Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Περίεργη» πρόταση-βόμβα της Α.Δ.Α.Ε, για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων υπόπτων


Μια, τουλάχιστον, «περίεργη» πρόταση της Α.Δ.Α.Ε είδε το φως της δημοσιότητας. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Α.Δ.Α.Ε. (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να… γνωστοποιεί σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος, βομβιστές, κατασκόπους αλλά και… τζιχαντιστές ότι είναι υπό παρακολούθηση για τη διαλεύκανση των εγκληματικών ενεργειών τους. Το αίτημα-πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο της προστασίας των «ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Έτσι στον αέρα πλέον βρίσκονται επιχειρήσεις ετών, αφού οι εγκληματίες κατηγορούμενοι, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και έννομα συμφέροντά τους απέναντι σε κάθε τυχόν μη σύννομη ή καταχρηστική και δυσανάλογη εις βάρος τους χρήση του μέτρου· χρήση που ισοδυναμεί με παραβίαση του δικαιώματος τους σε προστασία του ιδιωτικού τους βίου, θα επικαλούνται την πρόταση της Α.Δ.Α.Ε, ανεξάρτητα εάν αυτή τελικά έγινε δεκτή ή όχι, φέρνοντας τις διωκτικές αλλά και εισαγγελικές αρχές, σε δυσχερή θέση. 





Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης DIMITRIS είπε…
ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ Α.Δ.Α.Ε ΕΙΣΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ??? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΜΟΛΑΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ???? ΠΟΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ??? ΠΟΥ ΛΑΝΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΚΛΠ???? ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΥΠ' ΟΨΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ???? ΟΝΟΜΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΕ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ.... ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.... ΕΛΕΟΣ!!!!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Είναι επιβεβαιωμένο το ρεπορτάζ ; Ότι δηλαδή παρακολουθούνται μόνο εγκληματίες κτλ; Ή μήπως παρακολουθούνται κ " ύποπτοι" Γενικά; Μήπως έχει παραγινει το θέμα με τις παρακολουθήσεις κ έχουμε γίνει Ανατολικη Γερμανία του '80; Μήπως έχουμε γίνει όλοι ύποπτοι- ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου; Όργουελ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να παρακολουθούν κάποιον χωρίς λόγο τι θα κερδίσουν δεν μπορώ να καταλάβω. Ήδη το νομικό μας πλαίσιο είναι υπέρ του κακοποιου και κατά των αρχών, τώρα αν κάποιοι βλέπουν φαντάσματα παντού είναι άλλο θέμα.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Μήπως γίνεται πλήρης καταγραφή των πάντων και διατηρείται για κάποιο χρονικό διάστημα( κλήσεις μυνήματα κτλ) και με μια αίτηση δίνονται τα πάντα; φαντάσματα κ αυτό;