Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Η πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες γα την εκτόνωση τής κατάστασης στην πόλη


Αναδημοσιεύουμε από το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης: Τα θέματα λειτουργίας και φύλαξης των Πανεπιστημίων (ειδικά του ΑΠΘ για τη Θεσσαλονίκη) και των υγειονομικών μέτρων της πανδημίας του ιού COVID - 19, δεν πρέπει να αποτελούν πρωταρχικό μέλημα του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθόσον πρώτιστο καθήκον και αποστολή των Αστυνομικών είναι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μάλιστα, η προστασία της Κοινωνίας από την εγκληματικότητα, με δράσεις για την πρόληψη και την καταστολή της!

Σίγουρα για όλα αυτά που συμβαίνουν με τα λεγόμενα "κορονοπάρτι" στους πανεπιστημιακούς χώρους, ειδικά εδώ στην περιοχή μας, τη Θεσσαλονίκη, συναρμόδια όργανα για να λάβουν αποφάσεις με καίρια ευθύνη, εκτός από την Ελληνική Αστυνομία, είναι και οι αρμόδιοι παράγοντες, κάθε επιπέδου, από το Υπουργείο Παιδείας και άλλων Υπουργείων, καθώς και οι υπόλοιποι Δημόσιοι Οργανισμοί και Φορείς, που εμπλέκονται και έχουν (και αυτοί) αποστολή την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων. Σίγουρα δεν έχει αποκλειστική αρμοδιότητα μόνο το πολύπαθο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει αναλάβει διαχρονικά πολλές αρμοδιότητες που δεν έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια του πολίτη (πάρεργα)!

Θα πρέπει, επιτέλους, οι αρμόδιοι φορείς της Συντεταγμένης Πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Και τους θέτουμε προ των ευθυνών τους, από εδώ και στο εξής, για οτιδήποτε συμβεί σε βάρος των συναδέλφων μας, καθόσον ειδικά εδώ στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση θα πρέπει, άμεσα, να εκτονωθεί για το καλό όλης της τοπικής Κοινωνίας! Οι Αστυνομικοί πρέπει να περιπολούν στους δρόμους και στις γειτονιές, όχι να βρίσκονται ακίνητοι έξω από κτίρια και να εκτελούν μόνο υγειονομικά καθήκοντα!

Θεσσαλονίκη

Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης

 









Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από τη αρχαιότητα οι εταίρες ή ιερόδουλες χρησιμοποιούνταν για την "εκτόνωση" των ορμών της κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια ή αστυνομία χρησιμοποιείται για την εκτόνωση των κάθε λογής διαρτυρόμενων .
Μήπως να βγάλουν και οι αστυνομικοί τα αντίστοιχα βιβλιάρια των ιερόδουλων ; Μήπως να τους κάνουν αντίστοιχα ιατρικά τεστ ; Μόνο να "κάτσουν" στους αναρχικούς και μπαχαλάκηδες δεν ζήτησαν ακόμα από την ηγεσία. Ποιός ξέρει σε 10-20 χρόνια από τώρα μπορεί και να το ζητήσουν......