Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Μυλωνάκης: Ευχής έργο να μην δούμε κανέναν τραυματία φοιτητή, "φοιτητή" ή αστυνομικό


Άρθρο του Παναγιώτη Μυλωνάκη, συνδικαλιστή αστυνομικού: Με αφορμή της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, σίγουρα και σύντομα θα ανακύψουν ζητήματα τα οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν σε σιωπηρή διάλυση της νεοσύστατης αυτής υπηρεσίας, κάτι το οποίο έχει εκφραστεί από την ομοσπονδία. 

Ο Πανεπιστημιακός χώρος ανέκαθεν θεωρείται και σωστά "ιερός χώρος" στον οποίο νέοι άνθρωποι αποκτούν γνώσεις που μελλοντικά διοχετεύουν στην "αγορά" με όφελος τόσο ατομικό όσο και εν συνόλω. Υποχρέωση όσων υπηρετούν τον θεσμό αυτό είναι, εκτός από την μεταλαμπάδευση τον γνώσεων αυτών, να δημιουργούν σιωπηρά ένα προστατευμένο, από εξωγενείς παράγοντες περιβάλλον για κάθε έναν εκ των φοιτητών, τέτοιο που θα μπορούν όλοι να λειτουργούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια. 

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η Πανεπιστημιακή κοινότητα αδιαφόρησε ή και αμέλησε την ουσιαστική διαφύλαξη των χώρων και ιδεών της και αυτή η με παράλειψη δράση της έφερε μοιραία την Πολιτειακή αντίδραση. Είναι όμως και ενδεδειγμένη; Το να προσπαθούμε να αποβάλλουμε εξωγενή στοιχεία από έναν χώρο εισβάλοντας, έστω και με απολύτως αγαθές προθέσεις, είναι ενέργεια προς την σωστή κατεύθυνση; Μπορεί να λειτουργήσει ένας τέτοιος χώρος με τέτοια ερεθίσματα; 

Μπορεί να λειτουργήσει ένας τέτοιος σκοπός χωρίς την απόλυτη στήριξη αμφοτέρων των παραγόντων; 

Προσωπική μου άποψη είναι ότι όπως η σκλήθρα αποβάλλεται σιγά σιγά από τον οργανισμό μας έτσι και η παρουσία της αστυνομίας θα τύχει της ίδιας μοίρας. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να διαφυλάξει τον πανεπιστημιακό χώρο, όχι αποβάλλοντας στοιχεία που "βρωμιζουν" το περιβάλλον σαν στάσιμα νερα αλλά μη επιτρέποντας της είσοδο  σε αυτόν όσο και αν τα στοιχεία αυτά λειτουργούν ως ορμητικό κύμα. Αν μη τι άλλο ο πανεπιστημιακός χώρος δεν αποτελεί ούτε χώρο ιδεολογικών αντιπαραθέσεων, ούτε χώρο συμπλοκών και βέβαια ούτε χώρος για πεζή περιπολία. 

Ευχής έργο να μην δούμε κανέναν τραυματία φοιτητή, κανέναν τραυματία "φοιτητή" και κανέναν τραυματία αστυνομικό. Αστυνομικό που με τόση ευκολία χρησιμοποιείται για κάθε λογής πάρεργο.

 

Παναγιώτης Μυλωνάκης 

Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ









Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
κι άλλος συνδικαλιστής ; Καλά ρε τι γίνετε α ρε αστυνομία ποσό ακόμη ποσο ; Όσο για τον συνδικαλισμό άστο καλύτερα που να φτάσουν οι νέοι τους παλιούς συνδικαλιστές δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γεια σου σύντροφε μια χαρά τα λες! Τι καιρό έχει εκεί που είσαι?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάντε κινήσεις εμπρακτες όμως, για να μας πείσετε, ότι δεν επιθυμείτε την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Παλιά κάνατε πορείες, τώρα τίποτα.
Τα καταγράφουμε όλα και θα σας καταψηφίσουμε
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΨΑΧΝΑ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΕΔΩ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ