Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ηχητικό κανόνι": Το νέο όπλο που δοκιμάζουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο


Ένα νέο "όπλο" προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, δοκιμάζεται στα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της DW. 
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι ελληνικές και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της συνοριοφυλακής στα ελληνικά χερσαία σύνορα του Εβρου δοκιμάζουν το "ηχητικό κανόνι".

Προκαλεί "εκρήξεις" εκκωφαντικού θορύβου

Αποστολή του είναι να τρομάζει πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Το συγκεκριμένο όπλο προκαλεί "εκρήξεις" εκκωφαντικού θορύβου από ένα θωρακισμένο φορτηγό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή.

"Ηχητικό κανόνι": Το νέο όπλο που δοκιμάζουν οι συνοριοφύλακες στον Έβρο [βίντεο - εικόνες]

Η ακουστική συσκευή μεγάλης εμβέλειας ή αλλιώς το "ηχητικό κανόνι" έχει το μέγεθος μιας μικρής τηλεόρασης. Ο ήχος που προκαλεί, όμως, πλησιάζει στην ένταση ενός κινητήρα jet.

Το "ηχητικό κανόνι" (Long Range Acoustic Device - LRAD) έφτασε από τις ΗΠΑ στη χώρα μας και είναι επιχειρησιακό.

Τόσο η DW όσο και άλλα διεθνή δίκτυα έχουν καλύψει την "πρώτη" του νέου συστήματος, που συνοδεύεται από κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό. Όλα, τονίζουν ότι πρόκειται για ευρωπαϊκές "δοκιμές" σε ελληνικό έδαφος, με στόχο πρόσφυγες.

ηχητικό κανόνι




Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ντροπή ! Παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το δικαίωμα των ανθρώπων να ζητήσουν άσυλο κλπ κλπ
Αν χρησιμοποιηθεί στην πράξη γράψτε μου. Εδώ δεν έχουμε τόσα χρόνια tazer,σπρέι πιπεριού, σφαίρες καουτσούκ, αντλίες νερού κλπ θα δοκιμάσουμε το πιο προηγμένο ;
Προβλέπω σύντομα να γίνεται στόχος αντεξουσιαστών και να το κάνουν παρανάλωμα του πυρός. Αν όχι θα το αχρηστεύσει η επόμενη κυβέρνηση. Όχι ότι η παρούσα θα το χρησιμοποιήσει πέρα από ίσως πιλοτική χρήση. Ασφαλίστε το όσοσ προλαβαίνετε.....
Τα μεταξωτά σώβρακα λέει ο λαός θέλουν και επιδέξια οπίσθια (δηλαδή ο σύγχρονος εξοπλισμός θέλει και νομικά εργαλεία και πολιτική βούληση για τη χρήση τους που δεν υπάρχει)
Κρίμα τα λεφτά για την αγορά του. Θα αγοράζαμε χιλιάδες σκηνές για τους "πρόσφυγες" με αυτά τα λεφτά συν τα νεραντζάκια για το καλωσόρισμα!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απλά πες όχι στα ναρκωτικό. Εκτός αν είσαι Κνίτης, οπότε μιλάω σε τοίχο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι πολλά τα λεφτά και αν εχεις τις κατάλληλες γνωριμίες μπορείς να πουλήσεις κάθε είδους καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
Αν γινόταν αξιολόγηση αποτελεσματικότητας για κάθε αγορά και υπήρχαν κυρώσεις για αγορές που έβλαψαν το δημόσιο αρκετοί που βάζουν τις υπογραφές τους ελαφριά την καρδία θα ήταν πιο προσεκτικοί. Τώρα απλά γίνονται πιο πλούσιοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι λες βρε ψεκασμένε αναρχομπαχαλακι (02/06/21 8:08μ.μ.) Να τους πάρεις σπίτι σου ρε.....Μαθατε όλοι τώρα για τα δικαιώματα των λάθρο, για τα δικαιώματα τα δικά μας, έχεις να γράψεις κάτι ανθέλληνα??