Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπό διάλυση τα αστυνομικά τμήματα του κέντρου, φύλαξη ούτε για δείγμα στην καρδιά της πόλης


Σε συνέχεια των καταγγελιών  από τους συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ και των επίσημων στατιστικών στοιχείων, πατέρας αστυνομικού  που υπηρετεί στο ΑΤ Ομονοίας, με επιστολή του στα Dnews, αναφέρει ότι το Τμήμα κινδυνεύει να κλείσει ενώ υπό τις παρούσες συνθήκες λειτουργίας του, αποτελεί υγειονομική βόμβα.


Συγκεκριμένα, σημειώνει:

«Στο εν λόγω τμήμα έχουν φύγει την τελευταία διετία  120 αστυνομικοί και δεν έχουν παραμείνει ούτε τριάντα για να διεκπεραιώσουν έναν τεράστιο  όγκο καταγγελιών πολιτών, μηνύσεων, κλοπών, ληστειών ,να επιδώσουν δικαστικά έγγραφα, να ελέγξουν την λειτουργία των καταστημάτων, να εξυπηρετήσουν τους πολίτες και δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση  ενός πολίτη στο ανωτέρω τμήμα να καθίσταται αδύνατη».

Πάρεργα

Επίσης, «οι Αστυνομικοί ασχολούνται με πάρεργα και όχι με την προστασία και με την εξυπηρέτηση των πολιτών, με εντολές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και παρόλο που είναι ενημερωμένη και η ηγεσία της Αστυνομίας και ο ίδιος ο Υπουργός και ο Αρχηγός από καταγγελίες πολιτών και από τους αστυνομικούς του τμήματος για την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τμήμα αγνοούν επιδεκτικά να επανδρώσουν το τμήμα με ικανό αριθμό αστυνομικών».

Κρατητήρια

Όσον δε για τα κρατητήρια υπογραμμίζει:

« Εν καιρώ πανδημίας τα κρατητήρια του  τμήματος είναι μια τεράστια υγειονομική βόμβα με κρατούμενους πάνω από 30 άτομα, επί καθημερινής βάσεως ,με τους οποίους οι αστυνομικοί έρχονται σε επαφή και εν συνεχεία ερχόμενοι σε επαφή με ανυποψίαστους πολίτες μπορούν να τους μεταδώσουν οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια .

Με όλη αυτήν την κατάσταση το Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας είναι λίγο πριν το οριστικό του κλείσιμο εάν δεν παρθούν εντός των προσεχών ημερών δραστικές αποφάσεις από την ηγεσία της Αστυνομίας για την άμεση στελέχωση του με το αναγκαίο προσωπικό».

Τον Οκτώβριο του 2018,  πολυμελής ομάδα αγνώστων είχε επιτεθεί με βόμβες μολότοφ στο ΑΤ καταφέρνοντας ηχηρό πλήγμα στο κύρος της  Αστυνομίας καθώς η αποκαλούμενη «Ομόνοια» είναι από την πρώτη μεταπολεμική περίοδο ορόσημο για την ΕΛΑΣ.






Επισκεφθείς τότε ο Κυρ.  Μητσοτάκης τον χώρο είχε δεσμευτεί για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης και της ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ  μετεκλογικά προχώρησε αμέσως στις σχετικές προσλήψεις.

Ωστόσο  η πολιτική επιλογή του υπ. Προστασίας δεν ήταν η ενίσχυση αλλά η αποψίλωση των τμημάτων και η «κεντροποίηση» του αστυνομικού ελέγχου.Όπως προκύπτει από χθεσινά στοιχεία σε ρεπορτάζ του Κυριακάτικου  «Ελεύθερου Τύπου», το 37%  - 40% της πραγματικής δύναμης τους απασχολείται σε φυλάξεις.

Συγκεκριμένα, τα ΑΤ  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών έχουν οργανική δύναμη 2.172 αστυνομικών αλλά πραγματική δύναμη μόλις 548, αυτά της Βορειοανατολικής Αττικής έχουν οργανική 1.510 και πραγματική 470, της Νοτιοανατολικής Αττικής οργανική 717 και πραγματική 390, ενώ τα Αστυνομικά Τμήματα της πολύπαθης Δυτικής Αττικής έχουν οργανική δύναμη 1.100 αστυνομικούς αλλά πραγματική μόλις 430. 

Η εικόνα στο κέντρο

Ανάλογη εικόνα καταγράφεται σε όλα τα τμήματα του κέντρου.

Στα Εξάρχεια, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι το βράδυ υπάρχει ένας εξωτερικός σκοπός, ο αξιωματικός υπηρεσίας και ένας ακόμη αστυνομικός ενώ η βάρδια στο Τμήμα Ασφαλείας ολοκληρώνεται στις  10 το βράδυ.

Στα Κάτω Πατήσια (Μιχ. Βόδα), στην Κυψέλη (Σποράδων) , ακόμη και στο  ΑΤ Συντάγματος η φρούρηση είναι ελάχιστη γι’ αυτό έχει επιλεγεί η τακτική του κλεισίματος των γύρω δρόμων κατά τις βραδινές ώρες.


ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ








Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα είπε στον μπαμπά του ο συνάδελφος και ο μπαμπάς του έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας.
Μάλιστα…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί, ψέματα λεει; και λίγα γράφει...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό σε πείραξε εσένα, που τα είπε στον μπαμπά του.
Αυτό συμβαίνει σε όλα τα Α.Τ..
Η κατάσταση έχει ξεφύγει το καταλαβαίνετε; ξυπνήστε!!!
Μονο ΔΙ.ΑΣ., ΔΡΑΣΗ ,ΟΔΔΟΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και λοιπές Υπηρεσίες γνωρίζετε εσείς, που μόλις τελειώσει το ωράριό τους, δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις και ούτε σχηματίζουν δικογραφίες και δεν πάνε μεταγωγές
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά τα λέτε συνδικαλιστές αλλά μήπως να καταργούνταν οι συνδικαλιστικές σας άδειες κ να αποκτουσατε οργανικές στα κεντρικά τμήματα όλοι εσείς; Ένα από τα καλά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν να καταργήσει ή να μειώσει δραστικά τις συνδικαλιστικές σας άδειες. Αυτό το δει συτο η σημερινή πολιτική ηγεσία σοβαρά .....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι αλήθεια όμως; αυτό θα έπρεπε να μας νοιάζει όχι το ποιος το είπε...άσχετο αν έκανε παράπονα σε λάθος άτομο ή με λάθος τρόπο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα κακα που εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν δεκαπλασια ομως.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στην κατεχακη δεν ακούνε.Μήπως ακούει κανείς στο Μαξίμου που θέλουν επιτελικο κρατος να στείλουν αστυνομικους στα τμήματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το χειρότερο είναι ότι φυλάμε στοχους πλέον στην Αθηνών σε όλη της Αθήνα με μια βαλίτσα στο χέρι ελαιώνα κ Τέμενος από όλη την Αθήνα τρέχουμε. Δεν μπορούν να βρουν 10 άτομα να φυλάει ο καθένας τα δικά του δεν κατάλαβα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα μας πεις μερικά, ή θέλεις να σου θυμίσω αυτά των περικοπών μισθών, εφάπαξ κλπ, είμαστε όμως τόσο κοιμισμένοι που ότι καραμέλα ακούσουμε τη βάζουμε στο στόμα και την μασουλάμε, χωρίς κριτική σκέψη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμφιβάλεις?? Είμαι σίγουρος δεν έχεις πατήσει το πόδι σου ποτέ από Ομόνοια-Εξαρχεια-Κυψελη-Αγιο Παντελεήμονα-Ακρόπολη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταργήστε τα γραφεία και τα επιτελεία που έχουν μαζευτεί κόσμος και κοσμακης, κρατικές συνοδείες κτλ.εξω πεζοδρόμιο όλοι, πίσω στα ΑΤ και ΤΑ, ούτε πέντε χρόνια αστυφύλακες και είναι εξαφανισμένοι, σε ειδικές υπηρεσίες γραφεία επιτελεια και συνδικαλιστές όλοι πίσω για δουλειά
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι αλήθεια απλά δεν κατάφερα να βγάλω ειρωνεία στο κείμενο αδερφέ μου...τα πράγματα ίσως είναι και χειρότερα από ότι δειχνουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ενας βρεθηκε αξιωματικος με τα κοτσια να κανει το αυτονοητο , και ηταν και light το εγγραφο καταγγελια του , και συγκινηθηκαν και αδειασαν τα τμηματα απο διοικητικους κρατουμενους.Για να εχουν εναν παραπανω λογο να πουν οτι ελλειψει κρατουμενων , ο σκοπος η ενα δευτερο ατομο στο τμημα ειναι πολυτελεια. Ας ειχαν ομως τα κοτσια ολοι οι διοικητες και αξιωματικοι να αναφερουν γραπτως τα προβληματα των τμηματων , τοτε κατι θα γινοταν προς το καλυτερο , αλλα τι λεω εδω καποιοι φοβουνται να βγουν απ το γραφειο να "αντιμετωπισουν" εναν πολιτη που ζηταει να δει το διοικητη και ο κατωτερος απλος μπατσακος τα βγαζει περα και εχει να δικαιολογησει και τον κρυμμενο λουφαγμενο, η γινεται ενα επεισοδιο πχ και καποιοι δεν κανουν καν κινηση να ανοιξουν την πορτα του γραφειου τος να δουν εστω τι γινεται. Γι αυτο και αλλους λογους οσοι συναδελφοι μπορουν φευγουν απο τα τμηματα , και καλα κανουν.
Εχω ζησει εποχες που οι διοικητες και γενικα οι αξιωματικοι εβγαιναν μπροστα και εβαζαν πλατη για το προσωπικο και ερχοταν και σε αντιπαραθεση με την διευθυνση η την προισταμενη υπηρεσια για το προσωπικο τους αλλα και για το τμημα , τωρα βλεπεις οτι πολλοι διοικητες αλλα και οι αξιωματικοι εχουν καταντησει διακοσμητικα στοιχεια σαν τα playmobil ενα πραγμα που συμπληρωνουν κουτακια με στοιχεια στις αναφορες που τους δινονται , διχως βουληση προσωπικη διχως αποφασιστικοτητα και διακατεχομενοι απο ανασφαλεια και ευθυνοφοβια η οποια περναει και στο προσωπικο με οτι αυτο και αν συνεπαγεται.
Δεν ειναι ολοι ετσι , μη παρεξηγηθω κιολας , υπαρχουν ακομα @ρ×/δ@+0ι αξιωματικοι εκει εξω.
Υ.γ. οσα χαζα περιγραφω πιο πανω δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα αλλα αναφερονται σε φανταστικα γεγονοτα και φανταστικα προσωπα.