Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια - Βρέθηκαν διασυνδέσεις με χτύπημα στη Σκωτία


Οι συχνές επικοινωνίες ενός ζευγαριού Ελλήνων που συνελήφθη και κατηγορήθηκε για την τοποθέτηση βόμβας τον Ιανουάριο του 2018 στο Εδιμβούργο της Σκωτίας ήταν η αφορμή για την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας χθες σε σπίτι στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ελληνικές και βρετανικές αρχές ασφαλείας, στο πλαίσιο συνεργασίας, διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι Ελλήνων είχε επαφές με τα τρία άτομα, δύο άντρες και μία γυναίκα, τα οποία εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα της οδού Οικονόμου.  

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της έρευνας στα Εξάρχεια κατάσχεσαν κυρίως ψηφιακά ευρήματα, όπως υπολογιστές και στικάκια usb, και θα τα μεταφέρουν για εξέταση. Όμως το βλέμμα τους δεν θα αναζητά μόνο τυχόν σχέση με τη βρετανική «παροικία» των Ελλήνων αλλά και με τη χώρα μας. Στα αρχεία του αντιτρομοκρατικού επιτελείου υπάρχουν και κάποιες βομβιστικές επιθέσεις που είναι «ορφανές», δηλαδή δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, αλλά και κάποιες τις οποίες συγκεκριμένες ομάδες έχουν αναλάβει με προκήρυξή τους.  

Μετά την εξέτασή τους από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, τα δύο άτομα από το διαμέρισμα των Εξαρχείων αφέθηκαν, ενώ ο τρίτος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μία φωτοβολίδα. 

 https://www.zougla.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια