Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζητούν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης


''Κύριε υπουργέ διαπιστώνουμε ότι εκ μέρους της Πολιτείας, δεν υπάρχει η βούληση να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό, κάνοντας το αυτονόητο, να αναγνωρίσει το επάγγελμα  του ως επικίνδυνο'', σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημά της η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης.

Κύριε Υπουργέ,

 

Είμαστε αστυνομικοί και καθημερινά - τόσο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας κατά την παροχή βοήθειας σε πολίτες, όσο και κατά την εκτέλεση καθηκόντων καταστολής - αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε επαφή με νοσούντες από κάθε είδους νόσημα χωρίς τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα και χωρίς να έχουμε καν τη γνώση του νοσήματος.

 

Περαιτέρω, εργαζόμαστε σε 24ωρες βάρδιες με δύο νυχτερινές βάρδιες ήτοι κατά τις ώρες 22.00 εως 06.00 ανά εβδομάδα. Λόγω δε της φύσεως του επαγγέλματός μας, απαιτείται να έχουμε διαρκώς τεταμένη την προσοχή μας και να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση. Υφιστάμεθα δε ιδιαίτερα έντονη και συνεχή φόρτιση καταδιώκοντας και αντιμετωπίζοντας κακοποιούς με εντελώς απρόβλεπτη συμπεριφορά και εξοπλισμό, με κίνδυνο τη ζωή μας. Τούτο δε το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί των νεκρών και των τραυματισθέντων συναδέλφων μας ενώ σε κάθε βάρδια υπάρχει ο φόβος ότι εμείς μπορεί να είμαστε τα επόμενα θύματα.

 

Κατά τα συνήθη, ένα επάγγελμα χαρακτηρίζεται ως ανθυγιεινό όταν σ' αυτό εμπεριέχεται αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης επαγγελματικής νόσου ή επιδείνωσης οποιασδήποτε νόσου, ενώ βαρέα επαγγέλματα είναι εκείνα που η ενασχόλησή τους με αυτά απαιτεί ψυχοσωματική φόρτιση ιδιαίτερα έντονη και συνεχή, που κατευθύνεται από παράγοντες που δε μπορούν να προβλεφθούν με αποδεκτές μετρήσεις. Περαιτέρω, μεταξύ των κριτηρίων για την ένταξη ενός επαγγέλματος στις ως άνω κατηγορίες, αποτελούν μεταξύ άλλων η εργασία σε 24ωρες βάρδιες, με νυχτερινό ωράριο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, αλλά και το εργασιακό στρες που απορρέει από την εντατικοποίηση της εργασίας και τη συνεχή και εντατική εργασία από ψυχοσωματική φόρτιση, οφειλόμενα στο είδος της εργασίας.

 

Κύριε υπουργέ διαπιστώνουμε ότι εκ μέρους της Πολιτείας, δεν υπάρχει η βούληση να θωρακίσει τον Έλληνα αστυνομικό, κάνοντας το αυτονόητο, να αναγνωρίσει το επάγγελμα  του ως επικίνδυνο.

 

Γνωρίζοντας  ότι άλλες εργασιακές ομάδες θα ενταχθούν στα βαρέα - ανθυγιεινά πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει το ίδιο και για το αστυνομικό προσωπικό.

 

Ζητάμε από εσάς ως Πολιτικό μας Προϊστάμενο, να πράξετε το αυτονόητο.

 

 

Για το Δ.Σ

 

                                                       -Ο-                                                         -Ο-

 

                                                 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                      ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                              ΣΙΑΜΕΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ









Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
πως και δεν ζητάτε επίδομα παραμεθορίου?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν ζητάνε να αναλάβουν ανακριτικά καθήκοντα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κουρασμένοι που είστε και εσείς εκεί κάτω....