Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόεδρος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τα πάρτι στο ΑΠΘ: «Δεν μπορούμε να γίνουμε σεκιουριτάδες»


Να αναλάβει τις ευθύνες της για τα πάρτι στο ΑΠΘ ζητά από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Το πάρτι του Σαββάτου με τη συμμετοχή 3.000 ατόμων που αποκάλυψε το ThessToday.gr έφερε σε δύσκολη θέση τον πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Αστυνομία είναι ενήμερη αλλά δεν εμφανίζεται».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΑΥΘ μιλώντας στο ThessToday.gr κάλεσε τον Νίκο Παπαϊωάννου να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην δείχνει με το δάχτυλο την Ελληνική Αστυνομία. «Με την εγκληματικότητα να έχει φτάσει σε υψηλά νούμερα δεν μπορεί η ΕΛΑΣ να απασχολεί εκατοντάδες αστυνομικούς για να γίνουν σεκιούριτι του ΑΠΘ. Πρέπει η Πρυτανεία να αναλάβει τις ευθύνες της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Επικίνδυνη η επέμβαση της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια πάρτι»

Μάλιστα, ο κ. Τσαϊρίδης διερωτήθηκε αν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού έχουν σημειωθεί αντίστοιχες εικόνες όπως αυτές του Σαββάτου, ενώ χαρακτήρισε το ΑΠΘ ως «ξέφραγο αμπέλι». «Τι έχουν κάνει οι πρυτανικές αρχές ώστε το ΑΠΘ να μην συνεχίζει να είναι ξέφραγο αμπέλι; Στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού μπαίνει δηλαδή ο καθένας, ό,τι ώρα θέλει και χωρίς να ρωτάει κανέναν;», σημείωσε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας πως δεν γίνεται τα Σαββατοκύριακα να απασχολούνται εκατοντάδες αστυνομικοί στην είσοδο του Πανεπιστημίου. «Αν έρθουν 1.000 άτομα και μας πουν ότι θέλουμε να πάμε στο ΑΠΘ, μπορούμε να ξέρουμε ποιοι είναι φοιτητές και ποιοι όχι;» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ, κατηγορώντας την Πρυτανεία του ΑΠΘ ότι «είναι έξω από τον χορό και δείχνει με το δάχτυλο ότι φταίει η Ελληνική Αστυνομία που δεν αποτρέπει τα πάρτι».

Ερωτηθείς για επικείμενη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ κατά τη διάρκεια πάρτι, ο κ. Τσαϊρίδης εξέφρασε την ανησυχία του ότι «υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να θρηνήσουμε θύματα». «Θεωρώ αδιανόητο να δοθεί εντολή για να εισέλθουν αστυνομικές δυνάμεις σε χώρο με τόσες χιλιάδες άτομα και να κάνει επέμβαση», πρόσθεσε.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ




Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είστε ήδη σεκιουριτάδες και πολύ κακής ποιότητας μάλιστα. Τώρα που θα στείλουν 100 ειδικοφρούρια να πίνουν τα μοχίτο τους αναμασώντας τις ίδιες βλακείες που λέτε εσείς, εμείς Θα έχουμε πάρει το τηλεσκόπιο για να δούμε την πατρίδα μας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όλη η αστυνομία είναι σεκιούριτι πλέον.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε παραίτηση και πάρε μέρος στην προκήρυξη, να πας στην πατρίδα σου και να μη ζαλίζεις τους υπόλοιπους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να ρωτήσουμε τους Γερμανούς αστυνομικούς ή τους Γάλλους αν γίνεται αυτό στη χώρα τους.
Ομοίως να τους καλέσουμε να επέμβουν αυτοί στο ΑΠΘ, με την Ελληνική "νομεθεσία¨(ας γελάσω) όμως και τους έλληνες πολτικούς προϊσταμένους (που θα τους αδειάσουν μετά την επιχείρηση) για να δούμε πόσα πτώματα φοιτητών και μη θα ανασύρουν είτε από τις μάχες σώμα με σώμα για την εκκένωση, από τα χημικά αλλά και από το ποδοπάτημα κατά τον πανικό της πρώτης στιγμής της θέας των δυνάμεων εκκένωσης.
Ασφαλώς και δεν γίνεται επιχείρηση κατά τη στιγμή του πάρτυ. θα γινόταν μετά αν ήμασταν Ρωσία (που συνέλαβε χιλιάδες υποστηρικτές του Ναβάλνι), αλλά δεν είμαστε. θα τους συλλαμβάναν στα σπίτια τους μετά (αν ήμασταν Β.Κορέα).
Αλλά και υποσαχάρια χώρα να ήμασταν τόσο ξέφραγο αμπέλι πανεπιστήμια δεν θα είχαμε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλό ταξίδι όπου και να πας! Με τις ιδέες που έχεις δε θα μας λείψεις. Αν πας δε και σε καμία σοβαρή χώρα για δουλειά (αυτές συνήθως πληρώνουν καλά) θα αναγκαστείς να κρατήσεις αυτές τις ιδέες για τον εαυτό σου γιατί εκεί το κράτος δουλεύει ακόμα πολλές φορές καλύτερα από την Ελλάδα και δεν επιτρέπει το μπάχαλο που υπάρχει εδώ.