησαν 400 ευρώ φακελάκι δεν υπάρχουν διεφθαρμένοι; Μόνο οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι; Άλλοι δεν υπάρχουν που να τους φοβούνται και να βγάζουν ευνοϊκές αποφάσεις ή κάτι άλλο;».

 





Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

Ο χρήστης Θοδωρής είπε…
Για πρώτη φορά μιλησε σωστα ο Μπαλάσκας....κατα τα αλλα ειναι απαράδεκτος.μιλαει ως εκπρόσωπος τύπου του σώματος....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καιρός ήταν…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους κουρασφηκαμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δλδ το σωματείο των δικαστών παραγγέλνει εδε στην αστυνομία? Το είδαμε κ αυτό
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είπε την σκληρή αλήθεια κι για αυτό του κάνουν επίθεση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οταν οι δικαστες λαμβάνουν σοβαρα υποψην ( αρα το δεχονται ως αποδειξη) την καθε μπαρουφα του καθε δικηγορου αλλα τα λεγομενα της δημοσιας αρχης ( βλ μαρτυρια αστυνομικου) τα βαπτιζει ως αχνες ενδειξης , εμ καποιο δικιο εχουν και οι Αστυνομικοι ...
δεν εχετε βαρεθει να βγαζετε εξω εμπορους ναρκωτικων που ξαφνικα εγιναν χρηστες;;; Δεν βαρεθηκατε να ακουτε στα δικαστηρια για κακόμοιρους κακοποιους που δεν ηξεραν τι εκαναν αλλοι τους εστειλαν για θελημα δεν ηξεραν οτι θα εγκληματουσαν . Δεν εχετε βαρεθει να άκουσε για κακομοιρους που πηγαιναν για να καλλιεργήσουν παττατες αλλα βρεθηκαν σε φυτειες κανναβης οπλισμενοι κ δεν το ηξεραν ...
αυτες τις γελοιοτητες δεχεστε κ . Δικαστες για αυτο και κατακρινεστε οταν με αυτα τα σαθρα έπιχειρηματα αφηνετε εξω κακοποιους εστω και αθελα σας .
Αραγε ο Αστυνομικος ξυπνάει ενα πρωι και λεει τι να κανω ας κατηγορησω εναν αθωο ;;; Ειμαστε σοβαροι;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια χαρά τα είπε για το συγκεκριμένο θέμα...απορώ με κάποιους από σας που χαίρεστε για τυχόν διοικητικές συνεπείες του
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δηλαδή όσοι μιλούνε για διαφθορά στην αστυνομία πρέπει να τον ρίξουμε στην πυρά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εμ πες πες τωρα ως εκπρόσωπος της αστυνομίας θα γίνει η εδε ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην εθελοτυφλούν οι αστυνομικοί με τον συνδικαλιστή που ξεχειλίζει ποιότητα λόγου. Εξάλλου ποιός υπολογίζει τον αστυνομικό συνδικαλισμό; Ούτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Αντίθετα, τους δικαστές, με όλα τους τα αμαρτήματα, τους σέβεται η κυβέρνηση. Αλλά στο κυρίως θέμα. Είναι γελοίος ο ισχυρισμός πως για το έγκλημα φταίνε κυρίως οι δικαστές. Η ευθύνες της αστυνομίας είναι καταφανώς μεγαλύτερες και των κυβερνήσεων τεράστιες.Ας απαντήσει ένας αστυνομικός ποια είναι τα ποσοστά εξιχνίασης στις ληστείες, στις κλοπές, στους εκβιασμούς,στα συμβόλαια θανάτου και μετά συζητάμε για πόσους χάϊδεψαν οι δικαστές. Με τον Παππά της Χ.Α και τη δολοφονία Καραϊβαζ που είπαν θα...και θα... φταίνε οι δικαστές;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο του και πάλι μπράβο του......Πολύ σωστά τα λέει, ετσι ακριβώς είναι.....Βρέθηκε και ένας συνδικαλιστής με καλαμπαλίκια και τα λέει όπως είναι.....Ευγε και πάλι εύγε......ΜΠΑΛΑΣΚΑ μη μασας, συνέχισε έτσι, μπας και αλλάξει τίποτα.....
Ο χρήστης kostas303 είπε…
"Ο κόσμος το χει τούμπανο". Υπάρχει κανείς που δεν σκέφτεται ότι τα δικαστήρια αφήνουν ελεύθερους τους εγκληματίες στην Ελλάδα; Έχει σημασία αν το είπε ο Μπαλάσκας δημόσια;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιά χαρά τα είπε γιαυτό έτσουξε.Όποιος έχει κάνει πεζοδρόμιο τα ίδια λέει.Εδώ αποτυπώματα και dna του δράστη σε σκηνή εγκλήματος και τα θεωρούν απλές ενδείξεις.Θα μας τρελλάνουν.Όλος ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμφότεροι έχουν δίκιο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την "αλήθεια"
ρε!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήλθε κ η τούμπα μετά από μια ώρα καληνυχτα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μασηξε κ ο σκληρός
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για να τον τρέχουν δίκαιο θα έχει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τρικλοποδιές στην αστυνομία βάζουν οι νόμοι που ψηφίζουν οι βουλευτές που τη θέλουν με δεμένα τα χέρια και φυσικά βασικό ρόλο παίζει η δικαιοσύνη με τις αποφάσεις που κατά καιρούς βγάζει όσο αφορά δικαιώματα, όχι απλών πολιτών αλλά κακοποιών, αποτέλεσμα η αστυνομία να ακολουθεί το έγκλημα με δεμένα χέρια. Όπως έχει η κατάσταση πολλά κάνει. Παράδειγμα, μια παράβαση ταχύτητας στη Γερμανία χρεώνεται στον οδηγό που φωτογραφιζεται το πρόσωπο του, στην Ελλάδα το αυτοκίνητο γιατί είναι απαράδεκτο κατά τους δικαστές να φωτογραφιζεται ο οδηγός, αποτέλεσμα εργατοώρες για το ποιος οδηγούσε με όλα τα γνωστα επακόλουθα. Όταν ο νόμος εκ των προτέρων καλύπτει τον παραβατη τι συζητάμε άδικα,όταν δεν χρησιμοποιεί το κράτος τα μέσα που μπορεί ώστε να βεβαιωθει ποιος έκανε ένα έγκλημα γενικότερα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άδικο εχει κ. Δικαστές? Σας πειράζει η Αλήθεια? Συλαμβανουμε κακοποιούς, εμπόρους ναρκωτικών, ληστές και όλοι έξω με αναστολή. Πρόσφατα στο περιστατικό της Τήνου με τους Ρομά? Αφέθηκαν ελευθεροι οριστικε δικάσιμος, μάλιστα. Άνθρωποι που έχουν συλληφθεί 50 και 60 φορές για κλοπές έξω με αναστολή. Πονάει η Αλήθεια αλλαχςυτή είναι
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι ποινές στην Ελλάδα είναι πολύ αυστηρές ,όλοι μέσα πάνε για το παραμικρό , ειδικά εκείνη η ποινή με τα παρόν σκέτο μαρτύριο...σου θυμίζει τα σχολικά σου χρόνια με το απουσιολογιο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χωροφύλακες του κοσμου ενωθειτε...ολοι εσεις που τον επαινείται παρτε τωρα μια διευκρίνιστικη μισονακληση των λεγομενων του και αντε παλι να κρυφτειτε στα καβουκια σας... Και εσεις τοσο μαγκες ειστε? Με την πρωτη φαπα πισω?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι πολύ αυστηρές οι ποινές ,με το παραμικρό όλοι μέσα ...το χειρότερο είναι το παρόν ...σου θυμίζει τα σχολικά χρόνια με το απουσιολογιο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ματαια προσπαθειτε τα παπαγαλακια του και τα χιλια προφιλ του να τον βγαλετε μεσα απο αυτο λαικο ηρωα των αστυνομικων. Μας εχει κανει ρεζιλι παμπολες φορες. Δεν ξεχναμε κατι "σκονες" στα Εξαρχεια κατι σκυνωματα κατι μαλλια καλλιγουλα κατι κλαρινογαμπρους και κατι φωτο με στολη σε λαθος βαρδια. Επισης προκαλω εναν απο εσας που πιστευετε τα ιδια περι δηλωσεων και δεν εχετε την ασυλια του να βγειτε να τα πειτε δημοσια και επωνυμα.
Η Αστυνομια διεπεται κυριοι απο κανονισμους που προβλεπουν ποιος βγαινει να πει και τι. Επισης αν πρεπει να αλλαξει το δικαστικο συστημα υπαρχει και Νομοθετικη εξουσια οχι να καταφευγουμε στον νομο της ζουγκλας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει ασυλία ; Γιατί;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο ρε Μπαλάσκα είσαι παλικαρι!Δεν το πίστευα αλλά είσαι αμασητος.
Βγήκε ένας να τα πει..(Θα τον σταυρώσουν πρώτοι οι συνάδερφοι του..Στους συνδικαλιστές αναφέρομαι,όχι τους αστυνομικούς)