Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξώδικα Παρασκευόπουλου στους συκοφάντες


Με εξώδικα απαντά ο Νίκος Παρασκευόπουλος στη διασπορά ψευδών που θέλουν ο βιαστής των Πετραλώνων να αποφυλακίστηκε με τον δικό του νόμο. Ο πρώην υπουργός δεν διστάζει να μιλήσει για «ωμή προπαγάνδα», τονίζοντας ότι «τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας επιμένουν να συκοφαντούν και να λερώνουν τη δημοκρατία, εκμεταλλευόμενα τον πόνο και την ανησυχία για τα θύματα των αποτρόπαιων εγκλημάτων στα Γλυκά Νερά και στα Πετράλωνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2020, με το υπ’ αριθμ. 149/13-8-2020 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών, σύμφωνα με τα άρθρα 105-110 προϊσχύσαντος ΠΚ, αφού εξέτισε τέσσερα (4) έτη, πέντε (5) μήνες και ένδεκα (11) ημέρες και του υπολογίστηκαν ευεργετικά 935 ημέρες («μεροκάματα»).

Φυλακίσθηκε τον Αύγουστο του 2015 για βιασμό καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δώδεκα (12) ετών.

Η αποφυλάκισή του δεν έγινε με τον νόμο Παρασκευόπουλου αλλά με τις κοινές διατάξεις του προϊσχύσαντος Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση.

Στην περίπτωσή του απαιτούνταν τα 3/5 της ποινής (μικτά, δηλ. με μεροκάματα) και τουλάχιστον το 1/3 (πραγματικά, δηλ. να μείνει στη φυλακή). Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν ακριβώς έτσι από το έτος 1996 (δηλ. από το ν. 2408/1996).

Αξίζει να σημειωθεί πως με το νέο Ποινικό Κώδικα (2019) απαιτεί μεγαλύτερο μέρος πραγματικής έκτισης της ποινής, δηλ. τα 2/5 (αντί για το 1/3 του προϊσχύσαντος ΠΚ), γι’ αυτό και δεν εφαρμόστηκε σ’ αυτή την περίπτωση αφού είναι αυστηρότερος.

«Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.»

Την αποπομπή του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., για «τις συκοφαντίες του» όσον αφορά τον «βιαστή στα Πετράλωνα», ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρει: «Η Ν.Δ. για να διαχειριστεί το νέο φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ με τον βιαστή στα Πετράλωνα που έχασε μέσα από τα χέρια της, διακινούσε πως είχε αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου. Τελικά, ούτε με τον νόμο Παρασκευόπουλου είχε αποφυλακιστεί, ούτε με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αλλά με τις ευνοϊκότερες διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα για την έκτιση ποινών και την υφ' όρων απόλυση».

Κλείνοντας ο Ν. Ηλιόπουλος ρωτάει: «Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί τις συκοφαντίες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ή θα τον αποπέμψει;».


https://www.efsyn.gr

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια