Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ


Ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κουρτέσης αναλαμβάνει νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε σήμερα το απόγευμα, μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο π. Αλέξιος Κουρτέσης προσλαμβάνεται στην ανωτέρω θέση με τον βαθμό του Αστυνόμου Β΄.

Με τη νέα του τοποθέτηση ο π. Αλέξιος έρχεται να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ο οποίος από τη συγκεκριμένη θέση καθοδήγησε πνευματικά τους Έλληνες αστυνομικούς για εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια.

Ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας είναι ένας δραστήριος κληρικός που έως και σήμερα διακονούσε στην ιερά μητρόπολη Νέας Ιωνίας. Μάλιστα υπήρξε και αρχιδιάκονος αυτής για πέντε ολόκληρα χρόνια αποκτώντας έτσι μεγάλη εμπειρία κοντά στον οικείο μητροπολίτη κ. Γαβριήλ. 

Να αναφερθεί ότι η πρώτη οργανική θέση που συστάθηκε επίσημα για ιερέα στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ήταν το 1944. Από τότε έως και σήμερα σπουδαίες ήταν οι εκκλησιαστικές προσωπικότητες που προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους ώστε να παραμένουν θωρακισμένοι πνευματικά οι αστυνομικοί και οι οικογένειές τους.

Αναστάσιος Βόπης




Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τους μόνους που καθοδήγησε πνευματικά επί 25 χρόνια είναι οι διάφοροι βολεμένοι που έρχονταν με σημείωμα από τον μητροπολίτη τους. Σκανδαλώδες να υπάρχει καν τέτοια θέση στο Σώμα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πάντα άξιος! Τέτοιους ιερείς χρειαζόμαστε! Να αγαπάν πραγματικά αυτό που κάνουν και να είναι προσηλωμένοι στον Θεό αλλά ταυτόχρονα να είναι και πατριώτες!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φαντάζομαι ηθελες και εσυ σημειωμα αλλα δεν στο δωσανε ε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σσσσσωραίος
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί χρειάζεται ιερέα το σήμα δεν κατάλαβα; Δεν μας φτάνουν οι ιερείς της εκκλησίας; Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας στην Ελλάδα...άντε να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη καιρός δεν είναι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μια θέση που δεν έχει καμία χρησιμότητα, απλά ένας ακόμη διορισμός και τίποτε άλλο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτό σε πείραξε; Εδώ έχει παπάδες άκοπους με ράσα και εξάρτηση...θα τους δει κανένας τουρίστας θα νομίζει έχουμε και τσιχαντιστες στην ελας!!! Α ρε ελλαδιτσα ούτε σε 200 χρόνια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο κύριος είναι αυτός που έσκισε στη συνέντευξη χωρίς πτυχία, ενώ ο άλλος που είχε τα πτυχία πάτωσε ώστε να βγει για ελάχιστα μόρια δεύτερος; Αν ναι συγχαρητήρια, γιατί μας αξίζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Από εσένα είναι πιο χρήσιμος παντως
Ο χρήστης elder είπε…
Βέβαια....οδήγησε πνευματικά ζητώντας φακελάκια απο παντού σε βαφτησια που γινόντουσαν..... βέβαια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άξιος .!!
Ο Θεός να είναι πάντα δίπλα σας Πανοσιολογιώτατε.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
που ζούμε...τι πληρώνει αυτος ο ερμος ο φορολογούμενος...δηλαδη χρειάζεται το σωμα δικό του ιερέα???λες καιεχουμε λιγες εκκλησίες.....τι καμπουλ των βαλκανίων ειμαστε ρε..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αστα να πάνε μεγάλε και μετά ζητάμε εκσυχρονισμό σε εμφάνιση παράσταση!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ρε καθυστερημενο παπαδακι , μην ειρωνευεσαι ρε βλακα απαντησε με επιχειρηματα αν εχεις , βολεμενε στην υπηρεσια θρησκευτικου
Ο χρήστης κ. Βασιλης απο ελευσινα είπε…
Αλλη μια επιβεβαιωση οτι ζουμε στο Μεσαιωνα. Σκοταδισμος 2021μ.χ.