Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη


Ανακοίνωση τής Ομοσπονδίας των Λιμενικών: Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη πραγματοποίησε χθες η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε εκ νέου τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ενόψει της κατάρτισης σχεδίου νόμου του ΥΝΑΝΠ, οι οποίες θεωρούμε ότι συμβάλουν στην έμπρακτη στήριξη των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από την πλευρά μας τέθηκαν:

Ο υπολογισμός στο διπλάσιο του χρόνου υπηρεσίας στα πλωτά περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας βαθμολογικά του χρόνου ευδόκιμου  προϋπηρεσίας ως Λ/Φ, με ανώτερο όριο τα τρία (03) έτη, τα οποία ετίθεντο ως  «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ» για το δικαίωμα συμμετοχής (Απαραίτητο προσόν) των προερχομένων εκ Λ/Φ στις προκηρύξεις διαγωνισμών κατάταξης στη Σχολή Υπαξιωματικών Λ.Σ.

Ο καταληκτικός βαθμός αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών.

Η επέκταση υπαγωγής στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις διατάξεις του άρθρου 40, 41 & 43 του Π.Δ. 169/2007 (μάχιμη 5ετία).

Η αναγνώριση της 3ετιας της παρ.4   άρθρ.  22 του ν.3865/2010, όπως καθοριστεί με την καταβολή εισφορών σε ποσοστό 6,67%.

Η αποκατάσταση της αδικίας των προερχόμενων από την κατηγορία   Ο.Π.Υ. – Ε.Π.Υ. – Ε.Μ.Θ.

Η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρ. 8 του Π.Δ. 81/2012 (ΦΕΚ Α’ 139) “Μέγιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό”.

Η χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους υπηρετούντες στις νησιωτικές Λιμενικές Αρχές της χώρας, οι οποίες αντιμετωπίζουν το μεταναστευτικό φαινόμενο.

Ζητήσαμε επίσης την επαναπροώθηση της ΚΥΑ στο ΥΠΟΙΚ για τον καθορισμό του ποσού, των δικαιολογητικών και των προϋποθέσεων καταβολής της ημερήσιας αποζημίωσης στα πληρώματα των περιπολικών, ναυαγοσωστικών και αντιρρυπαντικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (πλεύσιμα).

Τέλος διατυπώσαμε τις ανησυχίες μας για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών στην εφαρμογή του νέου ΠΔ 11/2021 περί μεταθέσεων προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τις οποίες από 17/2/21 έχουμε επισημάνει (εδώ), καθώς και στην επικείμενη κατανομή των νέων οργανικών θέσεων.

Ο κ. Υπουργός για μια ακόμη φορά εξήρε το έργο και την προσφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μας διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει όσα θέσαμε διατυπώνοντας τη βούλησή του να στηρίξει έμπρακτα τα στελέχη του Σώματος.

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα του κλάδου μας και να αγωνίζεται επίμονα και με συνέπεια με μόνο σκοπό την επίλυσή τους.











Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε παιδια με τις μεταθεσεις τι γινεται; Θα γινουν τελικα η οχι; Γιατι το ολο θέμα εχει γινει σηριαλ.