Σε δίκη δέκα πρών στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μετά την έρευνα της ΕΥΠ για διαφθορά


Σε δίκη ενώπιον του Εφετείου Πλημμελημάτων οδηγούνται –στις αρχες Σεπτεμβρίου- δέκα πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ , νομικοί κι άλλοι ιδιώτες που μνημονεύονται στην πολυσυζητημένη δικογραφία της ΕΥΠ για την διαφθορά στις διωκτικές αρχές που δημοσιοποιήθηκε πριν από έναν χρόνο!

 

Πρόκειται για την πρώτη ακροαματική διαδικασία για την εν λόγω υπόθεση για την οποία είχαν κληθεί να δώσουν αρχικά έγγραφες εξηγήσεις 27 άτομα. Ανάμεσα σε αυτά στα περιλαμβάνονταν -πέρα από δικηγόρους και πρώην στελέχη της ΕΛΑΣ- κι ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων , λεσχών όπως και ποινικοί. Τέσσερα από τα αναφερόμενα άτομα στην εν λόγω δικογραφία έχουν δολοφονηθεί την τελευταία τριετία.

 

Η μεγάλη μεταρρύθμιση στην Παιδεία και η επόμενη ημέρα για τα πανεπιστήμια

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα δέκα πρόσωπα που θα οδηγηθούν σε δίκη είναι για δωροδοκία κρατικού υπαλλήλου (αρθρο 236 του Ποινικού Κώδικα) κι οδηγούνται απευθείας σε δίκη λόγω του κινδύνου παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος , αφού η σχετική έρευνα φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί το 2016. Με πολλούς από τους κατηγορουμένους να μιλούν για «έωλες κι αναπόδεικτες κατηγορίες κι ημιτελή έρευνα των μυστικών υπηρεσιών που εξαντλήθηκε σε αποσπασματικές υποκλοπές και παρακολουθήσεις»

 

Στο 70σελιδο έγγραφο της ΕΥΠ που συντάχθηκε μετά από την διετή έρευνα σημειωνόταν ότι «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων κι έχει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως . Εχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη «κάλυψη» σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με τη βοήθεια αποστράτων αξιωματικών. Κατά την έρευνά μας στα προγράμματα κάλυψης συμμετέχουν περίπου 350 οίκοι ανοχής, 250 studio 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

tovima.gr3 σχόλια :

Πάνος είπε...

Αν βάλουμε σε όλο αυτό την σχέση τους με επιχειρηματίες και εφοπλιστές και την σχέση όλων αυτών με το πολιτικό σύστημα, καταλαβαίνουμε όλοι ότι ζούμε σε ένα κράτος τύπου Κολομβίας.

Unknown είπε...

Επειδή γνωρίζουν την ατημορησια που επικρατεί στο κρατίδιο ελλαδισταν,κ όταν αυτοί οι αξιωματικαρες της καρέκλας εν ενεργεία το μόνο που τους ενδιέφερε καμία αναφορά σε κατώτατους να δείξουν ότι υπάρχουν,να δικαιολογήσουν την παρουσία τους.ΤΑΞΗ Κ ΗΘΙΚΗ.

Ανώνυμος είπε...

Τόση έρευνα για διαφθορά και Εφετείο Πλημμελημάτων. Ρε χωστε τους μέσα . Αφού τα έπαιρναν όπως λέτε και πούλαγαν προστασία. Αν βέβαια είναι έτσι και όχι φούσκες.