Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υπηρετούντες της ΕΜΑΚ αποφάσισε το ΣτΕ


Απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που είχαν καταθέσει υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρεται δε στην απόφαση:
«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό«.









Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψάξτε το λίγο παραπάνω και μην αναπαράγετε ειδήσεις άλλων που πιθανόν να είναι ψευδείς. Σε άλλο σάιτ αναφέρεται ότι η υπόθεση έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου 2021.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τέλεια. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δικαστικών των οποίων το καθήκον και η αποστολή είναι ακόμη πιο σημαντική. Δύο χρόνια με κλειστά δικαστήρια και στα όρια της αρνησιδικίας αλλά η μαγκιά της κυβέρνησης φαίνεται στους πυροσβέστες. Ας φανεί λοιπόν και στους πατρίκιους. Τι, όχι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν δεν δεχτούν μετά τι;
Που θα βρει εκπαιδευμένους για να αντικαταστήσει τους αρνητές;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χαχαχαχα χαχα χαχα
Το μοναστηρι να ναι καλα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκπαιδευμένους; Χα! Χα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καταπάτηση του Συντάγματος από την ίδια την δικαιοσύνη!!!