Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενωση Αξιωματικών Αττικής: Βαθμολόγιο αδικίας και ισοπέδωσης - Μοιράζουν ανεξέλεγκτα βαθμούς


Aνακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής:

Το νέο Π.Δ.  για  το βαθμολόγιο των Αστυνομικών εντός ολίγων ημερών θα έχει υπογραφεί και θα είναι σε ισχύ. 

            Ορισμένες  διατάξεις του βαθμολογίου   θα δημιουργήσουν   τεράστια προβλήματα γιατί σε αυτές επικρατούν   κυρίως η αδικία  και η ισοπέδωση.  

            Για τη σύνταξη του νομοσχεδίου δεν  ελήφθη  υπόψη ότι διαφέρει το μισθολόγιο από το βαθμολόγιο. Λόγω του ισχύοντος άδικου μισθολογίου προσπάθησαν να εξομαλύνουν αυτές τις αδικίες με το νέο βαθμολόγιο. Μοιράζουν ανεξέλεγκτα βαθμούς,  ως καθρεφτάκια σε ιθαγενείς,  χωρίς κριτήρια και αναγνώριση των προσπαθειών και των θυσιών που κατέβαλε η κάθε κατηγορία αστυνομικών.   

           Η  Ένωση μας έχει  καταθέσει πολλάκις   προτάσεις και αγωνίζεται    για τη βαθμολογική εξέλιξη των Ανθυπαστυνόμων.  Υλοποιούνται οι  προτάσεις μας και δικαιώνονται  οι αγώνες μας.

        Επιπλέον  έχουμε προτείνει την ίδρυση και Σχολής Υπαξιωματικών για την περαιτέρω εκπαίδευση των Αρχιφυλάκων  και τη μετεξέλιξη τους σε Αξιωματικούς με οργανική θέση του διοικητικού βαθμού που θα φέρουν. Το επισημαίνουμε αυτό γιατί είναι απαράδεκτο κάποιος να φέρει βαθμό Αξιωματικού και να κατέχει οργανική θέση κατώτερη του βαθμού του. 

       Η Ένωση μας σέβεται την πορεία   του   κάθε αστυνομικού ανεξαρτήτως του  βαθμού που φέρει. Δεν έχουμε εμπάθεια με καμία κατηγορία αστυνομικών. Είμαστε   όμως υπέρ της αρχής του δικαίου,   για αυτό  διαφωνούμε  κάθετα με την ισοπέδωση  που επιχειρείται μεταξύ των αξιωματικών της ΣΑΕΑ και του ΤΕΜΑ. 

       Έστω και την τελευταία στιγμή πριν τεθεί σε ισχύ το νέο βαθμολόγιο ας επανεξεταστούν οι διατάξεις του. Ιδίως  οι  προτεινόμενες  για τους Αξιωματικούς του ΤΕΜΑ.

       Για το ΤΕΜΑ έχουμε προτείνει την άμεση κατάργηση του, άλλωστε η εισαγωγή ελαχίστων σπουδαστών κάθε χρόνο δικαιώνει την πρόταση μας. 

       Η μεγάλη αύξηση των οργανικών θέσεων για τους Αξιωματικούς ΤΕΜΑ στο διοικητικό βαθμό του Α/Υ καθώς και η θέσπιση θέσεων για το διοικητικό βαθμό του Α/Δ μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και πολέμιους της συγκεκριμένης διάταξης. 

          Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να θίξει την αξιοπρέπεια  των Αξιωματικών  της ΣΑΕΑ. 
     Όταν υπάρχουν ολόκληρες σειρές Αξιωματικών που θα  κριθούν για  να προαχθούν στο  βαθμό του Α/Δ σχεδόν στα 35 χρόνια της υπηρεσίας  τους ως Αξιωματικοί, γιατί συνεχώς τους θέτουν καινούρια εμπόδια με τους νόμους που ψηφίζουν  και με τις υποτιθέμενες ετήσιες τακτικές κρίσεις, δεν μπορούμε να δεχτούμε καμία περαιτέρω βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών ΤΕΜΑ. 

        Ζητάμε εδώ και τώρα απόσυρση της εν λόγω διάταξης. 

        Ζητάμε την επαναφορά της  διάταξης του άρθρου 42 του Π.Δ 24/1997, που καταργήθηκε με το άρθρο 15 του Π.Δ. 6/2018, με την οποία προβλεπόταν ότι: «Συντρεχουσών των λοιπών προϋποθέσεων προαγωγής κατά τις διατάξεις του παρόντος οι Υπαστυνόμοι Α´, Αστυνόμοι Β´, Αστυνόμοι Α ´και Αστυνομικοί Υποδιευθυντές,  προάγονται στον ανώτερο βαθμό, ανεξαρτήτως υπάρξεως κενών οργανικών θέσεων, εάν έχουν συμπληρώσει οκτώ (8) έτη στο βαθμό ……»

        Αναμένουμε τις αυτονόητες διορθωτικές παρεμβάσεις   ευελπιστώντας να μην αναγκαστούμε να βρούμε το δίκιο μας μέσω της δικαιοσύνης . 

                              Για το Δ.Σ 

Ο Πρόεδρος 
Κανέλλος ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Ο Γ.Γραμματέας
Ευάγγελος ΜΑΝΤΖΙΩΡΟΣ                  









Δημοσίευση σχολίου

67 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χά Χά με τι ασχολούνται να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Προχωρά ο Χρυσοχοιδης μείωσε τις θέσεις των αξιωματικών ποιο πολλούς έχουμε απο δον στρατό της Αμερικής. Όλοι στρατηγοί τέλος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
έτσι είναι κύριοι σε ένα σώμα που παίρνεις βαθμό με τα χρόνια και όχι με κριτήρια...α κάτσε πέρασαν τα χρόνια πάω να γίνω στρατηγός...και ας μην έχω κάνει τίποτα στην καριέρα μου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μη σκιαζεστε κύριοι ΣΑΕΑ τίποτε δεν πρόκειται να έρθει. Όλα κοροϊδία ήταν για να κρατούν τα πρόβατα στη στρούγκα. Αλλά πλανώνται...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όταν ο Αξιωματικός πρέπει να διανύσει από 7 έως 9 βαθμούς στη σταδιοδρομία του, η παραμονή του επί 24 χρόνια σε 3 βαθμούς Α/Β, Α/Α και Α/Υ, δηλαδή η 8ετία σε καθένα από αυτούς είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να ισχύει. Χρειάζεται άμεση επαναφορά του άρθρου 42 του Π.Δ 24/1997.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα κιόλας. Είσαστε ιθαγενείς και ενδιαφέρεστε μόνο για καθρεφτάκια. 'Ήσασταν απόν από τις εξελίξεις διότι δεν έχετε όραμα. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η προσωπική ανέλιξη σε βάρος των άλλων. Καταργήσατε την προαγωγή των Αστυνομικών που διαθέτουν πτυχία διότι προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την σχολή Αστυφυλάκων που ενώ μπαίνουν με εξετάσεις πανελλαδικών στην ουσία μένουν έξω από την εκπαίδευση και δεν έχουν ούτε πτυχίο και αμείβονται ως ανειδίκευτοι εργάτες. Οι εξελίξεις σας έχουν προσπεράσει χρειάζονται ριζικές αλλαγές στις σχολές και στην προαγωγή των αστυνομικών. Οι προαγωγές χωρίς ούτε μια δικογραφία ή σύλληψη δεν βοηθάει στην άμυλα και στην διαμόρφωση των αναγκαίων συνθηκών μεταξύ των αστυνομικών. Θα φας θα πιείς Αξιωματικός θα βγεις!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εχετε κολλησει με τους ΤΕΜΑ εσεις εκει στην Αττικη.Ακομα και οι εκ ΤΕΜΑ το θεωρουν αδικο για τους αποφοιτους ΣΑΕΑ τη θεσπιση των θεσεων ΑΔ. Αν τα βάλετε όμως κάτω θα δείτε ότι δεν προλαβαίνει κανείς ΤΕΜΑ να προαχθεί ούτε καν σε Α/Υ..
Για τους ανθυπες που θα γινονται Α/Β χωρις καθολου να ζοριστουν τσιμουδια ομως, αλλα εκεινοι ειναι πολλοι ψηφοφοροι για αυτο δε λετε τιποτα..που θα ζουμε εποχες πλεον που οι ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ θα εχουν διοικητη Α/Β απο ανθυπα…Για αυτο το εχετε κρυψει απο τα μελη σας τους ΣΑΕΑ τους νεους Υπαστυνομους για να μη ξερουν τι τους περιμενει…
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η καλύτερη πρόταση είναι κατάργηση της αξιωματικών, εξέλιξη μόνο εκ του σώματος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλώς ειπωμένα..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κατάργηση χθες της ΣΑΕΑ εκ των πανελλαδικών εξετάσεων και μετεξέλιξη στην Αστυνομία μόνο εκ του Σώματος. Να αξιολογείται και η σκληρή δουλειά και η διάθεση για προσφορά επί σειρά ετών και οι γνώσεις με αδιάβλητες εξετάσεις.χρειαζεται να ανταμοιβεται ηθικα ο έντιμος αστυνομικός από την πολιτεία. Συγχαρητήρια στην Κυβέρνηση και στον Υπουργό για την εδραίωση του ΤΕΜΑ ως αναγνώρισης της προσφοράς του απλού αστυνομικου και όχι του Αξιωματικού.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπραβο στους αξιωματικους ΤΕΜΑ που παραμενουν ακομη μελη αυτης της ενωσης, σας εκπροσωπουν με τον καλυτερο τροπο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ε..βέβαια τόσα χρόνια το πρόβλημα και η μόνη σας έγνοια (από κοινού με τους απόφοιτους ΤΕΜΑ) ήταν μην τυχόν και ελάχιστοι Ανθυπες με 30 χρόνια υπηρεσίας (τα περισσότερα εξ'αυτων ως Αξ/κοι Υπηρεσίας, θέση που εσείς αποφεύγεται όπως ο διάολος το λιβάνι)φθάσουν στον βαθμό του Α/Β' και χρειαστεί να διοικήσουν κάποιο τμήμα που εσείς δεν θέλετε ούτε κατά διάνοια να πάτε ή να διαταξουν έναν 25χρονο νέο Υπαστυνομο..Τώρα που στην ουσία θα εξισωθεί ένα μέρος των αποφοίτων ΣΑΕΑ (κυρίως οι εκ του σώματος) με τους απόφοιτους ΤΕΜΑ, τωρα ξυπνησατε...!
Οι απόφοιτοι ΤΕΜΑ τώρα που προβλέπεται προαγωγή του έως τον βαθμό του Α/Δ και ενδεχομένως αποστρατευτικος βαθμός Ταξιάρχου..που δεν προβλέπεται πουθενά σε κανενα ένστολο σώμα Ενόπλων Δυνάμεων ή Σωμάτων Ασφαλείας ανάλογη εξέλιξη για μη προερχόμενους από αντίστοιχη Σχολή Αξιωματικών..νιώθουν ευχαριστημένοι για την δικαίωση των κόπων τους να εισαχθούν σε τρίμηνο σεμινάριο ή μακροπρόθεσμα να προβλεφθεί κανένας βαθμός ακόμα..?Αλλα ξέχασα..η Αστυνομία δεν έχει αντιστοιχία με τις ένοπλες δυνάμεις ούτε χρειάζεται πολλούς Αξιωματικούς (εκτός βέβαια αν προέρχονται από ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ βεβαίως, βεβαίως..) Η υποκρισία δεν έχει τέλος..και αργά η γρήγορα θα τα βρούμε όλοι μπροστά μας..!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι τεματζήδες δικαιούνται ένα βαθμό παραπάνω αφού είναι ήδη αξιωματικοί,έχουν δώσει 2 φορές εξετασεις.Πειτε μου όμως για τους βητάδες,με ποια λογική να γίνουν Ανθυπαστυνόμοι χωρίς να έχουν κάνει ούτε μια ανακριτική πράξη 30 χρόνια,που η μόνη τους επαφή με τον υπολογιστή είναι κάθε 20 του μήνα για να δουν την μισθοδοσία η οποία είναι στα ύψη.Και αστιφυλακάκος ο καημένος;Αύξηση τίποτα,μονο 2 νυχτερινά; με ενοίκια στη Αθήνα κλπ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καλα τα λες . Αλλα οταν απο 8-10 χιλ Αξιωματικους ΣΑΕΑ κανα 1-2 χιλιαδες εχουν καριερα στο εγκλημα με συλληψεις , με ενοπλες συμπλοκες , με πραγματικη συμμετοχη σε επιχειρησεις , με πληροφοριες ουσίας . Τι περιμενεις να βγαλουν τα ματια τους ;; Οι περισσοτεροι μια ζωη αφαντοι ηταν σε κατι υπηρεσιουλες καλοζωίας και εσκουζαν και παλι . Αλλοι δηλωνουν μαχιμοι και δεν εχουν κανει μια επιχειρηση με φυσικη παρουσια μες την φωτια .. Αν ο χρυσοχοιδης φερει δικαιοσυνη τι να πω θα εκπλαγω . Το δικαιο ειναι τι σχολη εβγαλες και τι καριερα εκανες .... καριερα αςφαλειας και ανεσης σε κανα περιφερειακο ΑΤ ; σε κανα επιτελείο ; Η ησουν μες την φωτια κυνηγωντας εμπορους ναρκωτικων , δολοφονους , ληστες ;
Ο χρήστης Unknown είπε…
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνάδελφε δεν λες σε ένα πράγμα την αλήθεια... Από την στιγμή που θα ψηφιστεί το βαθμολογιο οι αρχαιότεροι των τεμα θα προαχθούν για κάλυψη των νεων οργανικων στους βαθμούς διευθυντή και υποδιευθυντή παραβιαζοντας με αυτό το τρόπο την ιεραρχία αφού θα προαχθούν με λιγότερα χρόνια σε σύγκριση με τους αξιωματικούς σαεα. Η εξίσωση μεταξύ σαεα και τεμα που έγινε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους φτάνει μέχρι το βαθμό του αστυνομου Α.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να δω τι θα λες σε λίγες μέρες που θα εφαρμοστεί... Τεμα δεν είσαι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τεμα δεν είσαι; Ελα παραδεξου το...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιόν. Δεν πρόκειται να έρθει τίποτα. Οι πολιτικοί δουλεύουν τους συνδικαλιστές και οι δεύτεροι το σώμα ολόκληρο μάλλον εν άγνοια τους από τη λαχτάρα τους για το υποσχόμενο βουλευτιλικι. Το παραμύθι του νέου βαθμολογιου έχει καεί μάστορες, βρείτε άλλο.
Ο χρήστης . είπε…
Μίσος ταξικό με το ΤΕΜΑ. Εδώ του διοικούν οι ειδικών καθηκόντων χωρίς μια ώρα αστυνομική εκπαίδευση, φεύγουν υποστράτηγοι και τους καπελωνουν στην ιεραρχία . Μην ανησυχείτε κύριοι της Αττικής. Δεν πρόκειται να σας φάει κανείς το στρατηγηλικι. Αλλά αν εκπροσωπείτε μόνο τους Σαεα πέστε το για να υπάρξουν διαγραφές από τους υπόλοιπους. Όχι μόνο να παίρνετε τις συνδρομές.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εντάξει τώρα αλήθεια, με τους βηταδες ασχολείσαι εσύ; ποιος νομίζεις ότι θα πάει μετά από 30 χρόνια μη ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΣ να γίνει ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΟΣ με αλλαγή οργανικής και ηλικία 53+?! Για τα τελευταία σου σχόλια για τους βηταδες, τα προσπερνάω γιατί πάλι τα ίδια θα λέμε. Το θέμα δεν είναι οι βηταδες, αλλά οι κο τρα που υπάρχει μεταξύ ΣΑΕΑ και ΤΕΜΑ.
Ο χρήστης . είπε…
Άμεση διαγραφή των ΤΕΜΑ από τις ενώσεις αξιωματικών. Ειδικά της Ένωσης Αθηνών. Ας μείνουν μόνοι τους να στρουθοκλωθουν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια ζωή το κατώτερο ιεραρχικά προσωπικό κράζει τους αξιωματικούς ως ανεπαρκείς και ότι δεν θα γίνονταν ποτέ αξιωματικοί οι ίδιοι αλλά όταν τους ταΐσεις βαθμό με μηδέν προσπάθεια, επιδιώκουν και εξίσωση στο τέλος… αξιωματικοί δεκαοχτώ ταχυτήτων με διαφορετική αφετηρία και τερματίζουν όλοι μαζί στο τέλος. Καληνυχτα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κύριοι της Σαεατζήδες είναι δίκαιο να δώσει κάποιος ως πολίτης εξετάσεις στις αρχές οικονομικής θεωρίας πχ και μετά να φθάσει στρατηγός; Οι άλλοι που έχουν δώσει τρεις φορές σε αστυνομικά μαθήματα φοιτώντας σε τρεις σχολές να μην έχουν εξέλιξη; Αν το υποστηρίζει το σωματείο σας αυτό είστε εμπαθείς και άδικοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τελείως άστοχη η ανακοίνωση της ένωσης αξιώματικων Αττικής στο κομμάτι που αφορά τους αξιωματικούς τεμα.
Κ. συνάδελφοι της ένωσης μιλάτε για ισοπέδωση των σαεα έναντι των τεμα .
1. Μπορειτε να μας πείτε λοιπόν εάν πλέον οι ανθμοι γίνονται Α.Β ..οι τεμα να μείνουν ως Α.Α;; αυτό δεν είναι ισοπεδωση;;
2. Όταν όλοι οι σαεα γίνονται δντες και οι περισσότεροι θα ανέβουν παραπάνω (και δικαιως γίνεται αυτο) που σας ενόχλησαν οι τεμα; που θα γίνουν Α.Υ ;; γιατί είναι ευκολως αντιληπτό ότι Α.Δ θα γινουν..αν γίνουν.. μετρημένοι στα δάχτυλα (αθλητές με διακρίσεις..επ ανδραγαθια)...
Μιλάτε για την αξιοπρέπεια των σαεα ..
Σας ενοχλεί που θα γίνουν ελάχιστοι Δντες και δεν σας ενοχλεί που όλοι οι ανθμοι θα γίνουν Α.Β καποιοι διοικητές τμημάτων και τμηματαρχες και θα έχουν υπό τις εντολές τους του υπαστυνομους της σαεα ; τι οχι;; τελικά πρέπει να είναι πολλοί οι ανθμοι υπαστυνομοι του νομου Κλπ στην ένωση με δικαίωμα ψήφου...έναντι των τεμα δεν εξηγειται αλλιώς.
Η αξιοπρέπεια των σαεα δεν διασαλευτηκε ποτέ από τους τεμα..για να προαχθεί ο τεμα πρέπει να προαχθεί και ο τελευταίος σαεα της σειράς..οι τεμα είναι αξκοι με εμπειρία και επαγγελματική καταρτιση με το βγαίνουν Υ
Υ.Β κάτι που αργεί να έρθει στους υπαστυνομους σαεα ..σε ένα βαθμό δικαιολογημενα καθώς είναι στη σχολή και η μόνη εμπειρία είναι η πρακτική.. αλλά είναι αδόκιμο να μιλάτε για χαμένη αξιοπρέπεια. Δείχνετε ακριβώς αυτό που λέτε στο κείμενο σας ότι δεν έχετε...δείχνετε εμπάθεια.. !
Μιλήσατε με τα γνωστά γνωμικά ..βλέπε καθρεφτάκι για ιθαγενεις.. θα σας συμβούλευα να κρατήσετε ένα άλλο ρητό που ταιριάζει γάντι.. φταίει ο γάιδαρος και εσείς βαράτε το σαμάρι..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΕ.Λ.Α.Σ. Το μεγαλειο σου ... και με ενα τριμηνο εκπαιδευση τυπου ΙΕΚ ΑΣΤΥΝΟΜΑΡΕΣ Κ Ισως καποιοι και υποδιευθυντες...
Τι και αν εδωσες αδιαυλητες εξετασεις , τι και αν εγραψες 18-19 τι και αν 4 χρονια εδινες καθε εξαμηνο εξετασεις τσουκ ολοι ιδιοι .
Στρωστε @@@λο αυτο επρεπε να ισχυει και τιποτα αλλο .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν υπάρχει αξιωματικός τεμα που και να έγινε στα 33 του υπαστυνομος Β και να προλαβαίνει να γίνει αστυνομικός διευθυντής…ίσα-ίσα ελαχιστότατοι θα προλάβουν να γίνουν και υποδιευθυντές…Η συγκεκριμένη διάταξη Αφορά και ευνοεί μια κατηγορία αξιωματικών που για μένα δεν έπρεπε να γίνουν καν αξιωματικοι και αναφέρομαι στους αθλητές.Επαναλαμβανω οτι ειναι αρνητικοι οι ΤΕΜΑ στις θεσεις ΑΔ και αδικο για τους συναδελφους ΣΑΕΑ.. Οι ανθυπ που θα γινονται Α/Β κατα εκατονταδες ομως δε βλεπω να αναφερεται πουθενα, που θα ισοπεδωθει ο βαθμος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συγχαρητήρια κύριοι συνδικαλιστές της Αττικής, το ΤΕΜΑ βρήκατε για να ασκήσετε κριτική για το επερχόμενο βαθμολόγιο. Την βιομηχανία Αξιωματικών που έχει δημιουργηθεί δεν την βλέπετε. Όσο αφορά την προσφυγή στην δικαιοσύνη για να βρείτε το δίκιο σας , να το κάνετε αλλά με δαπάνες δικιές σας, και όχι από το ταμείο της Ένωσης. Επειδή ο βαθμός δεν είναι και προέκταση της προσωπικότητας του Αστυνομικού, προσωπικά μετά από 33 έτη μάχιμης Υπηρεσίας , και Α/Β επτά χρόνια στο βαθμό , δεν περίμενα εσάς τους συνδικαλιστές της ΣΑΕΑ να προωθήσετε αυτό το θέμα. Η αγωνία σας από ότι είδα στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό και τον Αρχηγό ήταν να μην μειωθούν οι θέσεις των Ανώτατων Αξιωματικών και δεν γίνεται Στρατηγοί. Κύριοι ασχοληθείτε με σοβαρότερα θέματα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H Σχολή Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ ΔΕΝ έχει καμία απολύτως σχέση με πανεπιστήμιο!
Δεν παράγει επιστημονικό έργο!
Δεν έχει μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών!
Δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές σε αυτήν!

Το μόνο είναι ότι υπάρχει ένα φωτογραφικό Π.Δ. του 1995 που λέει πως είναι ισότιμη Σχολή με ΑΕΙ, το οποίο δεν ισχύει στην πράξη και είναι σαν τα υπόλοιπα Π.Δ. των κανονισμών που τα μισα δεν εφαρμόζονται σχεδόν ποτέ!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΜΕΊΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΏΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Πριν 20 έτη είχαμε
- 30 Ταξιάρχους και τώρα 65 συν 5 ειδικών καθηκόντων, άρα 70!
- 10 Υποστρατηγους και τώρα 20 συν 2 ειδικών καθηκόντων, άρα 22!
- 3 Αντιστρατηγους και τώρα 5!

Άμεση μείωση και με το αντίστοιχο οικονομικό κόστος να γίνουν προσλήψεις Αστυφυλάκων!
Ο χρήστης . είπε…
Διαγραφή ανθυπαστυνομων και ΤΕΜΑ από τις ενώσεις αξιωματικών. Άμεσα
Ο χρήστης Αλεξ είπε…
Δυο γαϊδαροι μαλωνανε σε ξενο αχυρωνα. Ποιο ειναι το σχεδιο του Π.Δ.? Που ειναι οι συνδικαλιστες με τις 30 ημερες αδεια το μηνα να δωσουν το σχεδιο του ΠΔ στον απλο αστυνομικο να μαθει τι τον περιμενει? Κ.κ. συναδελφοι αυτη η σιγη ιχθυος που επικρατει προμηνυει καταιγιδα. Αφου θα ειναι τοσο καλο το βαθμολογιο για τον αστυνομικο γιατι το κρυβουν? Που ειναι οι Ενωσεις να μας ενημερωσουν πριν την εκδοση του ΠΔ? Θα μας θεσουν παλι προ τετελεσμενου γεγονοτος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το σααα όμως σου διασφαλίζει πάρα πολύ ξύσιμο αν υπηρετείς στην αστυνομία. Γι αυτό ζηλεύεις και τα λες αυτά. Ο θείος της κουνιάδας του μπαρμπα που σπούδασε στο σααα πήρε νόμπελ επιστημοσυνης.
Ο χρήστης Αλεξ είπε…
Γιατι οι συνδικαλισταραδες δεν μας δινουν πληροφοριες για το νεο ΠΔ? Τα εχουν ηδη κανονισμενα? Τι φοβουνται? Τις αντιδρασεις των ιθαγενων?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ενημερωνω πως διδασκουν οι κορυφαιοι καθηγητες πανεπιστημιου , ειναι πολυ πιο αυστηρα άπο πανεπιστημιο , και μπορεις να κανεις σε οποιαδήποτε σχολη μετάτυχιακο που εχει σχεση με τον αντικειμενο πχ εγκληματολογια .
Εχετε μια σχολη κοσμημα μην ριχνετε λασπη σε οσα δεν φτανετε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να καταργηθουν οι θεσεις ανωτατων αξιωματικων (Γενικός επιθεωρητης βορείου ελλαδος ,γενικος επιθεωρητής νοτίου ελλάδος )οι οποιοι δεν προσφερουν τιποτα ,ειναι ανενεργοι και το μόνο που κάνουν είναι να δυσχαιρένουν το έργο των αστυνομικών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
http://www.bloko.gr/2021/06/39_01647459626.html?m=1
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βάζεις στοίχημα ότι υπάρχει ανθ/πας που ξέρει περισσότερα απ'όλους τους τεμα μαζί;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν για κάποιους λόγους βρεθείτε εκτός αστυνομίας στο βιογραφικό σας να γράψετε πτυχιούχος ΣΑΕΑ.Θα σας κυνηγάνε οι επιχειρηματίες να σας προσλάβουν με τόσο δυνατό πτυχίο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούτε αυτό κατάλαβες που εννοεί!
Ότι η Σχολή Αξιωματικών για να θεωρηθεί ΑΕΙ πρέπει να παράγει ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, όπως πχ η Σχολή Ευελπίδων!

Αλλά δυστυχώς έχεις μείνει στο στενοκεφαλο σύστημα νοοτροπίας της Χωροφυλακης!

Συνεχιζε να νομίζεις ότι τάχα είσαι Πανεπιστήμιο...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πείτε μου τι παραπάνω μπορεί να κάνει ενας αξιωματικός από Σχολή Αξιωματικών, από έναν αξιωματικο από ΤΕΜΑ ή και του Νόμου...

Ακόμα και οι εκ του Νόμου με τα χρόνια υπηρεσίας, τους αναθετουν και διενεργιοθν τέλειες ΕΔΕ, διοικούν Υπηρεσίες κλπ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τάδε έφη ο αυτοκαλούμενος "ιατρός" (του κ@λου βεβαίως βεβαίως). Το συγκεκριμένο μπαρμπαδι κατέβηκε από το χωριουδάκι του όπου έβγαζε μεροκάματο ως ανήλικος φύλακας αμνοεριφιων και με πεσκεσι τον τενεκε γαλοτυρι μπήκε στην αστυνομία. Μετά έδωσε πανελλήνιες ως αστυφυλαξ με τις πρώτες σειρές και εισήχθη στο σαχεα με 3 το 1996. Κοίτα να μαζέψεις τα χάλια με τα 100αδες υποδιευθυντουδια και Αστυνομουδια της προσφυγής που κοσμούν τα γραφεία των κεντρικών και ειδικών υπηρεσιών αλλά δεν ξέρουν τις ειδικές προϋποθέσεις διενέργειας νυχτερινής έρευνας και δεν υπογράφουν τίποτα και τα λέμε... Μην εκτιθεστε άλλο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα κόμπλεξ σου είναι σαν το σύμπαν
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΑΤ' ΟΥΛΟΙ.......

ΣΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.....

ΜΙΑ ΑΠΟ ΔΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙ .......... ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.....

ΟΙ 300 ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ .... ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ....

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ......
Ο χρήστης Tigrhs1979 είπε…
Ποια αλλαγή οργανικής ρε αδερφέ;; όπως κ των πανελληνίων θα είναι με οργανική αστκα. Ποιος θα αλλάξει οργανικές;; που θα χωρέσουν όλοι;;ανθυπες αστκες θα είναι κι αυτό είναι κ το σωστο
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την συγκεκριμένη ενωση την εκπροσωπεί Αξιωματικός με τενεκε λάδι και έχει το θράσος να μιλάει για ανθρώπους που έχουν δώσει 3 έως 4 φορές εξετάσεις για να γίνουν Αξιωματικοί.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όχι φρουρός είμαι και μακάρι να παραμείνω για πάντα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα δούμε πολύ κόσμο εκτός οργανικών σε παράλληλη επετηρίδα. Θα αυξηθούν οι Αξιωματικοί για να μειωθούν οι συνταξιούχοι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΝΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΟΣΟΙ ΤΟΥ ΤΕΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΕΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΝΘΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΟΥΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΒΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
Ο χρήστης . είπε…
Μην πέφτεις στην παγίδα των Σαεα. Και οι ΤΕΜΑ είναι σαρκς εκ της σαρκός μας. Άλλος είναι ο εχθρός
Ο χρήστης Unknown είπε…
Κύριοι αξιωματικοί συγχαρητήρια.... αφού καταρτίζει το βαθμολογιο ένας Βητας, τότε είστε ανίκανοι των περιστάσεων... ότι άλλο κι πείτε, ότι και να γράψετε, να ξέρετε ότι τρέχετε πίσω από τα γεγονότα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Tο συγκεκριμένο σωματείο αξ/κων Αττικής το εκπροσωπεί άτομο που μπήκε στη Σχολή αξ/κων με πανελλήνιες εξεταιες το 1996 ως αστυνομικό, με ΒΑΣΗ ΜΌΛΙΣ 3 (ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 20) στην Α' Δέσμη και ΜΕ ΒΑΣΗ 9 στην Δ' Δέσμη!
Ψαξτε τις βάσεις και δείτε το...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ ως ανθυπας προτείνω να επιτραπούν οι μετατάξεις από την ΕΛ.ΑΣ προς άλλες δήμοσιες Υπηρεσίες.Χαλαλι οι βαθμοί σας αν μπορώ να γίνω διοικητικός υπάλληλος στα ΚΕΠ ή ταχυδρόμος.
Αν πάλι δεν γίνει αυτό και μας κάνουν Α/Β όπως λένε θα γελάω μέχρι να πάρω το εφάπαξ.
Ο χρήστης . είπε…
Αφού πέταξαν τους πάντες σε μισθολογικές κατηγορίες β και γ , εμφανίζονται προστάτες των ανθυπαστυνομων. Σας έχουν καταλάβει άπαντες. Ειδικά τους κομπλεξικους της Ένωσης Αττικής
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στο τελος δεν θα ανακοινωθει κανενα βαθμολογιο...να μου το θυμηθειτε..δεν βγηκες ΕΝΑΣ εκλεγμενος αντιπροσωπος της ΠΟΑΣΥ να πει:"Σας παρουσιαζουμε το νεο βαθμολογιο το οποιο εχει εγκριθει απο το λογοστηριο και ειναι ετοιμο προς φηφισι- εγκριση στην αρμοδια Αρχη(Βουλη-Σ.Τ.Ε κτλ)'
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λεει ο αλλοσ μια φορά εδωσαν αρχες οικονομικης θεωριας και φτανουν στρατηγοι, το θεωρεισ δικαιο;;;;
Συγνωμη βρε συναδελφε αλλα μαλλον εισαι ημιμαθεις. Λοιπον ΣΑΕΑ μπαινεισ (και) με πανελληνιες οπως και ο τεμα και ο Αρχιφυλακας καποια στιγμη με πανελληνιες ειχαν μπει (δλδη με αρχες οικονομικης θεωρίας) . Ο ΣΑΕΑ μετα έδωσε οκτω φορες σε 6μηνα μαθηματα οπως λες Αστυνομικής φυσεως (ποινικο , ποινικη , οργανισμους κλπ) και φυσικα και τα υπολοιπα που αφορουν την διοικηση οπως management κλπ και απεναντι του 90% δεν ειχε Αστυνομικους βαθμολογητες αλλα καταξιωμενους (τους κορυφαιους κατα κοινη παραδοχη απο ΑΣΣΟΕ , Νομικη κλπ) οι οποιοι πιστεψε με δεν εχουν και πολλους λογους συμπαθειας πολλοι απο αυτους για να σε περάσουν (αλλωστε υπαρχουν και οι περιπτωσεις οπου έχασαν ετος σπουδαστες. Το οποιο δεν ειναι και ευκολο γιατι κακα τα ψεμματα μιλαμε για πρωην σχολικους μαθητες του 18-19,5 σε πανελληνιες(το οποιο διαπιστωνόταν και επισημα απο τουσ καθηγητες συγκρινοντας μας με τουσ μαθητες τουσ στισ σχολες τουσ εξω). Τελος κανει και την πτυχιακη του κανονικα την οποιοι αναλυει μπροστα στους καθηγητες του και τοτε τελειωνει.
Εαν δε εισαι και εκ του σωματοσ οκ εχεισ και τα 2,5 χρομια στην πλατη τησ Αστυφυλακων βαλε καια λλες εξετασεις . Οποτε ειναι εντελως ακυρο το να λεσ εδωσε μια φορά εξετασεις στην ζωη του .....εχει δωσει 8-9-10 μπορει και παραπανω , δλδη ποσεσ φορεσ θεσ να εξεταστει οπλοτεχνικη , ποινικο , ποινικη και κανονισμους ... 20-30...πόσες;; . Φυσικα μην εχεις καμια αυταπατη οτι αυριο αν αποφασισθει πως πρεπει να ξαναεξεταστει οι 9 στους 10 θα πετυχουν με ανεση .
Κατα τα υπολοιπα φυσικα και φρονει πως εχοντας διαλεξει τον δυσκολο δρομο τησ ΣΑΕΑ, απο πλευρας βαθμολογιας (μιλαμε τωρα οχι για τις πρωτεσ σειρες 96-99 με βαθμολογιες εωσ 13 που μπηκαν λογω ευνοικων συνθηκων) , διαρκειας σχολης , ογκο μαθηματων, καθηγητων απαιτει δικαιωματικά να εχει την κατα τον νομο ανωτερη εξελιξη απο ολους τους υπολοιπους οι οποιοι προερχονται απο κατωτερες σχολες η σεμιναρια η οτι ειναι για τον καθενα και φυσικα να ισχυει το ιδιο για ολους προσ τα κατω... και ο τεμα θα πρεπει αυτοδικαια να ειναι ο επομενοσ μετα την ΣΑΕΑ σε εξελιξη μετα οι αρχιφυλακες σχολης και παει λεγοντας.
Το σωμα σου εχει δωσει αρκετουσ τροπους εξελιξης με πανελληνιες , με κατατακτηριες (για τους κατεχοντες πτυχιο με πολυ ευνοικους ορους , γιατι το παιζουν και αυτοι θιγμενοι ταχα μου) , με εσωτερικες εξετασεις δλδη ΤΕΜΑ , με εσωτερικες εξετασεις ΑΡχιφυλακων , οποτε εχεις το δικαιωμα τησ εξελιξης και πολλους τροπους ...διαλεγεις και παιρνεισ δλδη .
αν δεν διαλεγεις τιποτα μην επαιτεις , μην πιεζεις πολιτικα και ταλαιπωρεις ενα ολοκληρο σωμα .... ζητα καλυτερο μισθολογιο ...και κατσε στον βαθμο που διαλεξες ... ετσι τοσο απλα .
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό ακριβώς πείτε και στον κυριουλη που συνέταξε το διχαστικο τερατουργημα. Το ότι τα 8 εξάμηνα οπλοτεχνικη (για ανθρώπους που κατ ουσίαν δεν είναι μάχιμοι) και αποσπάσματα νομικής και διοικητικής επιστήμης έστω και από καταξιωμένους διδάσκοντες δε σε κάνουν σαφώς επιστήμονα ούτε όμως και καλό αστυνομικό και αξιωματικό. Την αστυνομία την μαθαίνεις στην καρέκλα του Αξυπ και στα περίπολα. Οι αξιωματικοί πλέον ασκούν αυτό το κάτι σαν διοίκηση (δημοσίου) και η δουλειά βγαίνει από τους χαμηλοβαθμους. Το αποτέλεσμα είναι οι χαμηλοβαθμοι να ψήνονται και να γίνονται τσακάλια και να γράφουν στα υποδήματα τους την πληθώρα των προϊσταμένων δημοσίου που τζάμπα πληρώνονται από τους φορολογούμενους. Μια καλή μετατροπή στο βαθμολόγιο θα ήταν κανείς να μη γίνεται ταξίαρχος χωρίς πενταετή προαπαιτουμενη υπηρεσία στη θέση του αξιωματικού υπηρεσίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ..... ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΜΟΝΟ ΕΦ ΚΑΙ ΑΣΤΥΦ ΒΓΑΛΤΟΥΣ ΕΞΩ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντως εκεί στη μεγάλη σχολή επιπέδου Οξφόρδης, δεν διδάσκουν καθόλου όπως φαίνεται νέα ελληνική γραμματική, συντακτικό και μονοτονικό σύστημα. Από όπου και να σας πιάσουμε για γέλια είστε. Αξιωματικοί σαεα επιπέδου Λασάρντ και Μαχόνη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
εγώ θα ήθελαν να ήξερα αυτή η θέση του αξιωματικού υπηρεσίας αφού πλέον παρόλο που έχουμε και θα έχουμε άπειρους αξιωματικούς, συνεχίζει να κάνει αστυφύλακας, γιατί δεν την αλλάζουμε σε ανακριτικό υπηρεσίας? τόσο αξιοπρέπεια έχετε εκεί στην ένωση που λέτε τον κατώτερο αστυφύλακα ή βαθμοφόρο αξιωματικό υπηρεσίας?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εύστοχο,τα είπες όλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας βγει και κανένας να δουλέψει. ΤΕΜΑ αξιωματικών αστυφυλάκων δε βλέπουμε να δουλεύει κανένας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τόσα χρόνια όμως για το μισθολόγιο δεν ενδιαφέρθηκε κανένας να το φτιάξει!!! Τώρα το θυμηθηκατε ότι είναι άδικο!!! Οπότε το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι δημόσιες σχέσεις και οι οικονομικές απολαβές από τα μέλη σας!!! Αφού διαφωνείτε με την αναβάθμιση των ΤΕΜΑ και των Ανθυπαστυνομων διαγράψτε τους και από την ΠΟΑΞΙΑ, αλλά ξέχασα ότι θέλετε τις εισφορές τους!!! Οπως θέλετε να ασκούν και τα καθήκοντά σας ως Αξιωματικοί στα Α. Τ. και στα Τ. Α. όλοι οι ανωτέρω και οι Αστυφύλακες των πανελληνιων και εσείς να είστε στο απυρόβλητο!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ γνωρίζω ότι σε όλα τα πανεπιστήμια υπάρχουν και αυτοί που δεν αποφοιτούν ή κάνουν περισσότερα χρόνια για να το καταφέρουν, επειδή "χρωστάνε" μαθήματα!!! Τελικά μόνο στη ΣΑΕΑ αποφοιτούν όλοι στα οχτώ εξάμηνα και με φοβερή πρακτική εκπαίδευση!!! Καλό θα είναι να γνωρίζουμε την πραγματικότητα και τις ευθύνες που έχει ένας αξιωματικός, μην κολλάτε μόνο στα προνόμια αλλά και στις υποχρεώσεις σας, δεν ασκεις Διοίκηση με τη διχόνοια και τις κατηγορίες κατά των συναδέλφων που θα κληθείς να Διοικήσεις, τότε θα καταλάβεις και την αξία τους!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μεχρι στιγμης κανενας συνδικαλιστης δεν εχει "βγει" να ανακοινωσει κατι...δεν σας φαινεται περιεργο?μηπως τελικα δεν υπαρξει βαθμολογιο?μηπως περιεχει πραγματακια που θα εξοργισουνε τους συναδελφους?ιδωμεν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφηστε την αξιοκρατια κυριοι με τα ΤΕΜΑ...δεν γινεται καποιος να περναει με το μεσο ορο στα 3 μαθηματα και στην εκθεση να παιρνει 9 9 9....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσείς κλπ της Ένωσης Αξιωματικών της Αττικής εκπροσωπειτε μόνο τους αξιωματικούς από Σ.Α.Ε.Α;
Τους αξιωματικούς του Τ.Ε.Μ.Α, προφανώς ΟΧΙ!
Τους αξιωματικούς του νόμου, προφανώς ΟΧΙ!
Τους Ανθ/μους προφανώς ΟΧΙ!
ΕΠΟΜΈΝΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΊΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΜΕΛΏΝ ΣΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΝΕΤΕ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Σχολή Αξιωματικών προφανώς κ δεν πληροί τα κριτήρια για είναι ισάξια με ΑΕΙ. Το έχουν εξηγήσει παραπάνω πολύ καλά!
Τώρα ότι πάνε καθηγητές καλοί, ότι θεωρητικά είναι σαν ΑΕΙ, αυτό έχει να κάνει με τις δημόσιες σχέσεις, αφού πάντα όλοι οι πολίτες θα θέλουν κάτι από την Αστυνομία, κλήση ΚΟΚ, έκδοση ταυτότητας, μια συμβουλή, διαβατήριο κλπ,οπότε θέλουν να έχουν γνωριμίες!
Οι δε πολιτικοί θέλουν όλο και πιο πολλούς Αστυνομικούς στα επίσημα στη φρουρά τους, οπότε εξυπηρετούν με διαφορα νομοθετηματα το Σώμα...

Όσον αφορά το πτυχίο της Σ.Α.Ε.Α το μόνο που μετράει είναι για να γίνεις προϊστάμενος σεκιουριτάς, αντί απλός φύλακας, μετά την αποχώρηση από την ενεργό υπηρεσία και για λίγο καιρο, όσο μετράει η μπογιά σου ακόμα...