Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επίσκεψη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης στο Α.Τ. και Τ.Α. Νεάπολης-Συκεών


Διαβάστε την ανακοίνωση:

(Προβλήματα συναδέλφων μας, στεγαστικό, έλλειψη προσωπικού κα) 

Ομάδα Εργασίας του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις στις Υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος καθώς και του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης - Συκεών, κατά τις οποίες συνομίλησε με πολλούς  συναδέλφους, καθώς και με τον Διοικητή του ΑΤ και τον Υποδιοικητή του ΤΑ. 

Τα κύρια συμπεράσματά μας είναι τα εξής:

1) Από το Α.Τ. βρίσκονται αυτή τη στιγμή έντεκα (11) αποσπασμένοι συνάδελφοι, εκ των οποίων μόνο οι τρεις (3) με δίκη τους θέληση ενώ οι υπόλοιποι κατόπιν διαταγών Ανώτερων Υπηρεσιών. Αντίστοιχα και το Τ.Α. έχει έξι (6)  αποσπασμένους συναδέλφους και όπως γίνεται κατανοητό εξαιτίας αυτών των αποσπάσεων και των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και του γεωγραφικού τομέα ευθύνης τα συγκεκριμένα Α.Τ & Τ.Α. έχουν σοβαρά προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας, πάρα τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει το -μειωμένο αριθμητικά- προσωπικό. Επίσης το Τ.Α. στέλνει Αστυνομικό ως ενίσχυση στο Τ.Α. Δέλτα (Σίνδου).

2) Τα  οφειλόμενα ρεπό στο Α.Τ. είναι κατά μέσο όρο δύο (2) ανά συνάδελφο. 

3) Το κτίριο  που στεγάζονται οι συγκεκριμένες υπηρεσίες είναι παλαιό, δυσλειτουργικό και δεν πληροί τους κανόνες Ασφαλείας και Υγιεινής για να στεγάζει τις ανάγκες  2 Υπηρεσιών (έλλειψη υπηρεσιακών πάρκινγκ, μικροί σχετικά  χώροι, δεν υπάρχει είσοδος ΑΜεΑ κ.α.). Όσον αφορά  το ζήτημα της ίδιας της καθεαυτό λειτουργίας και ύπαρξης των εν λόγω Τμημάτων υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, οφείλονται κυρίως στις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες των υπηρετούντων σε αυτά συνάδελφων, αφού η Συντεταγμένη Πολιτεία μας είχε αφήσει, όπως όλοι θυμόμαστε, σχεδόν μόνους 
μας τότε (το 2017) να κάνουμε τις συγχωνεύσεις και μετακομίσεις των Υπηρεσιών. 
Υπ' όψιν ότι στην αναδιάρθωση του 2017, με τον τότε Αστυνομικό Καλλικράτη του π.δ. 7/2017, κάποιοι αποφάσισαν οι Υπηρεσίες των ΑΤ και ΤΑ Νεάπολης - Συκεών να εδρεύουν στο κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, αντί του αντίστοιχου της Νεάπολης, αν και της Νεάπολης αντιμετώπιζε παρόμοια προβλήματα,  ήτοι δηλαδή και η ηγεσία  της Αστυνομίας, αλλά και οι Υπόλοιπες Δημόσιες Υπηρεσίες κάθε τομέα που είχαν την αρμοδιότητα για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών.  
Το ερώτημα βέβαια είναι ότι η διοίκηση της Ε.Α.Υ.Θ που είναι η ίδια από τότε, από το έτος 2017 που έγινε η τότε αναδιάρθρωση με τον Αστυνομικό Καλλικράτη και μέχρι και σήμερα, ποιες συνδικαλιστικές ενέργειες έκανε, για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν μόνιμα και διαχρονικά την υπηρεσιακή καθημερινότητα των συναδέλφων μας, αλλά και ειδικότερα των εν λόγω Τμημάτων; Διότι το στεγαστικό πρόβλημα ειδικά των Α.Τ και Τ.Α., αλλά και μερικών άλλων  Υπηρεσιών του Νομού  Θεσσαλονίκης είναι πολύ σοβαρό και πολλά κτίρια που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής μας είναι άκρως ακατάλληλα!

Γιατί άραγε επί χρόνια λιμνάζει το συγκεκριμένο θέμα του εν λόγω κτιριακού ζητήματος και πού πραγματικά οφείλεται; 

Οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης οφείλουν να μάθουν όλα τα πραγματικά δεδομένα γιατί κουράστηκαν από την δήθεν συνδικαλιστική δράση κάποιων που έχει ως σκοπό την αποκλειστική αυτοπροβολή τους και καμιά απολύτως ουσία...

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλη και με ιδιαιτερότητες περιοχή που καλύπτουν τα ανωτέρω ΑΤ και ΤΑ, καθόσον ο νυν πλέον Δήμος Νεάπολης - Συκεών, αποτελείται από 4 πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, ήτοι Νεάπολης, Συκεών, Αγίου Παύλου και Πεύκων, κάτι που επιβάλει την άμεση ενίσχυσή τους για την όσον το δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη λειτουργία τους, με σκοπό την αναβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας της τοπικής Κοινωνίας. 
Τέλος, ως συνδικαλιστικός οργανισμός - συνδυασμός το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης που έχει ως σκοπό τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων και συμφερόντων των Αστυνομικών του Νομού Θεσσαλονίκης, διεκδικεί τα κάτωθι δίκαια αιτήματα:

- Την άμεση κάλυψη των 270 περίπου κενών οργανικών θέσεων Αστυνομικών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

- Νέο εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό στο Οργανόγραμμα, με βάση τις παρούσες ανάγκες και τις αρμοδιότητες, όλων ανεξαιρέτως των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Θεσσαλονίκης, με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε κάθε Υπηρεσία και μειώση των μακροχρόνιων σε διάρκεια αποσπάσεων, που αποδεκατίζουν τις Υπηρεσίες. 

- Ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής όλων των Υπηρεσιών, αύξηση των σχετικών κονδυλίων για την όσον το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και πάταξη της γραφειοκρατίας. 
Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 2021

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια