Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεταθέσεις-έκπληξη στην ΕΛ.ΑΣ

 


Στο Τμήμα ΒΟΑΚ η Ελένη Παπαθανασίου, στην Ασφάλεια Ρεθύμνου ο Χρ. Παπαδάκης

Είναι καλή αστυνόμος, εξαιρετική συνάδελφος, έξοχος άνθρωπος. Διαθέτει ήθος, κατάρτιση και ιώβεια υπομονή για να …αντέχει εμάς τους δημοσιογράφους. Μετά από δέκα χρόνια ως επικεφαλής στο γραφείο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης, η αστυνόμος Α’ Ελένη Παπαθανασίου κλείνει αυτόν τον υπηρεσιακό κύκλο και παίρνει φύλλο πορείας ως επικεφαλής του Τμήματος ΒΟΑΚ Κρήτης, με έδρα το Ρέθυμνο. Αυτό σημαίνει ότι παίρνει την σκυτάλη από έναν επίσης αξιόλογο αξιωματικό, τον απερχόμενο διοικητή του ΒΟΑΚ κ. Χρήστο Παπαδάκη, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Πρόκειται για έναν αξιωματικό με εμπειρία και συνέπεια, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής.

 

Η αστυνόμος πριν τοποθετηθεί ως υπεύθυνη στο Γραφείο Τύπου της Γενικής (την επέλεξαν τότε) είχε υπηρετήσει στην Τροχαία Χανίων και γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο. Δεν φοβάται τις προκλήσεις, δεν φοβάται τη δουλειά. Είναι ένας άνθρωπος καλλιεργημένος που ποτέ δεν επαναπαύεται και ουδέποτε εφησυχάζει παρά το γεγονός ότι η υπηρεσιακή καθημερινότητα της είναι τρομακτικά ασφυκτική, ακόμα και σε βάρος της προσωπικής και οικογενειακής ζωής της.

Μέσα σε αυτή τη δεκαετία κλήθηκε να διαχειριστεί επικοινωνιακά, όσο φυσικά αυτό ήταν επιτρεπτό, τρανταχτές υποθέσεις. Χαρακτηριστική ήταν η υπόθεση της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου, Suzanne Eaton, που όλα τα φώτα, ακόμα και κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης, είχαν πέσει στην Κρήτη και στην κα Papathanasiou! Μεγάλο σχολείο το γραφείο Τύπου, όμως μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να δοκιμαστεί και σε νέες προκλήσεις, ακόμα μεγαλύτερες υπηρεσιακά. Και το τμήμα ΒΟΑΚ είναι μία υπηρεσία-πρόκληση. Κάτι που προφανώς αναγνωρίζει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και γι’ αυτό και επέλεξε να εμπιστευθεί στα χέρια και στο μυαλό της αστυνόμου αυτή την σημαντική υπηρεσία.

 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου από την άλλη είναι μία καίρια υπηρεσία που διαχρονικά χειρίζεται δύσκολες υποθέσεις. Είναι η ναυαρχίδα των αστυνομικών υπηρεσιών ενός νομού. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Χρήστος Παπαδάκης έχει το ειδικό βάρος να αναλάβει τα ηνία αυτής της νευραλγικής υπηρεσίας. Άλλωστε πριν τοποθετηθεί στο τιμόνι του ΒΟΑΚ (όπου και αυτός έκλεισε αισίως μια δεκαετία) είχε υπηρετήσει στην Ασφάλεια.

cretalive.gr







Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
10 χρόνια γραφείο τύπου ας δουλέψει και λίγο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εξαιρετικός ο απερχόμενος αλλά γιατί εκδιώχθηκε; Το παρεάκι των συνδικαλιστών Χανίων ξέρει τίποτα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τον καθάρισαν σαν αυγό. Εκεί στα Χανιά ξέρουν τίποτα;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στον ΒΟΑΚ είχαμε τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία. Τι άλλο χρειάζεται για να αποδειχθεί η ανικανοτητα του;