Υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υπηρετούντες της ΕΜΑΚ αποφάσισε το ΣτΕ


Απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή που είχαν καταθέσει υπηρετούντες στην ΕΜΑΚ οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού.

Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν πως επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι συνίστανται στην ανάγκη διασφάλισης της αδιάλειπτης και ακώλυτης λειτουργίας των Ειδικών Μονάδων του Πυροσβεστικού Σώματος που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση καταστροφών επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Όπως αναφέρεται δε στην απόφαση:
«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορωνοϊό«.
6 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ψάξτε το λίγο παραπάνω και μην αναπαράγετε ειδήσεις άλλων που πιθανόν να είναι ψευδείς. Σε άλλο σάιτ αναφέρεται ότι η υπόθεση έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου 2021.

Ανώνυμος είπε...

Τέλεια. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η κυβέρνηση να αποφασίσει και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δικαστικών των οποίων το καθήκον και η αποστολή είναι ακόμη πιο σημαντική. Δύο χρόνια με κλειστά δικαστήρια και στα όρια της αρνησιδικίας αλλά η μαγκιά της κυβέρνησης φαίνεται στους πυροσβέστες. Ας φανεί λοιπόν και στους πατρίκιους. Τι, όχι;

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν δεχτούν μετά τι;
Που θα βρει εκπαιδευμένους για να αντικαταστήσει τους αρνητές;

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα χαχα χαχα
Το μοναστηρι να ναι καλα

Ανώνυμος είπε...

Εκπαιδευμένους; Χα! Χα! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Καταπάτηση του Συντάγματος από την ίδια την δικαιοσύνη!!!